27. 07. 2024 Božena 34°C Jasno

Testovačka - čo sme vyskúšali v máji?

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

testovacka

Každý mesiac vám prinášame info z testovania nových produktov či služieb, ktoré sme za posledné obdobie vyskúšali. Nie vždy všetko vyzerá tak ako je, a preto vám úprimne napíšeme, čo si o tom myslíme my v redakcii sdetmi.com, ktorú tvoria ostrieľané matky s deťmi.

1

Zdroj: sdetmi.com

Ak sa doma trápite s tvrdou vodou a toaletu drhnete do úmoru od vodného kameňa, tak už nemusíte! Našla som tento zázrak - ako inak, v dm drogerie markt. Vôbec som si od neho nesľubovala veľa, ale už som vyskúšala všetko, tak prečo nie aj toto?

Krabička obsahuje 16 tabliet, z ktorých na 1 použitie / čistenie vám stačí jedna. Vhodíte tabletu do misy a necháte pôsobiť cca 30 minút alebo celú noc. Následne spláchnete, alebo ešte prečistite toaletu kefou a usadeniny sú fuč. Vyskúšajte! Kupujem už opakovane.

Vhodné pre toalety s plochým splachovaním, WC-odpadové rúry, nádrže na vodu, pisoáre. Odstraňuje nečistoty, vápencové usadeniny, močový kameň, pôsobí aj proti nepríjemným zápachom.

>> kúpite na www.mojadm.sk

PLUSY

♥ výhodná cena
♥ funguje
♥ až 16 použití 

MÍNUSY 

↓ uchovávať mimo dosahu detí, ako aj iné čistiace prostriedky

 

9

Zdroj: sdetmi.com

Tiež milujete smoothies a robíte si ho skoro každý deň? Tak práve pre vás je tu tento super rýchly a jednoduchý prenosný USB-C smoothie mixer Orava RMU-40 A, ktorý je naozaj super. Tento maličký a šikovný pomocník zvládol prípravu môjho obľúbeného smoothies nápoja za pár sekúnd. Suroviny spracuje tak, že v nich zostanú všetky cenné látky, vitamíny a minerály. Nakoľko balenie obsahuje aj uzáver na fľašu, takto pripravené čerstvé smoothies sme si mohli hneď vziať so sebou. Ďalšou super možnosťou tohto šikovného pomocníka je, že Smoothie si môžete pripraviť čerstvé až v momente, kedy ho chcete práve konzumovať. Jednoducho si do nádoby dáte iba ovocie či zeleninu a jednoducho si ho zoberiete so sebou. Keď dostanete chuť na svoje smoothies, jednoducho stlačíte tlačidlo na spodnej časti mixéra a svoj drink si pripravíte čerstvý priamo na mieste.

Nakoľko váži iba 500 g a objem mixovacej nádobky je 400 ml, tak sa vám pohodlne zmestí aj do kabelky či ruksaku. Ďalšou vecou, ktorú oceníte je uško na držanie / zavesenie. Je to super rýchly, jednoduchý a spratný pomocník a určite ho odporúčame na leto a na zdravé maškrtenie.

>> kúpite na www.orava.eu

PLUSY

♥ ľahké ovládanie  
♥ LED svetelný indikátor
♥ ľahký a spratný
♥ super cena
♥ USB kábel 

MÍNUSY 

↓ adaptér nie je súčasťou balenia

 

 

8

Zdroj: sdetmi.com

Ak ste aj vy milovníci príbehov zo Záchrannej stanice v Zázrivej, tak táto nová knižka vás znova chytí za srdce tak, ako nás. A nebude to zasa len taký obyčajný príbeh o zvieratkách, ale tentokrát o veveričej mamičke  Ninke. Zachráňte tak znovu spolu s Lulou a Tomim veveričku a jej malé mláďatká. Nielenže zažijete dobrodružstvo, aké v skutočnosti zažili záchranári v Zázrivej, ale navyše sa taktiež dozviete mnoho zaujímavých informácií, čo ste o týchto milých zvieratkách doteraz určite nevedeli. 

>> kúpite na www.albatrosmedia.sk

PLUSY

♥ malý formát
♥ dozviete sa veľa zaujímavých faktov/informácií
♥ pútavý príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej
♥ priaznivá cena

MÍNUSY

↓  ja som nenašla žiadne


2

Zdroj: sdetmi.com

Tiež máte doma malého objaviteľa a bádateľa? Ak áno tak máme pre vás super tip na darček - Vodné dráčiky! Tiež sa s týmto názvom stretávate po prvýkrát a neviete čo to je? Vodné dráčiky sú drobné kôrovce s veľmi zaujímavou históriou a ešte zaujímavejším spôsobom života. Pomocou tohto akvária oživíte tieto stvorenia zo suchých vajíčok, ktoré vsypete jednoducho priamo do vody. Vodné dráčiky, ako sa im hovorí, majú 3 oči, dlhý chvost a monštruózne telo s početnými končatinami. Starostlivosť, ako aj oživenie týchto fascinujúcich tvorov, je úplne jednoduché a zvládnu to aj deti úplne samé bez pomoci. Dorastú do veľkosti 1-1,5 cm a dĺžka ich života môže v prírode dosiahnuť až 6 mesiacov (v podmienkach tohto akvária rádovo niekoľko týždňov).

Súčasťou balenia je vulkanické akvárium, ktoré obsahuje živé kôrovce typu Artemia Salina, tiež známe ako soľné žábronožky, doplnené taktiež o špeciálne krmivo, ktoré týmto malým tvorom dodá nádhernú červenú farbu. Vďaka LED osvetleniu akvária spolu s mechanickým efektom blikania, ktoré imituje vulkanickú aktivitu a v kombinácií s vašimi oživenými červenými dráčikmi vytvára toto akvárium naozaj úžasný zážitok pre každého. Vodné dráčiky sa vám začnú liahnuť už za krátky čas - 2-3 dni po vhodení vajíčok do vody, ale voľným okom je ich vidieť cca až od 3 dňa a následne vám tak rastú pred očami. Dokonca v prvých dňoch dokážu zdvojnásobiť svoju veľkosť už počas 24 hod. Ak hľadáte vhodný experiment pre deti, ktoré práve teraz zaujíma biológia a zaujímavé živočíšne druhy, za nás určite odporúčame. Tento "experiment" je vhodný pre detičky od 6 rokov a  použitie je naozaj veľmi jednoduché a starostlivosť je minimálna.
>> A ako bonus máte teraz 5% zľavový kupón: sdetmi5 << 
Kupón sa vzťahuje na všetky výrobky značkiek Buki France, Thames & Kosmos, AQUA DRAGONS®, Smartivity a je platný do 30.9.2024

>> kúpite na www.mlady-vedec.sk

PLUSY

♥  veľmi zaujímavý experiment, kde môžete pozorovať zaujímavé fakty o týchto dráčikoch
♥ použitie je veľmi jednoduché
♥ starostlivosť o dráčiky je minimálna
♥ dá sa dokúpiť na stránke aj krmivo aj nové vajíčka

 

MÍNUSY

↓ niekedy sa môže stať, že sa dráčiky nevyliahnu

 

 

10

Zdroj: sdetmi.com

Aj vaše deti rady skladajú LEGO a zaujímajú sa o zvieratká? Tak máme pre vás super tip na darček. 

Na chlapcov a aj dievčatá od 9 rokov čakajú čarovné lesné dobrodružstvá. Navyše, stavebnicu LEGO® Creator 3 v 1 Lesné zvieratá: Červená líška vedia vaše deti postaviť až na 3 rôzne spôsoby.

Tento krásny model obsahuje polohovateľnú hračkársku červenú líšku, ktorá dokáže pohybovať nielen hlavou, krkom, ale aj nohami, labkami a chvostom. Na tejto líške je super, že vie sedieť aj stáť. Dodáva sa aj so zasneženým pňom a stojanom v tvare smreka. Na výber majú aj červenú sovu sediacu na konári stromu či polohovateľnú červenú veveričku so žaluďom. Za nás je LEGO z rady Creator 3 v 1 určite výborným tipom na darček, pri ktorom sa zabaví celá rodina :)

Podporujeme aj rodičov, aby sa zapojili do stavania s deťmi, totiž aj 30 minút strávených aktívne v kruhu rodiny môže mať významne pozitívny vplyv na zlepšenie a utuženie rodinných vzťahov.

>> zakúpite na www.lego.com/sk-sk/


PLUSY

♥ balenie obsahuje až 3 rôzne modely
♥ zabaví sa celá rodina
♥ deti si môžu pri hraní sa so zvieratkom rozvíjať svoje rozprávačské zručnosti

MÍNUSY 

↓ ja som nenašla žiadne, možno trošku vyššia cena

 

Napíšte komentár