25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Materské centrum Blšky

Autor: Hanka, Foto: blsky.webnode.sk
Adresa:Školská 852, 951 35 Veľké Zálužie Telefón:0903 915 661 Martina Vavríková E-mail:mcblsky@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Materské centrum BLŠKY - cieľom je poskytovať matkám s malými deťmi priestor na stretávanie sa a sebarealizáciu, poskytovať poradenstvo a osvetovú činnosť s podporou odbornej verejnosti.

Funguje na princípe dobrovoľníckej činnosti mamičiek na materskej a rodičovskej dovolenke a je financované z dotácií, sponzorských darov a symbolických členských príspevkov. Sídli v priestoroch v „Klube za mlynom“ – v budove bývalej materskej školy. 

Na ihrisku sa deti tešia z dreveného domčeka so šmykľavkou a hojdačkami; krytého, uzamykateľného pieskoviska; prevažovačky; kresliacej tabule a prekážok zo starých pneumatík. Povrch pod hernými prvkami tvoria okrúhle vymývané kamienky, ktoré sa deťom veľmi páčia – keď nestačí piesok v pieskovisku, hrajú sa aj s nimi. Na ihrisku je pre deti kolotoč a v interiéri keramická magnetická tabuľa.

V januári 2011 sa Materské centrum BLŠKY stalo členom Únie materských centier (ÚMC). 

Aktivity

  • v materskom centre sa konajú rôzne prednášky, besedy, semináre a iné aktivity pre deti a rodičov. Napr. beseda s detskou psychologičkou, kurz prvej pomoci, kurz masáže dojčiat, prednáška o použití homeopatie, seminár o pedagogike M. Montessori, kurzy angličtiny pre deti, kurzy hudobnej školy Yamaha Class, tvorivé dielničky pre deti, príprava detí do škôlky, požičiavanie kníh o výchove detí pre mamičky, znaková reč pre deti, zapojenie sa do celoslovenskej verejnej zbierky pod názvom „ĎAKUJEM, ŽE SI MAMA“
  • pre deti je počas otváracích hodín k dispozícii herňa, v ktorej je množstvo hračiek, trampolína, suchý bazén so šmykľavkou, trampolína, detská kuchynka s riadikmi, kočíky, autá, tunel, minihojdačka, stolík a stoličky na kreslenie a iné tvorivé činnosti, magnetická tabuľa, kriedy a mnoho iného.

Otváracie hodiny TU.

Mapa: N 48° 18′ 31″ E 17° 56′ 20″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Žaneta 09.12.2017, 08:54

    V blškach je super

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár