27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Hradné hospodárstvo na hrade Beckov

11.07.2018 Autor: Simona, Foto: hrad-beckov.sk
Termín: 02.09.2018 a ďalšie Mesto:Beckov Zdroj:stránka organizátora

36787788 1611116145665956 2339596912379822080 n

Počas letných mesiacov sme si pre vás pripravili aktivitu, ktorú sme nazvali hradné hospodárstvo. Skrývajú sa pod týmto názvom zvieratká, ktoré boli súčasťou hospodárstva. Obľúbenou aktivitou šľachty v minulosti bol lov a preto v rámci hradného hospodárstva nájdete aj zvieratá, ktoré sa bežne nachádzajú v okolitých lesoch. Počas dňa budete môcť vidieť dravce a ukážky ich letu. Hospodára, ktorý s koníkom a povozom bude chodiť kosiť čerstvú trávu na okolité svahy. Budete sa môcť povoziť na koníkovi a raz počas dňa bude realizovaná špeciálna prehliadka hradu s doplnením o informácie o zvieratách hradného hospodárstva s možnosťou ich kŕmenia. Pevne veríme, že sa vám naša novinka bude páčiť a tešíme sa na stretnutie s vami na hrade Beckov.

Zvieratá
Veľká delová bašta – líška hrdzavá 
Priestor tretej brány – veverica biela
Hradná studňa – kuna a fretka
Priestor juhozápadného opevnenia stredného hradu – bažanty a holuby
Severný palác – prasiatko, sliepky, zajac
Nádvorie dolného hradu – ovce, koza a poník

Dravce
V priestore medzi Prvou a Druhou vstupnou bránou môžete vidieť sokoliareň s nasledujúcimi dravcami: orol, výr skalný, 2x veľký druh sokola, tri druhy malého sokola, plamienka driemavá, kaňúr okrúhlochvostý, jastrab, kuvik plačlivý, belaňa tundrová, pôtik kapcavý. 
Vystúpenie sokoliarov (trvanie vystúpenia 15 – 20 minút)
v čase o 11.00, 14.00 a 16.00. 
Každý pondelok v mesiaci bude z dôvodu fyzického zdravia dravcov deň bez lietania. V prípade sviatkov sa tento deň presúva na deň nasledujúci po tomto dni.

Jazdy na poníkovi
v priebehu dňa po dolnom nádvorí 
Špeciálny okruh a kŕmenie zvieratiek

Po vystúpení sokoliarov začína prehliadka s hradným sprievodcom a sokoliarom. Ten bude prehliadku hradu dopĺňať o výklad k zvieratkám. Počas prehliadky budú môcť detičky kŕmiť zvieratká, ak si zakúpia balíček na pokladni. Prehliadka trvá cca 1 hod.

Návštevníci si na pokladni hradu budú môcť zakúpiť balíček za 1 €. Balíček si môžu prevziať v sokoliarni.

Napíšte komentár