26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Kid Genius Mentálna aritmetika

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Kid Genius
Adresa:Bratislavská 11, 010 01 Žilina Telefón:0917 343 452 E-mail:infozilina@kidgenius.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zlepšujte mentálnu kapacitu mozgu Vašich detí s Kid Genius!


Ľudský mozog je komplexný orgán, ktorý nám umožňuje myslieť, pohybovať sa, cítiť, vidieť, počuť, ochutnávať a voňať. Ovláda naše telo, prijíma informácie, analyzuje informácie a ukladá informácie (naše spomienky).

Ľavá hemisféra je dominantná pre logické, analytické a kritické myslenie. Táto časť mozgu počíta, analyzuje, vyhodnocuje. Pravá hemisféra je spontánna. Sídli v nej naša  kreativita, emócie, pocity, intuícia.

Metóda mentálnej aritmetiky – HIKARI, uplatňovaná v škole Kid Genius, rozvíja mozog ako celok. Mentálne schopnosti u detí rozvíja aktiváciou oboch mozgových hemisfér. Deti sú pri počítaní na abakuse nútené riešiť zložité matematické operácie, čím sa učia postupnými krokmi riešiť vzniknuté situácie / prekážky. Metóda sa zameriava najmä na zlepšenie pamäte, koncentrácie a kreativity. Zlepšuje zručnosti a schopnosti, ktoré u detí posilňujú sebadôveru a úspech vo všetkých aspektoch života. Stimulácia analytických a kreatívnych schopností pozitívne prispieva k rozvoju oboch hemisfér mozgu (pravej aj ľavej). Deti si zlepšujú svoju schopnosť učiť sa, pamätať si, sústrediť sa a pozorovať.

Dieťa sa v škole Kid Genius naučí nové spôsoby zdokonaľovania tvorivosti, multitaskingu a time-managementu (riadenia času). Netreba zabúdať na skutočnosť, že toto sú jedny zo základných požiadaviek zamestnávateľov pri nábore nových zamestnancov.

Počas programu si dieťa zvyšuje inteligenciu, zlepšuje matematické schopnosti a získava všeobecný prehľad. Program deti „vybavuje“ zručnosťami, ktoré potrebujú pri riešení každodenných životných situácií a v neposlednom rade k dosahovaniu úspechov v živote. Sú to “cennosti”, ktoré si dieťa zachová počas celého svojho života.

Celoživotné výhody programu “mentálna aritmetika”:

  • Riešenie matematických operácií s rýchlosťou a presnosťou.
  • Schopnosť sústrediť sa a venovať pozornosť.
  • Kreativita a vizualizácia.
  • Počúvacie a obzervačné schopnosti.
  • Fotografická pamäť a priestorová orientácia.
  • Sebavedomie.
  • Analytické schopnosti.

Viac info nájdete na www.kidgenius.sk alebo info@kidgenius.sk (kontakty v hlavičke).

Mapa: N 48° 7′ 50″ E 17° 6′ 29″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár