28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Testovačka - čo sme vyskúšali v januári?

Autor: Zuzka, V spolupráci

testovacka

Každý mesiac vám prinášame info z testovania nových produktov či služieb, ktoré sme za posledné obdobie vyskúšali. Nie vždy všetko vyzerá tak ako je, a preto vám úprimne napíšeme, čo si o tom myslíme my v redakcii sdetmi.com, ktorú tvoria ostrieľané matky s deťmi.


1

Vedeli ste, že existujú fotoaparáty špeciálne pre deti?
Práve Značka 
Hoppstar sa venuje takýmto detským fotoaparátom, ktoré poskytujú nielen skvelú kvalitu fotografií, ale sa aj ľahko používajú a sú proporčne prispôsobené práve malým detským ručičkám. Zároveň však majú aj skvelý dizajn, preto si ich každý rád zoberie so sebou a všade ich ukazuje. Pri veľkosti obrazovky: 2,4" IPS rodičia, ale hlavne deti ocenia vynikajúcu manipuláciu, ukladanie snímkov na pamäťovú kartu s natívnym rozlíšením 5 Mpx / interpolované až do 12 Mpx. Okrem toho snímky z predného a selfie fotoaparátu možno vytlačiť buď priamo pomocou tlačidla tlače, alebo neskôr prostredníctvom albumu. Fotoapapát Artist umožňuje taktiež okamžitú tlač už za 3 sekundy a viete tak získať čiernobielu fotografiu, ktorú môže dieťa ďalej vyfarbiť, zdieľať, obdivovať atď. Samozrejmosťou je aj fotorámik či fotografické filtre a aj funkcia videa pri dodržaní ocenenej kvality ako CE, EN71, RoHS, CCC a MA.

Mňa si tento fotoaparát jednoducho získal a určite ho odporúčam :)

PLUSY

♥ tvar a váha do detskej ruky
♥ kvalita fotiek
♥ veľká pamäť 

MÍNUSY

↓ potreba dokupovať fotopapier
  (cena však nie je vysoká) 

 

Kúpite na www.pinguland.sk


4

Dostala sa mi do rúk úžasná knižka plná dobrodružstva a nevyriešených záhad - Enola Holmesová: Prípad zmiznutého markíza.  Nie je to len taká obyčajná knižka, ale je to nádherné ilustrované komiksové spracovanie 1. časti tejto knižnej série. Enola nie je len také obyčajné dievča - je to mladšia sestra slávneho detektíva Sherlocka Holmesa a práve v deň svojich  štrnástych narodenín zistí, že jej mama zmizla. Jediné čo jej zanechala, je kniha o symbolizme kvetov a zošit s rébusmi. Keďže ju bratia plánujú poslať do dievčenského internátu, Enole nezostáva nič iné, iba ujsť. Dobrodružný útek sa však čoskoro zvrtne a Enola sa  ocitne v temných a špinavých uličkách Londýna – navyše je ešte aj  zapletená do únosu mladého markíza.

Knižka má 64 strán, rozmer A4.

PLUSY

♥ pútavý dej hneď od začiatku
♥ komiksové spracovanie
♥ krásne ilustrácie
♥ vhodné pre deti, ktoré nie moc rady dlho čítajú

MÍNUSY

↓ knižka sa rýchlo prečíta
↓ treba čakať na vydanie ďalšieho pokračovania :)


Kúpite na albatros.sk 


Testovacka 4Testovala som čistič na rúru a gril. A nebol veru prvý. Poskúšala som počas mamičkovského obdobia rôzne prípravky, ktoré čiastočne aj fungovali, ale stále som s výsledkom nebola spokojná. 

Doma som mala staršiu zájdenú panvicu, na ktorú som nastriekala prostriedok, ktorý vytvoril hustú penu ako na peniacom hasiacom prístroji. A nechala pôsobiť. Čím dlhšie, tým lepšie! Z výsledku som bola veľmi prekvapená. Fungovalo to! Tú najviac zažratú špinu som potom ešte hubkou dočistila a panvica bola ako nová. K rúre som sa síce ešte nedostala, ale vyčistila som s nim aj sklenené dvierka na krbe, kde to išlo tiež jedna radosť.

PLUSY

♥ priaznivá cena
♥ vydrží na viac opakovaní
♥ vyčistí panvicu, rúru, aj krbové dvierka

MÍNUSY

↓ nepríjemný zápach
↓ odporúčam pri čistení použiť rukavice

 

 Kúpite na mojadm.sk


Testovacka

Tento malý pomocník sľubuje uľahčenie práce pri oddelení žĺtka od bielka bez nutnosti opakovaného prenosu obsahu medzi škrupinami.  Obsluha bola celkom jednoduchá! Išli sme podľa návodu. Oddeľovač stačí umiestniť na hrnček alebo menšiu misku, potom o vystúpenú zubatú hranu rozbiť škrupinu a vajíčko následne vyklopiť do oddeľovača. Otvorom potom pretečie bielok do misky a neporušený žĺtok tak zostane v oddeľovači. Je to aj ideálna pomôcka ako naučiť detičky pracovať s vajíčkom.

PLUSY

♥ priaznivá cena
♥ jednoduchá manipulácia
♥ zvládnu to aj detičky

MÍNUSY

↓ stane sa, že škrupinka aj tak prejde do pohára s bielkom
↓ rozbíjanie vajíčka o zubatú hranu na sitku nám moc nešlo 

Napíšte komentár