07. 05. 2024 Monika 23°C Prehánky, búrky

Matka roka skúšala vo februári zas niečo nové

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

Zapisky 2

Našu rubriku Zápisky Matky roka už isto poznáte. Matka roka píše ironicky a s nadhľadom o strastiach a radostiach mamy, v ktorej sa nájde mnoho z nás.

Tu vám naša matka roka každý mesiac prinesie krátke info, čo v danom mesiaci vyskúšala, alebo len chcela vyskúšať, ale nevydalo :) 

Máme tu koniec februára a deti stále doma na dištančnom vyučovaní. Ráno mi občas učiteľka pošle sms, aby som zobudila syna, ktorý zaspal priamo pred obrazovkou, ale inak sa nesťažujem. Moje obzory sa výrazne rozšírili! Napríklad včera som pomáhala synovi so sylabickými veršami a veršovými systémami a druhému s napätím. Elektrickým!
No a denne čelím nekončiacim otázkam ako: Mami, a prečo ja vlastne nedostávam teraz vreckové? Mami, keď sa vymyslí nové jedlo pre psov alebo mačky s vylepšenou chuťou, kto to ochutnáva? Mami, to sú tvoje sivé vlasy alebo si si to tak dala urobiť úmyselne? Mami, kým nepôjdem k holičovi, tak si online kameru nezapnem! Mami...???

No nič, idem sa ja upokojiť nakupovaním. Online nakupovaním. :)


Čistiaci sprej na ruky pre dospelých od zn. babylove

Cistiaci sprej na ruky zn. babyloveNeviem ako vy, ale od istého času mám v každej taške či kabelke hodenú aj jednu dezinfekciu na ruky. Už si pripadám ako Michael Jackson s obsesívnou poruchou. Ale fakt! Niekedy, keď pozerám film a vidím ako si tam ľudia podávajú ruky a veselo sa objímajú, hneď mi idú myšlienky ako: „A to sa len tak objímajú? Kde majú dezinfekciu či rúško?“ Nie, nebojte sa, nepíšem vám tieto riadky z psychiatrie :). Zatiaľ.

Tento sprej na ruky som objavila v dm a hneď sa mi zapáčil. Stačí len nastriekať na ruky a hotovo. Navyše, veľkým plusom je, že má veľmi príjemnú vôňu - vôňu takej čistoty. Nelepí sa a ruky sú hneď suché a hebké. Zabudnite na chemický zápach dezinfekcie! Pozor, je určený iba pre dospelých!

Kúpite na www.mojadm.sk.


Nová detská kniha: Plecháč Bob

 

13Netradičný názov knihy, povedala som si a nahliadla do darčeka od našej babiny mysliac skôr na plechovku od obľúbeného cideru. A tu stál Plecháč Bob s úžasnými veľkými ilustráciami hemžiacimi sa všetkými náladami tejto postavičky. Viete, čo ešte upútalo nášho trojročného Miška? Málo textu a zábavný obsah, čo v dnešnej dobe potrebujeme nielen my dospelí, ale aj deti ako soľ. Slovenská autorka sa dotkla témy ako pýcha predchádza pád. Ehm... asi by sme vedeli o viacerých, ktorí by si toto poučné posolstvo mohli prečítať, však? ;)

Kúpite na www.albatros.sk


Smart nafukovacia pumpa 

14V Bratislave to už vyzerá na jar a tak ma deti samozrejme hneď stiahli na bicykel. Po zime... Po karanténe... Lapajúc po dychu a snažiac sa z plných síl dohnať moje dve strely som na tretej zákrute zistila, že mi do toho všetkého vyfučala zadná guma. Taký milý pánko sa pristavil, že mi reku pomôže a vytiahol z vrecka smart pumpu Orava. Vraj "4 režimy hustenia, automatické zastavenie dofukovania, LED svetlo do tmy, digitálna detekcia tlaku v pneumatikách"... Polovičke som nerozumela, ale viem, že túto super vecičku si kúpim po najbližšej výplate.

Kúpite na orava.eu


Prací prášok Bupi Baby Sensitive

20Prádlo a zas len prádlo. U nás doma nekonečný príbeh. Jediný raz sa mi podarilo mať kôš na bielizeň prázdny. Na 5 minút... A kebyže je to len o naložení a vyložení práčky, ale kdeže. To je hotová veda! Najväčší problém je vybrať prací prášok! Aby bol voňavý, ale nie príliš, šetrný k práčke, účinný na špinavé montérky i zablatené kolená a zároveň jemný pre malých alergikov... Tak som stavila na istotu a používam už len prášok pre bábätká Bupi Baby Sensitive. Neobsahuje enzýmy, fosfáty, farbivá, bielidlá ani optické zosvetľovače, ale zato vyperie všetko, čo mu dám.

