29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Bábkové predstavenie: Hercules alebo Dobytie pekla

29.08.2022 Autor: Lenka Čechvalová, Foto: starlib.sk
Termín: 07.09.2022 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
fb e herkules

Zdroj: starlib.sk

Knieža pekiel Pluto zošle na kráľa Atmeda chorobu. Jeho blízki sa mu snažia pomôcť a tak sa odoberú do chrámu boha Apolóna, aby vyprosili pre kráľa vyzdravenie. Pluto však navedie kráľovnú Alcesku, aby sa sama zabila a tak vrátila manželovi zdravie. Alceska sa obetuje a Pluto ju vezme do pekla. Keď sa to vyzdravený Atmedus dozvie, rozhodne sa odísť do hôr a žiť ako pustovník. Vtedy prichádza na scénu Herkules, ktorý sa vyberie do pekla, aby Alcesku vyslobodil z moci pekelnej a vrátil ju späť na zem.
V príbehu nemôže chýbať Gašparko, ktorý spôsobom sebe vlastným tiež pomáha kráľovi, ale, ako vždy, nezabúda sám na seba a zo všetkých si robí žarty.

Inscenácia bola v roku 2013 ocenená Zvláštnou cenou Festivalu divadiel pre deti v Banja Luke a Cenou divákov na Festivale Biela veža v Breste.

Tyjátr je divadelný projekt bábkoherca a dramaturga Ivana Gontko, člena súboru Starého divadla K. Spišáka v Nitre a spoluzakladateľa súboru Teatro Tatro. Cieľom projektu prinavrátiť do súčasnosti tradíciu kočovných bábkarov a komediantov.

Podujatie organizuje Staromestská knižnica v spolupráci so združením Milujem knihy/Amo libris s finančnou podporou mestskej časti Bratislava-Staré Mesto.

Vstup voľný. Letná čitáreň Medická záhrada sa nachádza pri bráne z Poľnej ulice. 
Pre deti od 3 rokov.

Napíšte komentár