27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Matka roka a jej májové inšpirácie

Autor: Claudinka, Foto: sdetmi.com, Sponzorovaný obsah

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás. Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Máj je môj obľúbený mesiac. Príroda sa zobúdza v každom smere a ja mám pocit ako keby som začínala odznova, s čistým listom, s bielou blúzkou :). Je to pre mňa ako Nový rok, nový začiatok. Všetko krásne kvitne, vonku je teplo, zo šatníka vyťahujem šatičky, sukničky... Ach, ten príval energie. Aj tá korona si konečne vzala "dovolenku", všetko vyzeralo nádejne....
Je koniec mája a žiadny "nový začiatok" sa nekonal. Šatičky či sukničky smutne driemu v skrini. Vonku teploty pod 20 stupňov a stále prší. Máj fakt môže dostať prvú cenu za skvelé stvárnenie depresívneho októbra!

Máj - lásky čas. Aj u nás doma sa všetko nieslo v tejto téme. Dcéra sa ma pýta: "Mami, čo je to francuzák?" Zatvárila som som tak tajomne a vravím jej ako "žena žene" :" Vieš, tak sa vraví takému špeciálnemu bozku. A prečo sa pýtaš?" Dcéra na to: " Vo filme vraveli, že niekoho zabili francuzákom." Uuuups. :)
Bozk pod čerešňou?  Ani ten sme nedali. Široko ďaleko žiadna rozkvitnutá čerešňa nebola a tak vravím drahému, že poď, prejdeme sa,  LEN MY DVAJA, nejakú určite nájdeme...Na to muž romanticky hlesol: "a načo?" A tak som ostala májové teľa!
Avšak tiež som mu neostala v romantike nič dlžná. Bola som konečne po rokoch na preventívnej prehliadke, a že prihlásim aj jeho. Sestrička sa ma pýta, že koľko má manžel rokov? A tu šok. Hlava mi šla na plné obrátky. Rozmýšľam nahlas: "Je o 3 roky starší... a koľko mám vlastne rokov...? :D No čo vám poviem, k číslu sme sa nedostali, lebo sme sa obe už rehotali. Skrátka po určitej hranici sa vek jednoducho už nepočíta, no nie? :D 
Milujte sa, užívajte si lásku v akejkoľvek podobe  a ostaňte stále mladí!


Totálne vtipná kniha pre nálady našich násťročných

Untitled design 11

Viem, že byť puberťáčka je ťažké. Aktuálne má dcéra plnú hlavu nejakého chalana a rieši aj nejaký trapas v škole. Tak som jej chcela spraviť radosť a vzala som ju „šopingovať“. Keď sme šli okolo kníhkupectva už s plnými taškami a úsmevom, strčila som do nej.“ Pozrieme?“ Napodiv neprišli námietky, tak som to rýchlo využila. Predavačka vykladala úplne novučičkú knihu rovno k novinkám - Totálne trápny život Lottie Brooksovej. „Čo vravíš?“. Pozreli sme si ju a nadpis aj obsah sa nám pozdával. Knihu nemala v rukách aspoň 2 roky!! Sľúbila mi, že na ňu večer hodí očkom. A naozaj, až do 23 sa jej svietilo v izbe a nebola na mobile! Wau. Ráno knihu priniesla k raňajkám a čítala mi pasáže, pri ktorých sme sa spolu smiali do popuku. Keď mi povedala, že to bol super nápad kúpiť ju, skoro som spadla zo stoličky. Neverila som, že to poviem, ale moja dcéra číta knihu a baví ju to!

Kúpite na albatrosmedia.sk

 

Nie je to len obyčajná sovička

6

Dcéra je alergička a preto sme jej plyšové hračky nekupovali. No dobre aj preto, že ja plyšáky neznášam. Také lapače prachu, na nič iné nie sú dobré. No a dcéra napriek tomu, že je alergička a je moja dcéra, plyšáky miluje. Odkedy dostáva vreckové, pribúdajú jeden za druhým :/ Nedávno to bolo taká obojstranná chobotnica a teraz táto sovička, ktorú jej pomohla vybrať starká. Díky mami!
No čuduj sa svete, nie je to len obyčajný lapač prachu :) Je dosť veľká, preto poslúži ako vankúš, hračka a vo vnútri je hebká deka. Majú ich v 4 farbách a každá sova vyjadruje inú náladu. Celkom milé aj na mňa :)

Kúpite na dormeo.sk

Ovocné kapsičky ma zachránili

7

Syn vôbec nemá rád surové ovocie a zeleninu. Trápim sa s ním od malička a zakaždým hľadám nové finty, ako ich k nemu prepašovať. Ovocné kapsičky som skúšala úplne ako posledné, lebo však už je na ne veľký chlapec. Sú 100% bio, vhodné od 1 roka a bez pridaného cukru. Pribalila som na desiatu do školy a čakala, čo sa bude diať. A kapsička synovi chutila, nebolo po nej ani stopy! Nerobila som pred ním okolo toho žiadne ovácie, ale vo vnútri vo mne prebiehal ohňostroj. A odvtedy sa s kapsičkami kamarátime a ja skúšam posúvať hranicu ďalej :)

Kúpite na mojadm.sk

Pre malé brušká

Untitled design 9

Nedávno si sestra domov priniesla z pôrodnice malé voňavé klbko. :) Radosti kopec, čo vám poviem... Ale aj plaču. Bruško ho bolieva... Poskúšali teda kadečo, ale napokon zabrali až kvapky Biopron Baby+. Obsahujú živé mikroorganizmy dobré pre bruško a črievka a tiež vitamín D3 nevyhnutný pre správny vývoj kostí a dobrú imunitu. Drobček sa konečne poriadne vyspinká ako tatinko. :)  

Kúpite na biopron.sk.


