19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Minifarmy a ranče na Slovensku a v blízkom okolí

Autor: Danka, Foto: fotky jednotlivých zariadení, Sponzorovaný obsah
Adresa: Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Minifarmy a rance na Slovensku

Zdroj: sdetmi.com

Tiež majú vaše detičky veľmi rady zvieratká a neviete kam za nimi? Pripravili sme pre vás tipy na obľúbené miesta, kde si zvieratká s deťmi užijete. Práve na jar, kedy sa rodia mláďatká, je návšteva na farme to pravé! Stačí sa len za nimi vybrať!


Jazdecký areál Budička

101255229 179444296781986 7553952784731602944 n

Zdroj: budicka.sk

Obec: Budička okr. Zvolen
Kraj: Banskobystrický

Budička je malebná obec neďaleko mesta Zvolen, ktorá je priam stvorená na oddych a relax. Miesto, kde čas plynie pomalšie a človek sa môže zhlboka nadýchnuť a spomaliť uponáhľané tempo všedných dní.  Ak túžite po koníkoch, je to pre Vás to pravé miesto. V jazdeckom areáli Budička nájdete jazdeckú školu aj pre malé deti. Tých najmenších s radosťou povozia naše poníky. Detičky si môžu koníky pohladkať, dať im drobnú odmenu v podobe sušeného chlebíka či mrkvičky. Na detské pohladenie sa tešia aj kozička Eliška a Boba.

Oddychovú atmosféru Vám dotvorí ihrisko, kde sa deti môžu zahrať, zatiaľ čo rodičia si môžu vychutnať zaslúžený relax. K dispozícií je aj možnosť prenájmu ohniska. Priestory ihriska a ohniska je možné si taktiež prenajať a dopriať Vašim deťom nezabudnuteľnú narodeninovú oslavu v prírode. Ak máte chuť ísť na potulky prírodou, Budička Vám ponúka nenáročnú turistickú prechádzku na neďalekú Čertovu skalu či Turovský vodopád. Prechádzka na poníkoch v prírode v sprievode trénera je snáď splnený sen každého dieťaťa. No a komu by jeden deň nestačil, zaiste sa poteší možnosti ubytovania priamo nad stajňou s výhľadom na koníky.... a môžete si so sebou zobrať aj svojich štvornohých miláčikov.

VIAC INFO TU >>



Biofarma Stupava

Namornicka modra Kolaz fotiek prirody Muzske cestovanie Prispevok na Twitter 1

Zdroj: biofarma.sk

Mesto: Stupava
Kraj: Bratislavský

Predstavte si, že ste v Bratislave, možno i v samotnom centre, a zatúžili by ste po prírode, po tichu, po vôni stromov, po zvuku ovčích zvoncov. Predstavte si, že ste dostali chuť na niečo špeciálne: na halušky alebo strapačky ako od babičky, na pravý čerstvý ovčí syr.? No viete však, že máte málo času tak, ako každý v tomto uponáhľanom svete. Areál, ktorý vytvorila citlivá ľudská ruka. Biofarma Stupava - jediný salaš na západe. Nádherný kus prírody, bývalá Botanická záhrada Univerzity Komenského. Okrem salaša, mliečnice, pôvodnej Koliby, v ktorej je reštaurácia s tradičnou kuchyňou sa tu nachádza ideálne prostredie pre deti - ihrisko v prírode, hospodársky dvor s ohradami s domácimi zvieratami, pôvodná pekáreň v drevenej Kolibe, v ktorej sa pečie kváskový chlieb a domáce koláče, predaj ovčích a kravských výrobkov.  Našim posledným prírastkom bolo zriadenie Botanického chodníka Gustáva Čejku. Veríme, že sa nám podarí čo najviac návštevníkov dostať na tento chodník a primäť  malých i veľkých návštevníkov zdvihnúť hlavu hore a naučiť vnímať krásu stromov.

Strávte deň v prírode - v areáli v ktorom sa nachádza množstvo nádherných a vzácnych stromov Botanickej záhrady, kríkov, lúky, ovocné sady, lesné škôlky, vinič. Tešíme sa na otvorenie letných terás! Detská prebaľovacia miestnosť a WC pre invalidov k dispozícii. Strávte u nás krásny deň v prírode!

