17. 06. 2024 Adolf

Výstava obrazov v Čachtickom podzemí

02.10.2015 Autor: Laura , Foto: nahrade.sk
Termín: 04.10.2015 a ďalšie Mesto:Čachtice Zdroj:stránka organizátora

8Pozývame vás na návštevu záhadného čachtického podzemia. Čachtické tajné chodby stále viac prekvapujú a šokujú. Nadšenci zo združenia Slovenské podzemie, ktorí ich systematicky čistia, odkryli takmer 300 metrov doposiaľ zasypaných chodieb.

OTVÁRACIE HODINY: Tešíme sa na vás v sobotu a v nedeľu 3.10.2015 a 4.10.2015 od 10.00 do 17.00 hod. v Čachticiach, Na doline. Z centra obce (od drevennej sochy Báthoryčky) sledujte šípky, ktoré vás dovedú do cieľa.

VÝSTAVA: Prehliadka je obohatená o autorskú výstavu obrazov na plátne profesionálnej fotografky Kataríny Grajcaríkovej "Prvá obeť Alžbety Báthoryovej". Fotografie a príbeh boli publikované v "Almanachu Prvom 2016", stolovom kalendári, ktorý si spolu s inými suvenírmi budete môcť zakúpiť.
Ide o technickú predpremiéru výstavy, realizovanú priamo v podzemí.

BUDE PEKNE: V sobotu aj v nedeľu očakávame slnečné počasie, návštevu Čachtíc tak môžete spojiť s návštevou hradu a v sobotu aj expozíciu múzea v Draškovičovom kaštieli.

AUDIO BONUS: Pracujeme na tom, aby sme vám poskytli možnosť vypočuť si príbeh pätnásťročnej Alžbety Báthoryovej, po svadbe už Nádasdyovej a základné informácie o podzemí formou audiovizuálnej služby.

AKÁ BOLA: Chcete vidieť, ako vyzerala Alžbeta, keď mala 15 rokov? Akú mala povahu a čo robila v Čachticiach? Príďte cez víkend do Čachtíc.

AUTORI: Autorkou fotografií je profesionálna fotografka Katarína Grafcaríková z Nového Mesta Nad Váhom, postavu Alžbety a jej obete Helenky stvárnila Anetta Slaběňáková, príbeh napísala autorka výstavy "Po stopách Alžběty Báthoryové" česká bádateľka Jitka Hrubá.

Napíšte komentár