19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Najočakávanejšie filmové premiéry pre deti v roku 2020

Autor: Annie, Foto: uvedené

ZAKLIATE PIERKO

Slovenská premiéra: 02.1. 2020

Aninka žije na statku so svojimi namyslenými sestrami, ktorým musí slúžiť. Jedného dňa nájde pierko, pomocou ktorého si privolá princa Vítka, zakliateho do vtáčej podoby. Keď zlé sestry zistia, že sa Aninka schádza s pekným chlapcom, pierko jej zoberú, zničia a Vítek zmizne. Jedinou možnosťou, ako zlomiť prekliatie je, že ho Aninka nájde kdesi vo svete. A tak sa vydáva na cestu za záchranou svojho milého. Jej sprievodcom sa stáva vodník, ktorého na začiatku svojho putovania zachráni pred zlým sedliakom. Spoločne prežijú celú radu dobrodružstiev a zábavy. A napriek tomu, že vodnícke kúzla dokážu Aninke pomôcť, tak k uzdraveniu nemocných, tak na obranu proti lúpežníkom, k záchrane Vítka bude potrebovať predovšetkým svoju pravú lásku.


VEĽKÉ ŽELANIE

Slovenská premiéra: 09.1. 2020

V malom mexickom mestečku Santa Clara , kde sa duchovia vracajú raz ročne na Deň mŕtvych, žije šestnásťročná Salma, ktorá nikdy nepoznala svojich rodičov. Keď sa na nich pýta, dostáva stále tú istú odpoveď – že ju jej rodičia opustili. Salma ,ktorá nechce tomuto uveriť, hľadá odpoveď na tento fakt, neprestáva pátrať po odpovedi, a hľadá aj informácie, ktoré by jej priblížili identitu jej rodičov. Neustále zisťuje, pýta sa a neprestáva . … Až do tej doby, pokiaľ sa jej do rúk dostane zvláštna kniha plná príbehov a kúziel. Čarovná kniha by mohla byť chýbajúcim článkom k objasneniu tajomstva jej rodiny. Vďaka knihe sa Salma rozhodne podniknúť dobrodružnú cestu za tajomstvom jej rodičov. Na túto dobrodružnú cestu sa k nej pripoja jej odvážni a udatní priatelia Jorge a Pedro. Nájde Salma všetky indície odkazujúce k rodinnej minulosti? Podarí sa jej vypátrať históriu jej rodičov, prípadne sa s nimi stretnúť?


DOLITTLE

Slovenská premiéra: 16.1. 2020

Príbeh výnimočného muža, pozoruhodného najmä tým, že si oveľa viac rozumel so zvieratami ako s ľuďmi. A to doslova. Náš doktor Dolittle avšak nie je nudný veterinár, ale stopercentný dobrodruh, po ktorého boku sa nudiť určite nebudete.


MEDVEDÍCI BOONIE: CESTA DO PRAVEKU

Slovenská premiéra: 23.1. 2020

Vick a jeho medvedí bratia sa ocitli v praveku a nemôžu sa dostať späť. Všade okolo nich sú obrovské praveké zvieratá, ktorým beží v hlavách jediné – OBED! Počas jednej naháňačky sa naši hrdinovia rozdelia a Bruč stretáva vĺčatko menom Feifei, ktoré sa chce stať statočným bojovníkom a rozhodne sa Bruča sprevádzať cestou za bratmi. Medzitým majú Brumlo a Vick nad hlavu starostí s kmeňom domorodcov, ktorých náčelník sa do Vicka úplne zbláznil. Podarí sa našej neohrozenej partičke dostať späť domov, skôr ako bude neskoro? Dobrodružstvo, aké ešte nezažili, práve začína!


LABKOVÁ PATROLA:
PRIPRAVENÍ POMÁHAŤ A ZACHRAŇOVAŤ

Slovenská premiéra: 30.1. 2020

Už žiadny plač a žiadny priek, patrola má na všetko liek! Labková patrola sa vracia do kín a tento raz sa vám partička psích záchranárov na čele s chlapcom Ryderom predstaví v špeciálnom pretekárskom filme. V Adventure Bay sa schyľuje k veľkolepým automobilovým pretekom a kamaráti Marshall, Rubble, Chase, Rocky, Zuma a Skye pomáhajú s prípravami. Labky spolu vytvoria servisný tím pre svojho obľúbeného pretekára a tešia sa, že mu pomôžu zvíťaziť. Problém nastane, keď sa ich šampión nešťastnou náhodou zraní a nemôže šoférovať. Odvážnych psíkov však len tak niečo neprekvapí, sú vždy pripravení pomáhať a zachraňovať. Pre Labkovú patrolu nie je žiadna úloha príliš ťažká, žiadna misia nesplniteľná. Za volant sa teda posadí Marshall, šliapne na plyn a spolu s ostatnými kamarátmi predvedie v kinách skvelú, zábavnú jazdu.


SUPER MAZNÁČIKOVIA

Slovenská premiéra: 06.2. 2020

Animovaný príbeh o statočných zvieratkách. V jednom malom pokojnom mestečku jedného dňa nastane chaos. Starosta mesta sa totiž rozhodol vyhnať všetkých živých obyvateľov z mestečka. Týchto milých obyvateľov chce nahradiť robotmi. Túži aby sa mestečko stalo mestom robotov a bolo celé automatizované. Nahradiť zvieratká automatmi sa mu zdá ako dobrý nápad. Domáci maznáčikovia však tento nápad neschvaľujú. Preto spoja sily aj tie zvieratká, ktoré inak po sebe len štekajú a škaredo pozerajú. Začnú svoj boj proti nezmyselnému nápadu starostu. Pod vedením túlavého psa Rogera a rozmaznanej mačky Belle sa spoja a púšťajú do dobrodružstiev aby obhájili svoje domovy.

 


JEŽKO SONIC

Slovenská premiéra: 20.2. 2020

Superrychlý ježkoSonic z cudzej planéty sa spojí s výrazne pomalším vidieckym policajtom, aby prekazili plány vynaliezavého Dr. Robotnika, ktorý chce s pomocou Sonicových schopností ovládnuť svet a celý vesmír.


ĽADOVÁ SEZÓNA 3

Slovenská premiéra: 20.2. 2020

Norm sa so svojimi kamarátmi lumíkmi vydáva na ďalšie COOL dobrodružstvo tentokrát do Číny, kde bol ukradnutý starodávny artefakt...


VPRED

Slovenská premiéra: 05.3. 2020


Film VPRED nás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfskí bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.



MOSLEY

Slovenská premiéra: 11.6. 2020

Mosley tvrdo pracuje celé dni a týždne na farme, kde vládne výbušný a nepríjemný farmár Simon. Keď sa jedného dňa vráti Mosley z práce do svojej stajne prezradí mu jeho syn Rue, že v blízkom lese našiel niečo úžasné. Je to starodávna jaskyňa s maľbami bytostí, ktoré sa im veľmi podobajú – ale chodia vzpriamene a majú ruky.

 


SNEŽNÁ HLIADKA

Slovenská premiéra: 18.6. 2020

Polárny lišiak Swifty má veľký sen. Pridať sa k Hviezdnym psom, bleskovej donáškovej službe. Nebude to však pre neho ľahké, pretože do cesty sa mu postaví veľký mrož a preto musia lišiakovi pomôcť jeho najlepší kamaráti.


LASSIE SA VRACIA

Slovenská premiéra: 25.6. 2020

 Lassie, najslávnejší pes filmovej histórie, prichádza opäť na plátna kín. A spolu s ňou sa vracia aj úžasný príbeh o nerozlučnom priateľstve chlapca a jeho dlhosrstej kólie. Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť.

 


ZABUDNUTÝ PRINC

Slovenská premiéra: 09.7. 2020


Režisér oscarovej snímky The Artist Michel Hazanavicius obsadil okúzľujúceho Omara Sy (Nedotknuteľní, Aj dvaja sú rodina) do ďalšej z nezabudnuteľných úloh. Tentokrát ho čakajú neobyčajné dobrodružstvá kúzelného detského sveta. Všetko v Djibiho živote sa točí okolo jeho milovanej sedemročnej dcérky Sofie. Oddaný otec samoživiteľ nikdy nepríde neskoro na jej večernú rozprávku. Každú noc, keď Sofie zaspáva, ju berie do „Rozprávkolandu“, vymysleného filmového štúdia, kde sa stávajú hlavnými hrdinami svetoznámych dobrodružných filmov, v ktorých má Djibi hlavnú úlohu princa Krasoňa. O päť rokov neskôr sa zo Sofie pomaly stáva pubertiačka, príbehy jej otca ju už až tak neberú a Djibi je vo svojej roli vymenený. Pretože sa jeho postavenie v skutočnom svete i v „Rozprávkolande“ mení, Djibi musí vymyslieť, ako v živote svojej dcéry zostať dôležitou postavou.


Minna a továreň na sny

Slovenská premiéra: 16.7. 2020


Minna je inteligentná mladá slečna, ktorá si veľmi nepotrpí na svoj vzhľad, vystačí si s jedným starým svetrom, tlačidlovým telefónom a radšej ako na internete trávi čas hraním šachu či varením. Jej pokojný život vo dvojici, teda v trojici s otcom Johnom a škrečkom Viggom Mortensenom naruší príchod otcovej priateľky s dcérou Jenny. Nová nevlastná sestra je totiž pravým opakom Minny – afektovaná blondína, ktorej životom sú sociálne siete a počet lajkov na Instagrame je pre ňu dôležitejší ako výška IQ. Navyše, je veľmi arogantná, egoistická a Minnu v jej vlastnom dome doslova terorizuje. Minna sa teda rozhodne Jenny trochu „osladiť“ život a zoberie sny svojej nevlastnej sestry do vlastných rúk. Režírovanie cudzích snov sa jej však čoskoro vymkne spod kontroly.


Scoob!

Slovenská premiéra: 23.7. 2020


Už od detstva riešia Shaggy Rogers, Fred Jones, Velma Dinkley a Daphne Blake záhady po celom svete so Shaggyho maznáčikom, Scoobym-Doo, ale ich najväčšia záhada ešte len príde, keď Blue Falcon najme Shaggyho a Scoobyho, aby zmaril úsilie Dicka Dastardlyho spôsobiť psiu apokalypsu.


Trollovia: Svetové turné

Slovenská premiéra: 06.8. 2020

Animovaná nálož dobrej nálady, to je filmová rozprávka Trolovia: Svetové turné. Tvorcovia z DreamWorks Animation vás presvedčia, že všetky problémy sveta sa dajú vyriešiť tancom, spevom a objímaním.

 


Hurá do džungle

Slovenská premiéra: 20.8. 2020


Jedno kľudné ráno sa zvieratká v africkej džungli zobudia, no netušia, že sa im život obráti hore nohami. Najlepší kamaráti, opičiak Munki a slonica Trunk zistia, že z ničoho nič získali schopnosť rozprávať ľudskou rečou. Veľmi rýchlo odhalia príčinu tohto zázraku: V džungli pristál mimozemšťan! So sebou si priniesol prekladové zariadenie, vďaka ktorému zvieratká môžu rozprávať. Malý fialový návštevník menom Fneep bol vyslaný svojim otcom, krutým dobyvateľom vesmíru, obsadiť planétu Zem! Avšak Fneep je skôr rozkošné nemehlo, ktoré rozhodne nemá talent na dobíjanie nových svetov. Cnie sa mu po domove, so svojou vesmírnou loďou havaroval a teraz nutne potrebuje pomoc. Munki, Trunk a ich zvierací priatelia sa rozhodnú spojiť sily, aby malému dobyvateľovi pomohli dostať sa späť na materskú loď. Na ich spoločnej ceste zažijú veľa zábavy a Fneep zistí, že priateľstvo môže byť najväčšou silou vo vesmíre. Hurá do džungle je kúzelné animované dobrodružstvo pre celú rodinu.


Chrumkáči

Slovenská premiéra: 27.8. 2020


Čarovné dobrodružstvo v každom kúsku. Owen Huntington má sympatickú manželku a roztomilú dcérku, no veľmi si ich neužije, keďže musí celé dni ochutnávať sušienky pre psy v svokrovej továrni. Všetko sa ale zmení, keď Owen jedného dňa zdedí cirkus po svojom stratenom strýkovi. To, čo pôvodne vyzeralo ako skvelá správa, sa však čoskoro stane prekliatím. Cirkus je na mizine, zvieratá sú preč. A väčšina cirkusantov je príliš stará na to, aby mohla vystupovať. Je to katastrofa... A vtedy do Owenovho života vstupujú opäť sušienky. No nie hocijaké – sú to zázračné sušienky strýka Buffala Boba. Keksíky v tvare najrôznejších zvierat umožnia svojmu majiteľovi stať sa ktorýmkoľvek tvorom v škatuli. Predstavte si to – zjete sušienkového medveďa a puf...! Stanete sa medveďom. Schrúmete leva... ... a zrazu je z vás skutočný lev.

 


Ako dostať deda z domu

Slovenská premiéra: 17.9. 2020


Peter (Oakes Fegley) je nadšený, keď sa dozvie, že jeho starý otec Ed (Robert De Niro) bude bývať s ním a jeho rodinou v jednom dome. Ale len do chvíle, kým sa dedko kvôli chorej nohe nepresťahuje do jeho detskej izby a Peter má ísť bývať do nenávideného podkrovia. Hoci má starkého rád, svojej izby sa nemieni len tak ľahko vzdať a dedovi vyhlasuje vojnu. S pomocou kamarátov Peter vymýšľa najrôznejšie spôsoby, ako starého otca vypudiť z domu. Dedo je však tvrdší, ako vyzerá – odmieta sa vzdať a namiesto toho pripravuje odvetu... V ďalších úlohách sa predstaví Uma Thurman, Christopher Walken a nestarnúca Jane Seymour.

 


Máša a medveď: Mášine pesničky

Slovenská premiéra: 24.9. 2020


Okúzľujúce animované príbehy nerozlučnej dvojice, ktorá si získala srdcia detí aj dospelých na celkom svete. Máša je zvedavé, múdre a neposedné dievčatko, ktoré žije v starej železničnej stanici v lese. Jej najlepším kamarátom je medveď, ktorý je bývalým cirkusovým artistom. Máša miluje dobrodružstvo a pri svojom objavovaní sveta pôsobí doslova ako magnet na problémy. Starostlivý medveď máva preto plné labky práce s naprávaním jej šibalských kúskov. V 13 príbehoch sa s malou nezbednicou a trpezlivým chlpáčom vydáme do slnečného Talianska, užijeme si karnevalové rytmy, či objavíme kúzlo Paríža. Staneme sa šerifom na Divokom západe i Robinom Hoodom v anglických lesoch. Najmä s nimi však zažijeme hromadu dobrodružstiev, vyvedieme množstvo lapajstiev a zaspievame si.


Princezná zakliata v čase

Slovenská premiéra: 29.10. 2020

Princeznú Ellenu od narodenia sprevádza mocná kliatba, ktorú na ňu uvalila čarodejnica Murien. Kliatba sa má naplniť v deň Elleniných dvadsiatich narodením, v čase západu slnka. Avšak vo chvíli, keď zapadajú posledné slnečné lúče a všetko sa zdá byť na prvý pohľad stratené. Princezná zistí, že sa ocitá uzavretá v čase. Vždy, keď sa kliatba, naplní, Ellena sa vzbudí do dňa svojich dvadsiatich narodenín a je prinútená prežiť celý deň odznova. Aby zachránila svoje kráľovstvo i samú seba, musí v sebe nájsť odvahu a čisté srdce, s ktorým sa rozhodne kliatbu navždy prekonať.


Mačky a psy 3: Labky na to!

Slovenská premiéra: 05.11. 2020


Mačka Gwen a pes Roger, ktorí zachraňujú svet bez toho, aby to ľudia kedy zistili. Dlhoročný mier medzi psami a mačkami je však ohrozený, keď zlodušský papagáj zistí, ako manipulovať frekvencie, ktoré počujú práve len tieto dva živočíšne druhy. Podarí sa našim hrdinom poraziť zákerného operenca, alebo sa mu podarí krehké medzidruhové prímerie rozbiť?

 

Napíšte komentár