28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Kid Genius krúžok Numicon

Autor: Maria Bodnarova
Adresa:Bratislavská 11, 010 01 Žilina Telefón:0917 343 452 E-mail:infozilina@kidgenius.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Budujte u detí pozitívny vzťah k matematike s programom Numicon!


Numicon je osvedčený prístup k výučbe matematiky pre malé deti vo veku od 3 do 5 rokov. Je to osnovný, multisenzorický prístup, ktorý zvyšuje úspechy na všetkých úrovniach schopností. Vďaka riešeniu matematických operácií, zdôvodňovaniu a konverzácii vo svojom jadre, Numicon dokonale rozvíja nielen matematické schopnosti detí, ale rozvíja osobnosť dieťaťa vo všeobecnosti.

Hlavné výhody programu Numicon:

  • Numicon pomáha deťom matematicky uvažovať pomocou konkrétnych objektov a hovoreného jazyka.
  • Núti deti vysvetlovať a zdôvodňovať.
  • Rozvíja deti v sebaistých riešiteľov problémov.
  • Ide o viacúrovňový prístup vo vzdelávaní, ktorý učí deti prostredníctvom rôznych zmyslov.

Ako už bolo spomenuté, Numicon je multisenzorický prístup k matematike využívajúci štruktúrovaný aparát navrhnutý tak, aby dieťa porozumelo číslám a vzťahom medzi nimi, ktoré sú nevyhnutné pre dosahovanie úspechov v matematike. Program Numicon bol najnovšie rozšírený o meranie, geometriu a štatistiku / spracovanie údajov.

Numicon je forma hry, ktorej cieľom je uľahčiť deťom pochopenie a radosť z matematiky pomocou farebných a “príťažlivých” stavebníc. Hra je pre deti  najlepší spôsob na zoznámenie a kamarátenie sa s matematikou. Matematika je viac než len počítanie. Matematika v Numicone predstavuje tvary, vzťahy týchto tvarov, polohy… Deti premýšľajú o číslach ako o tvaroch. Deti sú povzbudzované k tomu, aby sa počas hry zapojili do konverzácií, rozhovorov.

Numicon vedie deti k videniu, že matematika je v každej časti života. Počas hry s  Numiconom sa môže využiť voda, piesok, plastelína, korálky, korky a iné. 

Numicon zaujme deti pestrými farbami, zaujímavými tvarmi a pútavými aktivitami. Deti objavujú, ako tvary a ich vzorce spolu súvisia prostredníctvom hry a skúmania. Tvary sú „obrázky“ čísel. Účelové aktivity im pomáhajú nadviazať spojenie s tvarmi a ich vzťahmi.

Počítanie je jednou zo zručností, ktoré používame. Počítanie nám pomáha pochopiť „koľko“. Deti sú hrdé na svoje zručnosti v oblasti počítania, ktoré dosiahnu. Numicon na úrovni raného detstva dáva deťom prehľad o tom, čo sú čísla. Deti učí komunikovať “matematicky”, je to jazykový program matematiky! Sebadôveru a pripravenosť si tak deti berú so sebou do školy.

Numicon zmení spôsob, akým vaše deti pochopia matematiku! Viac info nájdete na www.kidgenius.sk alebo info@kidgenius.sk (kontakty v hlavičke).

Mapa: N 48° 7′ 50″ E 17° 6′ 29″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár