24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Hundrú vám deti na dlhé túry? Pozrite si naše tipy na nenáročné výlety s deťmi len do 15 minút chôdze

Autor: Simona
Adresa:Celá SR Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Monka2

Hľadáte tip na rýchly a zaujímavý výlet, pri ktorom sa s deťmi veľmi nenachodíte? Pozrite si náš zoznam ľahko dostupných miest, kam sa s deťmi dostanete z auta do pár minút. Zoznam obsahuje zaujímavé miesta z celého Slovenska, kam sa viete dostať naozaj do 15 minút. Inšpirujte sa :) 

Vodopád Lúčky - viac info >>

Absolútny víťaz v kategórii najdostupnejší výlet s deťmi. Parkovisko sa nachádza len pár metrov od tohto nádherného vodopádu a s deťmi si výlet určite užijete. 
Kraj: Žilinský
Mesto: Lúčky

Hrad Strečno - viac info >>

Na ľavom brehu rieky Váh neďaleko Žiliny sa na vápencovom brale vypína hrad Strečno, v minulosti najbezpečnejšia pevnosť Považia. Hoci sa hrad zdá pomerne vysoko, za pár minút ste tam!
Kraj: Žilinský
Mesto: Strečno

Považský hrad (Hrad Bystrica) - viac info >>

Nenáročná túra pre väčšie i menšie deti s krásnym výhľadom na šíre okolie. Opäť, už z diaľnice sa zdá, že sa nachodíte, opak je pravdou a na hrade ste do pár minút.
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Považské Podhradie

Vršatský hrad - viac info >>

Pozývame na pekný a nenáročný výlet s krásnymi výhľadmi. Od parkoviska ste na hrade naozaj do pár minút. A tie výhľady stoja naozaj za to!
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Vršatské Podhradie

Mohyla Milana Rastislava Štefánika na Bradle - viac info >>

Rozmýšľate nad nenáročným výletom? Od parkoviska ste na Bradle za pár minút a s deťmi si výlet určite užijete.
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Brezová pod Bradlom

Letecké múzeum Slávnica - viac info >>

Nádherné exponáty lietadiel s popismi potešia nielen malých návštevníkov. Letisko je voľne prístupné celoročne, viete sa tu prejsť, či dobre sa najesť.
Kraj: Trenčiansky
Mesto: Dubnica nad Váhom

Chmarošský viadukt - viac info >>

Medzi najpozoruhodnejšie železničné stavby Slovenska patrí most, ktorý je súčasťou železničnej trate číslo 173 Červená skala - Margecany, známy pod názvom Chmaroška. Kamenný viadukt Chmaroška je považovaný za jednu z najkrajších a najfotogenickejších technických stavieb na Slovensku a prístup k nemu je menej ako 5 minút.
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Telgárt

Šášovský hrad - viac info >>

Na skalnom brale vypínajúcom sa nad riekou Hron stojí pôvabná zrúcanina hradu Šášov. Z výšin hradu si možno vychutnať čarovný výhľad na dolinu Hrona s prekrásnym meandrom či na Kremnické a Štiavnické vrchy. Zdá sa vysoko, ale do 15 minút ste s deťmi tam - spravte si výlet!
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Šášovské Podhradie

Vyhliadková veža Zbojská - viac info >>

Vyhliadková veža Zbojská sa nachádza na území Národného parku Muránska planina . Nádherný výhľad na na sedlo Zbojská, Čertovu dolinu, vrch Kučalach či Fabovu hoľu. Nezabudnite aj na obľúbené buchty Zbojská!
Kraj: Banskobystrický
Mesto: Pohronská Polhora

Rozhľadňa Radošinka - viac info >>

V diaľke možno pozorovať Nitru, Zobor, Žibricu, celé pohorie Tríbeča, časť považského Inovca a dokonca aj Malé Karpaty. Konštrukcia rozhľadne je totožná s tou pri Nitrianskej Blatnici, na vrchu Marhát v Považskom Inovci. S deťmi ste tu do pár minút :)
Kraj: Nitriansky
Mesto: Čab - Nové Sady - Šurianky

Nádvorie Európy - viac info >>

Návštevník môže na jednom mieste vidieť a porovnať zvláštnosti a odlišnosti napríklad fínskej, ukrajinskej či poľskej architektúry. Keďže je nádvorie v centre mesta, prístupnosť je naozaj bezproblémová.
Kraj: Nitriansky
Mesto: Komárno

Zrúcanina hradu Korlátko - viac info >>

Zrúcanina hradu Korlátko je prístupná do pár minút chôdze a zvládnete sem prísť aj s menšími deťmi. Spravíte si výlet?
Kraj: Trnavský
Mesto: Senica

Katarínka Dechtice - viac info >>

Katarínka - to sú ruiny starobylého Kostola a Kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej (odtiaľ názov Katarínka). Ak ste ešte neboli, a nechcete deti umoriť dlhou túrou, pozývame na výlet!
Kraj: Trnavský
Mesto: Trnava

Pozorovateľňa vtáctva v Čunove - viac info >>

Nenáročná prechádzka do prírody spojená s pozorovaním vodného vtáctva. Výlet zvládnete do pár minút, žiadne náročné túry, či prechádzky.
Kraj: Bratislavský
Mesto: Bratislava - Čunovo

Zrúcanina Dračí hrádok - viac info >>

Zrúcanina Dračí hrádok sa nachádza v južnej časti pohoria Malé Karpaty, na výbežku nad dolinou Stupavského potoka juhovýchodne od obce Borinka. Od parkoviska vedie relatívne strmý kopec, ale deti to určite tých pár minút zvládnu!
Kraj: Bratislavský
Mesto: Borinka

Sandberg - viac info >>

Nenáročná prechádzka s krásnym výhľadom a poznaním. Kto ešte s deťmi nebol, túry alebo strmého stúpania sa naozaj báť nemusíte, s deťmi ste tu do pár minút.
Kraj: Bratislavský
Mesto: Bratislava - Devínska Nová Ves

Jazierka lásky na Štrbskom Plese - viac info >>

Populárne miesto na prechádzku a oddych pre páriky i rodiny s deťmi. Prístupné len pár minút od parkoviska!
Kraj: Prešovský
Mesto: Štrbské Pleso

Vyhliadková veža Hradová - viac info >>

Krásny výhľad na celé mesto Košice a to za relatívne krátky čas s miernym stúpaním. Ak ste ešte neboli, tento výlet zvládnu určite aj menšie deti!
Kraj: Košický
Mesto: Košice

Herlianský gejzír - viac info >>

Jeden z mála studených gejzírov na svete sa nachádza v obci Herľany a je národnou prírodnou pamiatkou. Gejzír sa nachádza prakticky pár metrov od parkoviska, dôležité je však načasovanie, takže si určite skontrolujte časy.
Kraj: Košický
Mesto: Herľany

Máte pre nás ďalšie tipy na nenáročné výlety s deťmi len pár minút od parkoviska? Napíšte nám a my ich radi do článku pridáme.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Napíšte komentár