VIAC INFO TU >>


Ranč u Ňuňa

rancununa

Zdroj: rancununa.sk

Obec: Litava
Kraj: Banskobystrický

Ranč u Ňuňa v Litave sa nachádza v nádhernom prostredí stredoslovenskej prírodnej scenérie, kde zažijete relax a oddych s jedinečnou mimomestskou atmosférou. Ranč ponúka možnosť aktívneho využitia voľného času pre rodiny s deťmi, školské výlety, pre všetkých milovníkov prírody, koní a turistiky. Môžete sa tešiť na jazdy na koňoch či štvorkolkách, ihrisko, kontakt so zvieratkami a dokonca aj wellness a ubytovanie v štýlových apartmánoch.

Okrem koníkov na vás čakajú poníky, somáriky, škótsky horský dobytok Highland, kozy, lamy, klokany, minikravičky, ovce, prasiatka, zajačiky, muflóny…. V ponuke je výučba jazdenia pod dohľadom a profesionálnym výcvikom trénerov aj pre úplných začiatočníkov a deti.

VIAC INFO TU >>


Na gazdovskom dvore v Strachankove

Top dovolenky 700x400 px 4                                                                                                                                     Zdroj: strachankovo.sk

Mesto: Ždiar
Kraj: Prešovský
Sezóna: 24. júna 2023  - 3. 9.2023 od 10.00 -17.00 hod.

Jedinečný rodinný park Strachankovo v goralskej dedine Ždiar pod Belianskymi Tatrami je to pravé miesto na oddych, zábavu a dobrodružstvá pre deti aj rodičov. Okrem zaujímavých drevených preliezok, nafukovacieho hradu a skákacieho vaku na vás čaká aj pravá goralská farmička so živými zvieratkami, s ktorými sa môžete pohrať a nakŕmiť ich. Tešiť sa tiež môžete na originálny Čarovný les s drevenými rozprávkovými domčekmi, tematickými hojdačkami a prepletanými tunelmi. Pre tých najzvedavejších sme pripravili aj náučnú cestu, počas ktorej sa dozvedia niečo nové o našom regióne a pokúsia sa odhaliť tajomstvo Ždiarskej legendy.

Ak dostanete hlad, odporúčame občerstvenie v našom bufete Terasa alebo si niečo dobré opečte na ohni - nemusíte so sebou nič nosiť, všetko si viete zabezpečiť priamo u obsluhy.

Peší výstup do Strachankova je možný popod lanovku cca 800 m od parkoviska Wellness Penzión*** Strachan, kde je možné nechať zaparkované auto (bezplatne).
Autom do Strachankova sa dostanete cestou zo Ždiaru v smere na Tatranskú Javorinu, cca po 1,5 km je potrebné odbočiť vpravo na cestu do Osturne. Po cca 1 km tesne pred rampou odbočíte zase vpravo a upravenou cestou sa dostanete až ku Strachankovu a jeho Čarovnému lesu. Parkovanie možné priamo nad parkom (bezplatne).

VIAC INFO TU >>


Kontaktná farma Bačíkovo na Salaši SYREX v Zázrivej

syrex

Zdroj: syrex.sk

Mesto: Zázrivá
Kraj: Žilinský

Či už budete tráviť celú dovolenku na Slovensku, alebo si chcete len odbehnúť na jednodňový výlet, návšteva našej kontaktnej farmy „Bačíkovo“ sa stane určite vašim nezabudnuteľným zážitkom. Prídete k nám na farmu, poprechádzajte sa a zrelaxujte v náručí prírody pod Malým Rozsutcom, obklopený zvieratkami všetkých veľkostí a tvarov. Spoznajte život na farme, nahliadnite do našej ukážkovej výroby tradičných syrových korbáčikov, vyrobte si vlastné syrové nite alebo parenicu.

Každodenný pracovný program na salaši je ukážkou tvrdej celodennej a poctivej práce našich predkov. Možno raz príde doba a salašníctvo sa stane rozprávkou, ale my robíme všetko preto, aby ste od nás ešte dnes dostali to najlepšie zo Zázrivej. Návšteva nášho salaša je možná po celý rok, ale jarné obdobie, keď sa rodí nový život, je najkrajšie. Pohľady na mláďatká našich zvierat vás isto potešia a svojou zvedavosťou presvedčia o tom, že sa chcú s vami stretnúť. Prechádzka po krásnom prostredí horských lúk pod Malým Rozsutcom vám určite padne vhod. A keď po zdravej prechádzke dostanete chuť na niečo dobré, vstúpte do našej reštaurácie kde vám ponúkneme typicky Slovenské jedlá, ale hlavne tie najlepšie halušky so 100% ovčou bryndzou našej výroby.

