19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Slovenské hry mládeže Trial 2020

23.09.2020 Autor: Petula , Foto: ctvz.sk
Termín: 27.09.2020 Mesto:Veľké Zálužie Zdroj:stránka organizátora

trial scaled

TRIAL & PUMPTRACK VEĽKÉ ZÁLUŽIE

Slovenské hry mládeže TRIAL 2020

Dňa 27.9.2020 (nedeľa) klub CyloTeam Veľké Zálužie organizuje športové podujatie TRIAL & PUMPTRACK VEĽKÉ ZÁLUŽIE 2020 v areáli Cyklopark Veľké Zálužie. Podujatie sa skladá z dvoch nezávislých pretekov rôznych odvetviach a to preteky na pumptrackovej dráhe a Slovenské hry mládeže TRIAL 2020.

Počas dňa pripravujeme sprievodný program pre deti. Počet účastníkov na tomto podujatí bolo v roku 2019 cca 140 pretekárov z celého Slovenska, prevažne deti mládež, ktorých doprevádzali ich rodinný príslušníci.

Pumptrack je otvorený pre účasť každému jazdcovi, či už sa jedná o nováčika alebo jazdca, ktorý už pretekanie na pumptracku zažil.

 

Charakteristika sútaže:

PumpCup sú preteky na pumptrack trati na MTB/BMX bicykloch, odrážadlách a kolobežkách na čas.PumpCup sa skladá z piatich pretekov. Po dojazdení sa na každom kole vyhlásia prvý traja z každej kategórie a odrážadlá a mini budú odmenené všetky. Štartovať sa bude zo štartovacej rampy.

Pump Individual:

meraný súčet času za 3 okuhy pumptrackovej dráhy na 2 merané pokusy. V druhom pokuse sú pretekári zoradení na štarte podľa dosiahnutého času z1. pokusu (najhorší ide ako prvý). Lepší pokus sa zarátava.Kategória Odrážadlá a Kolobežky jazdí iba jeden okruh dráhy na 2 pokusy.

V prípade malého počtu jazdcov v jednotlivých kategóriách má usporiadateľ právo zrušiť/zlúčiťdanú kategóriu.

Po dojazdení sa vyhlásia prvý traja z každej kategórie a Odrážadlá a Bicykle 0-8 budú odmenené všetky.

Kategórie:

  • Odrážadlá:0-4 rokov (chlapci + dievčatá spolu)
  • Bicykle: 0-8 rokov (chlapci + dievčatá spolu)
  • Kolobežky: 0+ rokov (chlapci + dievčatá spolu) Muži:9-12 rokov
  • Muži:13-15 rokov
  • Muži:16+ rokov
  • Ženy: 9+ rokov
V prípade, že v danej kategórii nebude viac ako 3 pretekári, kategórie sa zlúčia podľa uváženia organizátora.Účasť na preteku:Štartovať môžu držitelia licencie UCI Slovenského zväzu cyklistiky alebo jazdci, ktorí podpíšu čestné prehlásenie na registrácií v deň preteku. Pretekári kategórií detských kategórií môžu štartovať len s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorí bude na svojho zverenca dohliadať počas konania celého podujatia.
Štartovné:Štartovné je platené na mieste podujatia.
Odrážadlá 0 €
Bicykle 0-8, Muži, Ženy, kolobežky5 €
Štartovné číslo
Každý jazdec obdrží na registrácií vlastné štartovné číslo. Číslo je neprenosné na iného jazdca resp. bicykel.
Vyhodnotenie: Prví 3 v kategórii. Kategórie Odrážadlá a Bicykle 0-8 sa odmeňujú všetci.
Registrácia a tréningy:registrácia a tréningy budú v mieste preteku od 09.30 do 11.30 hod.
Štart:12:00 hod.Doplňujúce informácie:Usporiadateľ si vyhradzuje právo preteky prerušiť alebo odvolať v prípade okolností, ktoré by ohrozovali regulárnosť pretekov alebo zdravie a bezpečnosť účastníkov pretekov. Každý pretekár sa zúčastňuje na pretekoch na vlastné nebezpečenstvo a usporiadateľ nenesie zodpovednosť za žiadne škody

 

Harmonogram súťaže:

 

Sprievodný program:

Slovenské hry mládeže Trial 2020-4. kolo Slovenské hry mládeže Trial predstavujú seriál pretekov v cyklotriale. Prináša deťom a mládeži vo veku 6 až 16 rokov možnosť pretekať v triale podľa pravidiel UCI. Súťaž je otvorená všetkým skúseným jazdcom aj novým záujemcom o trialový šport. Môžete sa zúčastniť celého seriálu, alebo si len nezáväzne cyklotrial vyskúšať. Najlepší jazdci sú nominovaní na Svetové hry mládeže majstrovstvá sveta UCI v triale mládeže do 16 rokov.Jazdec, alebo jeho zákonný zástupca štartom na predmetnom preteku dáva súhlas na spracovanie a zverejnenie osobných údajov a fotografií Slovenským zväzom cyklistiky a usporiadateľom v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov GDRP. Ing.

Napíšte komentár