28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Nárok na prijatie do škôlky bude mať každé dieťa od 3 rokov

Bola schválená novela školského zákona, ktorá prináša nárok na prijatie každého dieťaťa do škôlky.

Prehľad súm štátnych dávok pre rodiny na rok 2022

Každoročne sa s mesiacom január menia viaceré sumy štátnej pomoci pre rodiny s deťmi. Rodičia s deťmi si prilepšia. V dnešnom článku vám priblížime zmeny, ktoré sú platné od 1.1.2022. Pozrite si stručný prehľad zmien vo výškach štátnych dávok.

Dobrá správa: Náhradné výživné až do výšky výživného určeného súdom

Rodičia, ktorí sú samo živitelia veľmi dobre vedia ako náročné je finančne zabezpečovať dieťa. V prípade ak pre nezhody s partnerom nie je výživné riadne platené alebo pre iné dôvody vypadne, je možné požiadať o náhradné výživné. Aktuálne sa zmenili východiská pre náhradné výživné a samo živitelia si prilepšia.

Striedavka počas Covid 19 - Lockdown a karanténa jedného z rodičov

Zladiť zabehnutú a dobre fungujúcu striedavú osobnú starostlivosť je pre oboch rodičova ich deti veľmi náročné, zvlášť v tomto náročnom období pandémie Covid-19, keď do života mnohých z nás vstúpila karanténa a lockdown.

Ako úspešne reklamovať detskú obuv?

V dnešnom príspevku si zhrnieme postup, ako reklamovať detskú obuv správnym spôsobom, aby sme dosiahli čo najlepší možný výsledok a aby vaša peňaženka neprišla o peniaze zbytočne.


Čo potrebuje dieťa, ak cestuje na dovolenku bez rodiča?

Ak plánujete dovolenkovať v zahraničí, istotne viete, že vaša ratolesť sa bez cestovného pasu nezaobíde. Avšak cestovný pas nie je to jediné, čo malý cestovateľ potrebuje nato, aby dovolenkoval bez možných komplikácií.

Vyššia suma daňového bonusu na dieťa od 6 do 15 rokov už od júla 2021

Sumy životného minima sa upravujú vždy k 1. júlu bežného kalendárneho roka na základe koeficientu rastu čistých peňažných príjmov na osobu alebo koeficientu rastu životných nákladov nízkopríjmových domácností.

Rodičia, dovolenkári. Máte už cestovný pas pre vaše dieťa?

Viete o tom, že vám zamestnávateľ musí poskytnúť prestávky na dojčenie? Využívajte ich a skĺbte dojčenie a chvíle s dieťatkom aj prácou.

Viete o tom, že vám zamestnávateľ musí poskytnúť prestávky na dojčenie?

Viete o tom, že vám zamestnávateľ musí poskytnúť prestávky na dojčenie? Využívajte ich a skĺbte dojčenie a chvíle s dieťatkom aj prácou.

Viete na koľko dní dovolenky máte nárok pri svadbe či narodení dieťatka?

Váš svadobný deň je krásny deň. Narodenie dieťaťa ešte krajší. Oba tieto dni sú nádherné a je jasné, že v tieto dni nebudete v práci, veď ako otecko dieťaťa istotne budete pri matke v pôrodnici ak nastane ten deň „D“.