19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

13 tipov kam s deťmi v Trenčianskom kraji

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, kupele-teplice.sk, muzeumtn.sk
Adresa:Trenčiansky kraj Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Plánujete dovolenku, či výlet s deťmi do Trenčína?  Kam by ste mali ísť, prípadne čo nemôžete určite vynechať? Prinášame vám 13 tipov na výlet s deťmi v Trenčianskom kraji! Pre ľahšiu orientáciu sme jednotlivé tipy číselne označili a zobrazili sme ich priamo na mape Trenčianskeho kraja. Tak si môžete naplánovať výlet a po prípade navštíviť aj viaceré miesta počas jedného dňa - ak vám to sily a čas umožní :)

1. TRENČIANSKY HRAD

Mesto: Trenčín

Ak plánujete návštevu Trenčína - Trenčiansky hrad nemôžete jednoducho vynechať! Dominanta Trenčína i celého Považia stráži pradávne obchodné trasy spájajúce stredomorskú oblasť s Pobaltím a severnou Európou. Nájdete tu známu Studňu lásky, Matúšovu vežu, či obnovené kasárne. Počas leta sa konajú i nočné prehliadky hradu. Ak prichádzate s menšími deťmi, či kočíkom, na hrad sa môžete odviesť aj turistickým vláčikom Matúš Čák!

☺ v lete           ☺ v zime

Viac >>
2015 07 10 205444


2. ZOOLOGICKÁ ZÁHRADA BOJNICE

Mesto: Bojnice

Bojnická zoologická záhrada
 je najstaršou a najnavštevovanejšou zoo na Slovensku. Pre verejnosť bola otvorená 1. apríla 1955 a v súčasnosti sa rozkladá na ploche 41 ha, z čoho expozičnú časť tvorí 20 ha. Patrí k zoologickým záhradám všeobecného typu, t. j. bez vyhranenej špecializácie na určité druhy zvierat.V minulosti sa vyššia pozornosť venovala najmä odchovu rysov ostrovidov, bežcov (emu, nandu) a horských kôz. Areál zoo sa nachádza v príjemnom rekreačnom prostredí kúpeľného mesta Bojnice v Trenčianskom kraji.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>


3. LEZECKÉ CENTRUM PRE MALÝCH I VEĽKÝCH

Mesto: Trenčín

Perfektné miesto na aktívne trávenie času s deťmi za každého počasia. Vyskúšali ste už lezenie? Že nie? Navštívte lezecké centrum Trenčín, kde si deti aj dospelí zašportujú na ploche 1000m2 s výškou až do 18m. K dispozícii máme lezecké cesty všetkých obtiažností vhodné aj pre deti od 3 rokov, požičovňu výstroje aj výbornú kávu na recepcii.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>

294865979 421198400032249 5718073584084114589 nZdroj: lezectrencin.sk


11. LANOVÝ PARK TARZÁNIA BREZINA

Mesto: Trenčín

Lanový park Tarzania na Brezine, nachádzajúci sa v blízkosti Trenčianskeho hradu, ponúka množstvo fantastických lanoviek a prekážky až do výšky 10 metrov. Ak obľubujete aktivity s patričnou dávkou adrenalínu a fyzickej námahy ste na správnom mieste. Čakajú na vás nezabudnuteľné zážitky. Tarzania je lanový park  postavený z rôznych lanových prekážok, ktoré sú zavesené vo výške  na stromoch.

☺ v lete           ☺ v zime

Viac >>


4. PARK MINIATÚR

Mesto: Podolie

Unikátny park dobových rekonštrukcií slovenských hradov, zámkov a vzácnych sakrálnych pamiatok nájdete v dedinke Podolie, medzi Piešťanmi a Novým Mestom nad Váhom. Modely postavené podľa vedeckých rekonštrukcií v mierke 1:50 sú umiestnené vo vonkajšom prostredí v areáli základnej školy. V súčasnosti sa tu nachádza 42 modelov - napr. rekonštrukcie hradu Branč, Červený kameň, Krupinskej vartovky, Živánskej, Holíčskeho zámku, Nového zámku v Banskej Štiavnici, Jelšavského hradu, hradu Revište, kostolíka v Klížskom Hradišti, Tvrdošínsky kostolík hradu Šivetice, hradu Malá Lednica, hradu Tematín a hrad Čachtice. Predpokladá sa, že v areáli Matúšovho kráľovstva bude postavených okolo 50 modelov slovenských aj zahraničných pamiatok.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>


5. HRAD BECKOV

Mesto: Beckov

Hrad Beckov sa majestátne týči na 60 metrov vysokom strmom brale nad obcou rovnakého mena neďaleko rieky Váh, kde už od 13. storočia strážil obchodnú cestu, vedúcu Považím. Bol hradom kráľov, mocných veľmožov a rytierov, hradom, ktorý odolal Tatárom aj Turkom. Jeho minulosť je opradená povesťami, ktoré umocňujú romantiku jeho dnešnej podoby.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>

beckovsky castle 2194683 1280

Zdroj: pixabay.com

 


6. TURISTICKÉ VLÁČIKY - VLAK MATÚŠ ČÁK & VLÁČIK KÚPELÁČIK 

Mesto: Trenčín, Trenčianske Teplice

Vláčiky v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach premávajú od prvého májového víkendu po prvý októbrový víkend, v máji a septembri cez víkendy a sviatky, jún, júl a august denne.

VLAK MATÚŠ ČÁK / TRENČÍN - denne 10:00 – 19:00

Vláčik štartuje každú hodinu pri “Vodníkovi” na Štúrovom námestí, prevezie Vás historickým centrom mesta a Lesoparkom Brezina až ku Trenčianskemu hradu (vstup- južná brána). Po 10 minútovej prestávke sa vracia späť do centra mesta, pričom celý okruh trvá cca hodinu. Novinkou vo vláčiku je audiohlasový sprievodca, ktorý Vás prevedie najvýznamnejšími a najkrajšími miestami Trenčína. Dozviete sa mnoho zaujímavých informácií a spoznáte mesto ako nikdy predtým!

VLÁČIK KÚPELÁČIK / TRENČIANSKE TEPLICE - od júna, víkendy a sviatky 10:00-19:00

Vláčik štartuje každú pol hodinu od Kostola sv. Štefana (začiatok námestia T.G.Masaryka od hlavnej cesty). Celý okruh trvá cca 30 minút a okrem iného uvidíte celé historické centrum, kúpeľný park a množstvo architektonických pamiatok mesta Trenčianske Teplice.

☺ v lete           


Viac o vláčiku Matúš Čák >>

Viac o vláčiku Kúpeláčiku >>

 

letak

Zdroj: turistickevlaciky.sk


7. DETSKÉ IHRISKO POD VEŽOU

Mesto: Trenčín

Perfektné ihrisko priamo v centre mesta, v átriu za mestkou vežou. Ideálne hlavne v lete, ale deti sa zabavia aj v zime. Ak sa vyberiete ďalej ponad ihrisko, dostanete sa až do obľúbeného čerešňového sadu a lesoparku Brezina. Určite odporúčame!

☺ v lete           ☺ v zime



Viac >>
IMG 20210424 175748366 HDR

 


8. INOVECKÁ CHATA

Mesto: Trenčianske Jastrabie

Už po desaťročia je Inovecká chata a celá oblasť magnetom pre turistov z celého Slovenska. Inovecká chata bola postavená pod najvyšším kopcom Inovec (1042 m) podľa dostupných informácií prvýkrát už v roku 1921. V roku 2010 prešla chata komplexnou rekonštrukciou.  Chata ponúka bowling priamo na chate, umelú lezeckú stenu, rozľahlé detské ihrisko, či priamo na Inovci - výborné cyklotrasy, turistika, hubárčenie, prechádzky po okolí, zábava, športy, let padákom.

☺ v lete           ☺ v zime

Viac >>


9. Vyhliadka Jeleň a výlet električkou

Mesto: Trenčianske Teplice

Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice sa nachádza len kúsok od Trenčína a určite stojí za návštevu. Či už sa vyberiete len na kúpeľnú oblátku, či prechádzku parkom, určite neoľutujete. Ak obľubujete aj menšie turistiky, spravte si výlet nad mesto na vyhliadku Jeleň. Ako spestrenie môžete využiť napríklad aj cestu električkou z Trenčianskej Teplej do Teplíc a späť, pozor ale, premáva len vo vybrané dni, prípadne počas letnej sezóny.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>

IMG 20190811 183417771

Zdroj: sdetmi.com


10. BOJNICKÝ ZÁMOK

Mesto: Bojnice

Bojnický zámok
 patrí k najstarším a najvýznamnejším pamiatkam na Slovensku. Z
ámok tvorí impozantnú dominantu severnej časti Prievidzskej kotliny, ktorá je otvorená iba na juh a z ostatných svetových strán je chránená pohoriami Vtáčnik, Magura a Fačkovské vrchy. Park okolo Bojnického zámku je sadený ako prírodno-krajinársky park. Pôvodne malo ísť o romantický park z rôznymi atrakciami, kvázi zrúcaninami a pod. Ako každý takýto park nekončil múrom, ale sa voľne „rozplýval“ formou alejí do priľahlej krajiny a medzi priľahlé domy.

☺ v lete           ☺ v zime


Viac >>

DSC 7369

Zdroj: sdetmi.com


12. KULHÁŇ

Mesto: Zlatníky

Rybačka pre celú rodinu, tak sa dá charakterizovať Kulháň. Dlhé čakanie na rybačke Vás nudí? Chcete konečne chytiť rybu? U nás je to jednoduché, zábavné a rýchle! Uvidíte nadšené tváre vašich detí, keď ulovia svoju prvú rybu. Oživíte svoje spomienky, keď pocítite mätúcu sa rybu na háčiku. Urobte si malý výlet k nám, na Kulháň. Rozľahlý areál plný zelene, sedení, hojdačky, kolotoče, zvieratká - to všetko na Vás čaká.

☺ v lete           ☺ v zime

Viac >>

phoca thumb l viridis 044

Zdroj: kulhan.sk


13. LETECKÉ MÚZEUM SLÁVNICA

Mesto: Slávnica

Letecké múzeum Slávnica, je neoddeliteľnou súčasťou Aeroklubu Dubnica a vzniklo z podnetu jeho členov, ktorý sa už ďalej nemohli pozerať na chátrajúce lietajúce stroje a tak ich postupne začali skupovať. Na letisku je bezplatne možné vidieť viaceré zaujímavé modely lietadiel, po dohode je možné dohodnúť aj vyhliadkové lety.

☺ v lete           ☺ v zime

Viac >>

20993911 1303755819747052 1695570465066238004 n

Zdroj: akdubnica.sk


 Mohlo by vás tiež zaujímať:

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • lydia 02.01.2019, 22:26

    Ja by som doplnila este Cachticky hrad inak vsetkych 13 miest je krasnych a teda cely Trenciansky kraj je krasny

  • Martina 13.04.2018, 09:11

    Vyborny sumar aktivit v TN kraji! Dakujem, M

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár