18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Slávnostné otvorenie Vodného mlyna v Jelke a skanzenu

10.05.2019 Autor: Claudinka, Foto: FB Vlastivedné múzeum v Galante
Termín: 18.05.2019 Mesto:Jelka Čas:13.00 - 15.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
Slavnostne otvorenie Vodneho mlyna v Jelke a skanzenu

Zdroj: FB Vlastivedné múzeum v Galante

Trnavský samosprávny kraj, Obec Jelka a Vlastivedné múzeum v Galante Vás pozývajú na slávnostné otvorenie zrekonštruovaného Vodného mlyna v Jelke a revitalizovaného Skanzenu pri Vodnom mlyne v Jelke, dňa 18. mája o 13.00 hod v Jelke.

Pred slávnostným otvorením je pre verejnosť pripravená výborná akcia so športovým programom "Hľadanie pokladov po stopách žitnoostrovských vodných mlynov."

Cieľom podujatia je dobrodružné objavovanie prírodných hodnôt Malého Dunaja a kultúrnych hodnôt obce Jelka s prehliadkou vodného mlyna v Jelke a obnoveného skanzenu v rámci projektu DANUBE BIKE&BOAT.

Príchod účastníkov do Jelky je individuálny, zhromažďujeme sa o 9:00 hod. na Ranči u Paľa pri Jelke, kde nasadneme na bicykle a potom budeme hľadať ukryté poklady v obci. Následne presadneme na člny a splavíme sa po obnovený vodný mlyn na Malom Dunaji. Cestou budeme obdivovať krásy lužných lesov pri rieke a nakoniec spoznáme perlu dávneho hospodárstva Žitného ostrova – Vodný mlyn Jelka, dnes národnú kultúrnu pamiatku a priľahlý skanzen.

Po nájdení pokladov sa opäť nalodíme a vrátime sa do nášho východiskového bodu k Ranču u Paľa, kde bude na unavených účastníkov čakať skvelý kotlíkový guláš.
Ak sa chcete zúčastniť hľadania pokladov, zaregistrujte sa na
http://greenweek.pisztrangkor.hu/slo/greenweek/vizzel-hajtott-kerekek.html
Počet účastníkov: max. 60 osôb
Slávnostné otvorenie zrekonštruovaného Vodného mlyna Jelka je otvorené pre verejnosť aj bez registrácie. Začína sa o 13:00 hod.

Organizátorom podujatia GREEN WEEK je Pisztráng Kör Waldorf Természetvédő és Természetjáró Egyesület pod záštitou Mesta Mosonmagyaróvár (partner projektu).

Projekt „Discover the Small & Moson Danube by bike and boat“ je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
 

Napíšte komentár