VIAC INFO TU >> 


Kontaktná farma Gazdovský dvor Náš sen

Gazdovsky dvor Minifarmy a rance

Zdroj: Gazdovský dvor Náš sen

Mesto: Pusté Úľany
Kraj: Trnavský

Na gazdovskom dvore v Pustých Úľanoch chovajú zvieratká tak, aby bol braný ohľad na ich prirodzené potreby a snažia sa chov zvierat priblížiť širokej verejnosti. S láskou a obetavosťou vybudovali a naďalej tvoria krásne miesto na odpočinok pre celé rodiny. Počas návštevy je možné nakŕmiť, učesať alebo aj pohladkať zvieratká. Na dvore sú miesta určené pre hry detí aj pre odpočinok dospelých. Nachádza sa tu stánok s občerstvením. Vo vybranom čase prebieha vozenie detí na koni. Je možné usporiadať výlet pre školy, škôlky.

Na dvore sa nachádza aj krásne jazierko, kde môžete s deťmi sledovať husi alebo kačky alebo sa na ňom počlnkovať v loďke. V areáli dvora sú urobené krásne drevené lavičky, ktoré sa dajú aj hojdať. Po celom dvore je možný pohyb s kočíkom. Aktuálne dianie nájdete na Facebook účte pod "Gazdovský dvor Náš sen".

VIAC INFO TU >>


Statok Schloss Hof v Rakúsku

BeFunky Collage

Zdroj: schlosshof.at

Mesto: Schloss Hof

Kraj: Rakúsko

Statok slúžil v 18. storočí na zásobovanie kniežacej domácnosti potravinami a rôznymi pochutinami, na udržiavanie a starostlivosť o jazdecké a úžitkové zvieratá, ako aj na vykonávanie remeselníckych prác. Dnes areál statku ukrýva rôzne miesta, na ktorých znovu ožíva roľnícky život z čias baroka. 
Vďaka početným zvieratám na statku ožíva v pravom slova zmysle aj história a budovy získavajú čerstvý nádych. Pôvod zvierat sa rozpína cez viaceré kontinenty, avšak jedno z tematických ťažísk tvoria predstavitelia starorakúskych a vzácnych rás domácich resp. úžitkových zvierat. Vedľa oviec, kôz, ťiav a operencov vo výbehoch pokojne pobehujú i rôzne konské plemená. Veľkou radosťou sú každoročné prírastky, o čom sa na jar môžete sami presvedčiť. Zvieratá sú nielen neoddeliteľnou súčasťou hospodárskeho komplexu, ale zároveň zohrávajú významnú rolu aj pri rôznych slávnostiach.

VIAC INFO TU >>

 


Hospodársky dvor U dobrého pastiera

U dobreho pastiera s detmi

Zdroj: udobrehopastiera.sk

Mesto: Ružomberok - Čutkovská dolina
Kraj: Žilinský

Tradícia na Liptove je neodmysliteľne spojená s chovom hospodárskych zvierat. Preto na našom dvore a v našom humne chováme zvieratá, ktoré skutočne gazdovia vo svojich dvoroch či na lúkach dochovávali a tak si obstarávali svoju poživeň. V Čutkovskej doline tak môžete vidieť husi, kačky, sliepky, kozy, zajace, pstruhy v jazierku či kravu.

Scenériu kopcov, lúk, potokov a cesty vinúcej sa celou dolinou a náučným chodníkom dotvára Čutkovská priehrada a v ústí doliny areál U dobrého pastiera. Areál autentickej slovenskej drevenicovej architektúry s reštauráciami, penziónom wellnessom, pekárňou, pivovarom, gazdovským dvorom a množstvom celoročných služieb je ideálny pre deti i dospelých.

VIAC INFO TU >>

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lucia Kovacova 20.11.2020, 20:36

    Doporučujeme hlavne Minifarmu v Lubine. Výborný prístup animátorov a perfektná starostlivosť o zvieratá. Cez leto majú bazén kde sa deti môžu osviežiť a pre rodičov je k dispozícii dobrá káva

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár