25. 04. 2024 Marek 10°C Dážď

Matka roka to v lete zas parádne vychytala

Autor: Claudinka, Foto: sdetmi.com, Sponzorovaný obsah

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorých sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Vybrali sme sa na dovolenku k moru. A cestou sa u nás vždy udeje pár zaujímavých historiek. Začalo to na Slovensku na čerpacej stanici, kde sa kamionista snažil v angličtine dopátrať jednej firmy. Pani za pultom anglicky nevedela a tak sa to snažila vynahradiť tým, že hovorila pomalšie a hlasnejšie. :) "Pôjdete ROV-NO...rozumiete? ROV-NO a potom o 100 metrov, prudko DO-PRA -VA, DO-PRA-VA!!!" Potom si nahlas zazúfala: "On mi asi nerozumie alebo čo?" :)
Neskôr v Chorvátsku v potravinách nás rovnako pobavil dialóg jednej panej z Českej republiky s miestnou predavačkou. Pani evidentne potrebovala horčicu a tak vraví predavačke, držiac v ruke párky: "TOHLE je PÁREK a TO do čeho se NA-MÁ-ČÍ, NA-MÁ-ČÍ PÁÁÁÁREK." Predavačka sa nechápavo usmievala. Pani si len povzdychla: "Ona mi asi nerozumí, nebo co?"
V Chorvátsku sme boli asi po 9 rokoch a tak som vysvetľovala dcére, že do mora si musí obuť topánky do vody lebo vo vode sú ježkovia. Dcéra sa na chvíľu odmlčala, asi rozmýšľala a zrazu sa ma pýta: "Mami, a čo sa stane, keď stúpim vo vode na škrečka?" Zarazila som, že ako na to prišla? Až potom mi dôjde, že myslela ježka, nie škrečka :)
Prechádzali sme sa po promenáde, kde bolo v prístave zakotvených veľa výletných lodí. Deťom sme kúpili zmrzlinu, tak sme tam len tak postávali. Zrazu k mužovi pristúpil dav turistov a dožadovali sa informácii o výlete loďou. Keď sa to zopakovalo asi 3x, už sme sa všetci smiali. Muž iba zahlásil: "Asi som si dnes nemal dávať to námornícke tričko!" :)


Pochúťky na cesty

70Teraz stále chodíme na výlety, asi ako všetci ostatní. No a vždy akonáhle nasadneme do auta, naše práve najedené deti sú ako zázrakom hneď hladné a dožadujú sa niečoho dobrého pod zub. Nedávno som objavila na nete takúto super vychytávku - desiatonosič, ktorý si napakujete dobrotami a potom len odmontujete časť, na ktorú máte práve chuť. Ak si ho objednáte, príde vám plne napakovaný orieškami a sušeným ovocím, nie len samotný obal, ako som čakala ja  a milo ma to prekvapilo :) Vyskúšajte!

Kúpite na svetplodov.sk


Rodinné noviny, ktoré potešia starých rodičov

71

Už pred mnohými rokmi sa naša rodina rozpŕchla po celom Slovensku, no aspoň na sviatky sa všetci stretáme u babky a dedka. Rozmýšľala som, ako ich pravidelne potešiť s novinkami a fotkami detí, nielen mojich, ale všetkých súrodencov. Na internete som narazila na Rodinoviny, appku, ktorá vám za pár eur umožní vytvoriť rodinné noviny, ktoré vždy začiatkom mesiaca doputujú do schránky starých rodičov. Do appky dostanú prístup všetci členovia rodiny a potom už len jednoducho tvoríte články a pridávate fotky. A na ich vydanie sa vyskladáte všetci :) Starkí nemajú smartfóny, no noviny čítajú všetci. Skvelá vychytávka hlavne v tejto dobe :/

Objednáte na rodinoviny.sk


Dinosaurie príbehy pre malých dobrodruhov

72

„Mamííí, môžeš mi kúpiť toho Diplodoka vpravo dole?“... zas mi pílil uši pred hračkárstvom. „Nie, nemôžem“. Prekvapene na mňa pozrel, ale ani nepípol. Bolo mi napokon ľúto, že som ho tak zhukla. „A čo keby som ti kúpila dinosaura Akosa?“. Nechápavo krútil hlavou, že takého nepozná. Tak som mu vysvetlila, že práve vyšla nová kniha s príbehmi o dinosaurovi Akosovi, ktorý sa dostal niekoľko miliónov rokov do budúcnosti a zažíval dobrodružstvá s jazvečíkom Brunom na ceste po Európe (pôvodne som plánovala na meniny, ale tak budem za dobrú :)). Úplne parádny formát tejto knižky si hneď obľúbil, keďže sa zmestil úplne všade. Mne zas hneď padli do oka ilustrácie. A viete čo je na tejto knižke ešte super? Že ani nevie a prejde si aj zemepis (pssst, ale to deťom nevravte :)). Taaaak a môžeme baliť na dovolenku a aj môj dinosaurí nadšenec bude spokojný.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Konečne poriadok v aute

73

Ísť s deťmi na výlet, to nie je len tak, však to všetci poznáme, že áno. Balením všetko len začína, ale čo cesta v aute... Mamí, som hladný, mamí, nemáš niečo dobré? Tak už vyťahujem z tašky keksík a manžel škaredo zazerá, že budú zasa všade omrvinky. Tak som nám do auta kúpila prenosný bezdrôtový vysávač Orava ACUVAC. Je maličký, ľahký a pritom dosť výkonný na to, aby na jedno nabitie upratal všetky omrvinky po deťoch a s pridanou kefkou ešte zvládne zhltnúť aj prach z palubnej dosky. :) Nádobku vysypem a je to, odložený v dvierkach je vždy pripravený na ďalšiu rýchlu upratovaciu akciu. 

Kúpite na orava.eu


Štýlovo na pláž i do mesta

77

Zbožňujem farby a krásne dizajny a nosím ich všade, kde sa len dá. Kamoška ma minule zastavila, vraj odkiaľ mám takú krásnu tašku. No z Dedoles predsa. :) Majú ju v rôznych vzoroch, všetky nádherne pestrofarebné, a čo je pre mňa najdôležitejšie, je pevná a veľká! Takže či idem na pláž, či s deťmi do mesta, zmestím tam skutočne všetko, čo potrebujem. A naviac som štýlová.

Kúpite na dedoles.sk


Prebaliť ľahko a hocikde

74

Tieto prebaľovacie podložky od zn. babylove musí mať podľa mňa v základnej výbave každá mamička. Ako nová matka som o ich existencii netušila a pár nehôd tak pri kúpaní alebo prebaľovaní prebehlo. Akonáhle som ich objavila, opadol stres a čas na holo sme si viac užívali. Malý čas pred kúpaním miluje. Hneď ako ho vyslobodím z plienky, začne svoj tanček. Výhoda je, že ju môžeme použiť viackrát a zbaliť aj na cesty.

Kúpite na mojadm.sk


Svieža a napnutá za pár minút 

75

Ďalšia vychytávka ušitá ako na mieru pre mňa! Keďže niekedy mám pocit, že mi kyselina hyalurónová doma vyskočí o chvíľu aj z chladničky, prečo ju nemať aj v maske na tvár? V tomto teple dokonca dokáže aj osviežiť, čo je jej ďalším malým, ale zato dôležitým plusom, ktorý jej dodáva pôvab. Maska sa dá na 10 minút do chladničky, potom sa aplikuje bielou stranou na tvár, odstráni sa modrá ochranná fólia a voilà! Milo ma prekvapila zhydratovaná a mierne napnutá pleť, ktorá je po použití na dotyk veľmi príjemná. Bojím sa, že teraz budem musieť okrem krémov zaradiť do nákupného zoznamu aj tento malý zázrak. A že textilná - to je predsa total super. Musím o nej povedať najbližšie aj kamoškám na ihrisku.

 Viac na nivea.sk


Pekná do plaviek

76

Do dovolenky ostával týždeň a ja sa samozrejme spamätám na poslednú chvíľu pri skúšaní plaviek, že by to chcelo ešte nejaký ten "špečík" z bruška zhodiť. Jasné, že takéto zázraky na počkanie sa dejú ťažko, ale ja jeden mám. Detoxikačnú kúru Neera. Na pár dní som vysadila tuhú stravu a pila chutný výživný koktejl zo 100% prírodného stromového sirupu Neera, citrónu a kajanského korenia. Dá sa piť teplý aj studený, dodá dostatočnú energiu a pritom vôbec nehladujem. Za týždeň som dala dole tri kilá a bruško krásne zmizlo. :) A tak som si užila dovolenku rozžiarená a krásna v plavkách.

Kúpite na neera.sk


Krémik na jemnú detskú tváričku

78

Občas si v obchode spomeniem, že mám aj dieťa a nenakupujem iba sebe. Ale teda, nestáva sa to často. Čo také dieťa predsa potrebuje? A predsa som našla novinku, ktorá sa u nás ujala. Upokojuje malého pokožku okamžite a oceňujem, že sa bezchybne rozotiera. Ak si nejaké miesto poškriabe, buchne, štipne ho niečo alebo od slniečka trochu chytí farbu, podráždenú pokožku to hneď upokojí.  Najmä pre detičky, ktoré majú citlivú pokožku a neznesú čokoľvek na ňu nanášať. Osvedčilo sa nám to najmä naposledy na dovolenke.

Viac na nivea.sk

Napíšte komentár