Antistresová hračka POP IT

Untitled design 10

Som zas zahviezdila, ale teraz v tom pozitívnom zmysle. Našla som niečo, čo ešte nemal každý a moje deti som úplne namotala na túto antistresovú POP IT hračku, vďaka ktorej som o nich asi hodinu nepočula. Je to úplne jednoduché ako pukanie bublinkovej fólie. Každý hráč môže pukať ľubovoľný počet bubliniek v jednom rade. Ten kto donúti svojho protihráča stlačiť poslednú bublinku vyhráva. :) Taká blbosť až nechápem. No ale čo už. V strese sú už aj deti, ale hlavne, že ich to ukľudní a ja mám chvíľku kľud :) 

Kúpite v každom číňaku :) 

Dva kroky v jednom – I´m lazy lady!

2

Vonku mala stúpať teplota a keďže mám so svojou citlivou pleťou problém, chcela som byť pripravená. To posledné, po čom v lete túžim je silná vrstva make-upu a špirála rozmazaná až za ušami. Ale vyraziť von úplne nenalíčená, odmietam.  Keďže si chcem život čo najviac uľahčiť, siahla som po tónovacom kréme od Nivea. Krém pleť ošetrí, zhydratuje a rovnomerne vytónuje a mne stačí na dovolenku vziať iba tento jeden produkt. Perfektné! Cítim sa sviežo, komfortne a upravene zároveň.  

Viac info na nivea.sk


Dlhé nohavice už nie sú problém

8

Bola som si skúšať nohavice a všetko bolo v kabínke úžasné. Tie zrkadlá z obchodu by som chcela mať doma. Sú čarovné, vždy v nich vyzerám lepšie ako keď sa vidím doma :) Nohavice vyzerali super, ale boli šité asi na 180 cm modelku. Pre mňa strašne dlhé. No kedy zas nájdem také aby všetko sedelo? Tak som ich kúpila, že si ich skrátim sama doma. Nie som žiadna krajčírka, nemám doma na to ani výbavu, ale žehličku a nažehľovaciu pásku mám. Pomocou nej to ide ľahko a v mojej výbave už nesmie chýbať. Bývajú rôzne šírky, stačí si len vybrať. Skrátite s nimi všetko aj záclony :) Poznáte ich?

Kúpite v každej galantérii.

Prečo som to doteraz nemala?

3

Konečne som sa dostala k výmene šatníka mojich troch detí. To je vždy robota na týždeň... Keď som navyše zistila, že polovica letných vecí je celá žmolková, chytila ma mierna panika a fóbia, že budem musieť behať po nákupných centrách. Čomu sa celkom zjavne potešila moja dcéra, lebo všetko jej je záhadne "malé". A tak som okamžite objednala odstraňovač žmolkov z Oravy, nech sa toľko neteší :) Pekne odstránil žmolky zo všetkých možných typov látok a tak nemusím nič vyhodiť. Moje druhé ekologické "ja" skáče radosťou, dcéra je nadšená už menej.

Kúpite na orava.eu.


Limitovaná letná edícia

1

Sladká vanilka a kvetinová vôňa pivónie – perfektná kombinácia, ktorá poteší všetky zmysly. Nivea stále pokračuje v eko režime, čo chválim a na leto pripravila 3 letné edície zložené zo sprchovacieho gélu a spreju proti poteniu – exotic dream (granátové jablko), ocean feeling (jazmín a morský vánok) a floral paradise. Rada skúšam nové produkty a mám rada tieto limitky, preto v mojej letnej výbave majú svoje miesto!

Viac info na nivea.sk


Keď prídu "tie" dni...

Untitled design 8

Byť v pohode počas mojich dní je pre mňa extrémne ťažké. Muž už vie, že vtedy má dodržovať odstup a kúpiť čokoládu. Okrem výkyvov nálad z hormónov som podráždená hlavne z nepohodlia pri výmene vložiek a tampónov a k tomu všetkému ma mrzí aj to množstvo zbytočného odpadu. Kamarátka mi nedávno vychválila toľko propagované menštruačné nohavičky a tak som to teda skúsila a kúpila si rovno troje od slovenského výrobcu BTWS. A skromne hlásim, sú super! Jednoducho si ich natiahnem ako spodnú bielizeň a vďaka 4 vrstvám supersavého jadra v strede som celý deň "v suchu". Sú priedušné, hebunké na dotyk, dizajnovo krásne a po použití ich jednoducho operiem v práčke.  Fakt mi sadli. Konečne sa cítim bezpečne a absolútne pohodlne. 

Kúpite na btws.sk


Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár