19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Kam s deťmi v Bojniciach a okolí

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, Sponzorovaný obsah
Adresa:Bojnice Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

BojniceBojnice sú už dlhodobo destináciou, ktorú obľubujú hlavne rodiny s deťmi, nielen kvôli romantickému zámku, ale i Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach. V prípade, že sa do Bojníc vyberiete na víkend, či dlhšiu dovolenku, s deťmi sa nudiť určite nebudete. Okrem tradičných destinácií je tam skutočne čo vidieť, či navštíviť - páči sa, vyberajte :)

Národná zoologická záhrada Bojnice

DSC 7198

Zdroj: sdetmi.com

Asi nikoho neprekvapí, keď ako prvý tip pri návšteve Bojníc s deťmi uvedieme ZOO. Národná zoo Bojnice je najstaršou a najnavštevovanejšou zoo na Slovensku. Pre verejnosť bola otvorená 1. apríla 1955 a v súčasnosti sa rozkladá na ploche 41 ha, z čoho expozičnú časť tvorí 20 ha. 

Viac informácií >>


Múzeum tradičných remesiel Bencovje grunt

7

Zdroj: bencovjegrunt.sk

Bencovje grunt – múzeum remesiel sa nachádza v historickom Starom meste vnútri stredovekých hradieb. Predstavuje typické obydlie, grunt drobného remeselníka, gazdu, v akom žili obyvatelia Bojníc pred 100 až 150 rokmi. Zoznámite sa so spôsobom života, zvykmi a obyčajmi, stravovaním i obliekaním, ktoré boli každodennou súčasťou rodiny Štefana Bencu. Môžete si vyskúšať točenie keramiky na hrnčiarskom kruhu, namaľovať keramický výrobok. Zažijete radosť z tvorenia, príjemné kreatívne chvíle a vytvoríte si vlastný originál či jedinečný darček, ktorý bude prinášať radosť dlhý čas.

Viac informácií >>


Múzeum praveku

Muzeum praveku Bojnice 04

Zdroj: muzeumpraveku.sk

Bojnice sú považované za klenot pravekých dejín, najvzácnejšiu lokalitu sídla neandertálskeho pračloveka na území Slovenska. Múzeum praveku, ktoré sa nachádza na pôvodnom mieste, ktoré v praveku neandertálci osídlili (areál travertínovej Prepoštskej jaskyne), približuje zaujímavou formou ich život: aké kamenné nástroje si dokázali vyrobiť, čo jedli, aké lovili zvieratá, čo si obliekali, ako si delili v pravekej tlupe prácu, aby prežili… 

Viac informácií >>


Gumi Land Bojnice

278964958 507814877473807 1350125493238411345 nZdroj: FB Gumi Land Bojnice

278801659 507814827473812 5035920424789683706 nZdroj: FB Gumi Land Bojnice

Či je pekne, alebo prší, v Gumi Lande v Bojniciach sa deti zabavia vždy! Atrakcie od výmyslu sveta, vodné loďky, či iné pobavia detičky, a zároveň garantujeme, že budú aj dobre v noci spať :) Gumi Land sa nachádza len kúsok od Múzea Praveku a je otvorený denne od 10. - 19.00 hod. Tešiť sa môžete aj na autíčka na baterky, ktoré sú umiestnenie v samostatnom stane o rozmere 15m x 12m. Areál je prestrešený, takže počasie nás neprekvapí, samozrejmosťou je aj bufet. Pozývame na návštevu!

Viac informácií >>


Zrkadlové bludisko 

C53FD546 5C63 446D A9DF FAF98D905000

Zdroj: FB Zrkadlové bludisko Bojnice

Zrkadlá, zrkadlá a ešte raz zrkadlá. Aj tak sa dá charakterizovať zaujímavá atrakcia pre deti i dospelých v Bojniciach. Deti sa zabavia pri hľadaní východu z netradičného bludiska. Vyskúšate nájsť cestu von i vy?


Viac informácií >>


Vyhliadková veža Bojnice - Čajka v oblakoch

01

Zdroj: FB Vyhliadková veža Bojnice oficiálna stránka

Vyhliadková veža Bojnice – Čajka v oblakoch s prevýšením asi 30 metrov je postavená z oceľovej konštrukcie a drevenej lávky s pohodlným stúpaním 6%. Bezbariérový prístup ponúka príjemnú prechádzku pre rodiny s malými deťmi, s kočíkmi aj pre invalidné vozíky.

Súčasťou Vyhliadkovej veže je i 70 m dlhý tobogan, ktorým sa návštevníci môžu spustiť z vrcholu veže nadol. Okrem samotnej veže tu nájdete aj Tarzániu, ktorej súčasťou je lanová dráha pre malých aj veľkých, 3D bludisko, lezecká stena aj zoskok z plošiny, Šmolko domčeky, detský zábavný park s preliezkami, trampolínami a hojdačkami, drevený hrad s toboganom a šmýkaľou, zmrzlinový Šmolko-stánok, reštauráciu i bufety s občerstvením. Parkovisko je vzdialené približne 10 minút chôdze po chodníku k areálu Vyhliadkovej veže.

Súčasťou areálu je aj novootvorený park DINONO Bojnice. V prvej provizórnej fáze sa môžete zoznámiť s 55 dinosaurami. V druhej fáze doplníme nielen ďalších dinosaurov, ale aj niekoľko dinosaurích prekvapení. Veľké otvorenie kompletného DINONO Bojnice parku plánujeme na jar 2023.

Viac informácií >>


Planinka - relax zóna pre deti aj rodičov.

Len kúsok od Bojnického hradu vznikla nová relax zóna pre deti aj rodičov - Planinka.
Jedná sa o detské ihrisko s atrakciami a preliezkami, kde na deti čaká nadrozmerný drakoslimák, veverička, šmýkačky, muchotrávky a nechýbajú ani tzv. tulivaky, kde si deti môžu poleňosiť.
Pre rodičov slúži Planinka ako oddychová zóna, kde si môžu dopriať malé občerstvenie.
Deti sa vybláznia na ihrisku a rodičia si môžu oddýchnuť pri káve, či pri osviežujúcom nápoji.
Planinka je  miesto na oddych pre celú rodinku.

Planinku nájdete nad vstupom do Bojnického dvora na pravej strane. Hlavným maskotom, podľa ktorého zistíte, že ste tu správne, je veľký drakoslimák.

Viac informácií >>


 

Sokoliari Aquila v Bojniciach

EventImage 020364

Zdroj: aquila.sk

Cieľom sokoliarov Aquila je pomôcť dravcom v ich zápase o prežitie, nielen chovom, ale aj propagáciou, približovaním ich krásy, dokonalosti, propagovaním sokoliarstva ako najstaršieho spôsobu lovu, ale aj výchovou detí aj mládeže vo vzťahu k prírode, no a v neposlednom rade aj samotnou ochranou dravcov, ich rehabilitáciou a výskumom. V tom nám má pomáhať aj náš symbol orol.

Viac informácií >>


Bojnický zámok

DSC 7369

Zdroj: sdetmi.com

Nádherné miesto, ktoré určite stojí za návštevu v každom ročnom období. Bojnický zámok už pravidelne usporiadava zaujímavé akcie a podujatia určené rodinám s deťmi, takže o zábavu budete mať isto postarané. Navyše, každú prvú nedeľu v mesiaci môžete využiť vstup zdarma!

Viac informácií >>


 

Dom ilúzií

20190713 174529

Zdroj: domiluzii.sk

V Dome ilúzií môžete vďaka interaktívnej expozícii objavovať a poznávať, ako fungujú naše zmysly pri vnímaní optických ilúzií. Nájdete u nás trick-artové maľby tematicky zamerané na bojnické legendy, meniace sa obrazy (tzv. lentikulárne obrazy), obrazy s moaré efektom a zoznámite sa aj s rozšírenou realitou.


Pieskové sochy

6C0A2728

Zdroj: FB Pieskové sochy Bojnice

Zaujímavá atrakcia, ktorá poteší malých i veľkých. Navštívte spolu s nami Budmericky kaštieľ, hrady Ľubovňa, či Beckov, Nitriansky hrad, alebo starý hrad Banská Štiavnica. Ale nie hocijaké, tieto sú vyrobené z piesku! Deti poteší až 13 sôch na rôzne témy, a čo viac, areál je otvorený za každého počasia :)

 


 

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Ak máte pre nás ďalšie tipy, ktoré sa s deťmi určite oplatia v Bojniciach navštíviť, nezabudnite nám napísať na info@sdetmi.com :) Vopred ďakujeme!

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Janka 24.11.2022, 21:19

    Bojnice su krasne tento rok sme objavili nove miesta kupele... Prechadzka parkom okolo fontan nadherne miesto Kupelny mlyn super na jedlo a vodne kaskady hrady preliezky super dcera s manželom sa vyblaznili skoda ze to viac neudrziavaju... Odporúčam navštíviť

  • Peter 09.12.2021, 07:55

    Zamok + Hrad, vyborna kombinacia

  • GEP 01.12.2020, 20:53

    Bojnice pekne malé mestečko,ale neskutočne drahé hlavne teda jedlo. Ked idete ako 4clenna rodina urcite si prichystajte za obed aj 80€ Nas zoo velmi nenadchla,boli sme aj v lepších. Zamok sa nam páčil a Čajku este dorabali ked sme tam boli, dúfam že uz je lepšie parkovisko u nej. Pekny predloženy vikend, možno zasa o 5rokov sa vratime,skorej nema cenu.

  • Kika 25.12.2019, 14:28

    Bojnice sme navštívili už viackrát, zoo aj zámok sme už s deťmi boli, na rozhľadňu Čajka sa chystáme tento rok.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár