25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Nivy bavia malých aj veľkých

Hľadáte to správne miesto, kde si cez víkend nakúpiť, dobre sa najesť a ešte aj zabaviť deti? Prečítajte si článok, ako minidiamodblog vyrazila v sobotu so svojou rodinou na Nivy.

Boli sme, videli sme... Ekopark Piešťany

Hodinu od Bratislavy sa nachádza jedno úžasné miesto vhodné nielen pre rodiny s deťmi - Ekopark Piešťany. Nielenže tu nájdete viac ako 100 druhov rôznych zvierat nielen z Afriky, Ázie, Južnej a Severnej Ameriky, z Austrálie a Európy, ale aj veľké lanové ihrisko a množstvo iných atrakcií pre deti.

Testovačka sdetmi.com: prístroj Luli Chef Midi

Určite poznáte Miomat, čarovný prístroj na príkrmy a smoothie, ktorý je na trhu od roku 2013. Veľmi sme sa potešili, keď sme vtedy spoznali šikovné slovenské podnikateľky, ktorým záležalo na zdravom stravovaní a svoje podnikanie zamerali na prístroj, ktoré uľahčoval prípravy pokrmov.

Boli sme, videli sme.. Zoo a Zámok Schönbrunn vo Viedni

27. apríla sme sa z redakcie zúčastnili novinárskej cesty do rakúskeho zámku Schönbrunn a zoologickej záhrady, nachádzajúcej sa v areáli zámku. Prečítajte si, ako sa nám páčilo.

Nárok na prijatie do škôlky bude mať každé dieťa od 3 rokov

Bola schválená novela školského zákona, ktorá prináša nárok na prijatie každého dieťaťa do škôlky.


Boli sme, videli sme... Výstava Harry Potter vo Viedni

Harry Potter je knižná aj filmová senzácia, ktorá svojimi kúzlami očarila všetky generácie. Teraz už nemusíte ísť do Londýna, aby ste sa pozreli na detaily z čarodejníckeho sveta, ale stačí ísť hodinu autom z Bratislavy na okraji Viedne.

Prehľad súm štátnych dávok pre rodiny na rok 2022

Každoročne sa s mesiacom január menia viaceré sumy štátnej pomoci pre rodiny s deťmi. Rodičia s deťmi si prilepšia. V dnešnom článku vám priblížime zmeny, ktoré sú platné od 1.1.2022. Pozrite si stručný prehľad zmien vo výškach štátnych dávok.

Dobrá správa: Náhradné výživné až do výšky výživného určeného súdom

Rodičia, ktorí sú samo živitelia veľmi dobre vedia ako náročné je finančne zabezpečovať dieťa. V prípade ak pre nezhody s partnerom nie je výživné riadne platené alebo pre iné dôvody vypadne, je možné požiadať o náhradné výživné. Aktuálne sa zmenili východiská pre náhradné výživné a samo živitelia si prilepšia.

Tipy na filmy a seriály na dlhé dni či večery

Ste v chorý alebo máte voľnú chvíľku? Prinášame nám naše tipy na filmy a seriály, ktoré sa oplatí pozrieť.

Striedavka počas Covid 19 - Lockdown a karanténa jedného z rodičov

Zladiť zabehnutú a dobre fungujúcu striedavú osobnú starostlivosť je pre oboch rodičova ich deti veľmi náročné, zvlášť v tomto náročnom období pandémie Covid-19, keď do života mnohých z nás vstúpila karanténa a lockdown.