Kúpite na bupi.sk


Nová detská knižka so silným posolstvom

16Dnes som deťom vylepila na stenu motivačný plagát, ktorý obsahoval iba jednu vetu. "Iný, neznamená zlý." Ja mám teenagerov, ktorí sú večne nespokojní, nepochopení a hľadajúci sa. Ak však máte menšie detičky, odporúčam nádhernú knihu o milej korytnačke Filoméne, ktorá je so sebou nespokojná. Túži mať kožúšok zajaca, krídla papagája a pazúriky líšky a tieto sny si naozaj v príbehu splní. Veselo ilustrovaná kniha prevedie deti premenami korytnačky a ostatných zvieratiek, ktoré si povymieňali svoje vlastnosti.
Mottom knihy je: „Neporovnávaj sa s ostatnými. Ty si výnimočný a úžasný a nik iný nie je ako ty."
Ja som si tým už chvalabohu prešla a dnes milujem svoje obliny, svoje šediny aj strie :).

Kúpite na www.vnimavedeti.sk alebo si môžete vystrihovačku stiahnuť zadarmo.


Vitamíny Biomin Imuno Protect

18Poviem vám, ja sa tej korony bojím ako čert kríža. Všade hovoria, že najdôležitejšia je prevencia a že sa treba dopovať vitamínmi, že najdôležitejšie je déčko, céčko a zinok, ale ja som rada, ak si nezabudnem ráno urobiť kávu, nieto ešte myslieť na tri tabletky. Ale! Môj milovaný manžel to vyriešil za mňa (veď kto by mu varil a pral, kebyže zaľahnem do postele, že áno) a priniesol mi z lekárne Imuno Protect, kde sú všetky tri vitamíny v jednej tobolke. Každé ráno mi nachystá jednu k raňajkám a pridá pusu. Najlepšia prevencia. :) A inak, balenie vydrží až dva mesiace! 

Kúpite na www.bio-min.sk


Telové mlieka a sprchové gély Naturally good

Nivea Naturally goodZ každej strany počúvam ako sú všetci EKO, BIO, RAW, TRENDY a IN.
A čo som ja horšia?! Ale aby som sa v tom úplne nestratila, začala som pomaličky a rad radom. Ako prvé som sa zamerala na to EKO. Triedenie a vlastná taška, to už mám v malíčku, ale to, že aj kozmetika môže byť eko, som netušila. A naozaj, Nivea s novou radou Naturally good. Mlieka sú balené v ekoobaloch, ktoré fungujú na technológii "Squeeze and roll me up", vďaka ktorej vytlačíte z balenia i poslednú kvapôčku a ušetríte miesto v kontajneri. Obsahuje až 98 % ingrediencií prírodného pôvodu, vrátane argánového oleja.  A to, že naviac ešte fantasticky voňajú, je super bonusom.

Kúpite na www.nivea.sk alebo v drogériách.


Mentos žuvačky

17Začal sa pôst a ja som sa rozhodla tento rok pre záväzok vzdať sa alkoholu a sladkého. Drsné, čo? A ako na potvoru, čo ja sladké bežne takmer nejedávam, by som za kocku cukru aktuálne aj vraždila... Jediná moja záchrana v tomto období sú Mentos žuvačky. Sú bez cukru, ale napriek tomu sladké a svieže. Jahodové, limetkové, citrónové, ako cukrová vata či mentolové, na tom nezáleží. Chuť vydrží dlho a tak toľko nemyslím na sladké a zatiaľ sa držím! 

Viac o žuvačkách: www.mentos.sk


Jarná záhradka doma

19V byte toho veľa nenapestujeme :/ Teraz však veľa času trávim na internete a tam som našla super tip, ako "zrecyklovať" okrajky z mrkvy, petržlenu, či napríklad aj póru. Zbytky, ktoré som inak zahadzovala - samozrejme do bioodpadu - teraz dám do nádobky s troškou vody a o pár dní už do polievky, či zemiakov veselo pridávam domácu petržlenovú vňať! Vyskúšajte! Funguje to :)


Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár