19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Novembrový program v Baterkárni

11.11.2022 Autor: Claudinka
Termín: 26.11.2022 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
BaterkaTeam

Zdroj: FB Baterkáreň - prírodná kozmetika a drogéria, kurzy, swapy a reuse centrum

Aj v mesiaci NOVEMBER nás čaká v Baterkárni bohatý program. Tešiť sa môžete na pravidelné týždne a SWAPy v reuse centre  a množstvo kurzov v priestoroch Zdieľanej dielne.

8.11. - 12.11.Pravidelný týždeň hračiek a hier
Počas tohto týždňa si môžete odniesť rôzne hračky alebo spoločenské hry za symbolické príspevky a tie nepotrebné, s ktorými sa už vaše deti nehrajú, do reuse centra prinášať (max. 15 ks, väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame). Stačí nás navštíviť kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín. Symbolické príspevky putujú na podporu činnosti centra a občianskeho združenia SaUvedom.

12.11. Pravidelný SWAP hračiek a hier (10:00 - 12:00 hod.)
Chcete potešiť svoje deti hračkou či hrou? Na SWAP-e nájdete širokú ponuku hračiek a hier za symbolické príspevky. Vaše symbolické príspevky putujú na podporu aktivít nášho občianskeho združenia SaUvedom. Ak sa u vás doma nájdu funkčné a kompletné hračky a hry, sktorými sa už nehráte, ale spravili by radosť  niekomu inému, môžete ich priniesť, v max počte 10 ks (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame).
Vstupné: 0 €, hradia sa odnesené veci 1 ks/1 - 3€. 

12.11. Sobotný kurz PRE DETI: Výroba mydielok (10:00 - 11:30 hod.)
Tento kurz je určený pre všetky deti, ktoré rady vytvárajú a experimentujú. Na kurze si ukážeme krok za krokom, ako si vyrobiť svoje vlastné mydlo. Na výrobu mydla použijeme mydlovú hmotu, voňavé silice, prírodné farbivá či bylinky. Ich spojením vznikne originálne mydielko rôznych kombinácií a vôní. Príďte stráviť príjemné dopoludnie s vašimi deťmi do Baterkárne.
Cena: 10 €
V cene kurzu je zahrnuté lektorné, pitný režim a materiál na výrobu 2 mydiel.
Kurz je vhodný pre deti od 5 rokov.
*pri výroby mydla sa používa elektrický varič, je preto treba byť opatrný
*sprevádzajúca osoba nesie plnú zodpovednosť za dieťa 

16.11. Kurz PRE DETI: Výroba mydielok (15:00-16:30)
Tento kurz je určený pre všetky deti, ktoré rady vytvárajú a experimentujú. Na kurze si ukážeme krok za krokom, ako si vyrobiť svoje vlastné mydlo. Na výrobu mydla použijeme mydlovú hmotu, voňavé silice, prírodné farbivá či bylinky. Ich spojením vznikne originálne mydielko rôznych kombinácií a vôní. Príďte stráviť príjemné popoludnie s vašimi deťmi do Baterkárne.
Cena: 10 €
V cene kurzu je zahrnuté lektorné, pitný režim a materiál na výrobu 2 mydiel.
Kurz je vhodný pre deti od 5 rokov.
*pri výroby mydla sa používa elektrický varič, je preto treba byť opatrný
*sprevádzajúca osoba nesie plnú zodpovednosť za dieťa

22.11. Kurz PRE DETI: Vytvor si potlač technikou linorytu (15:00 - 16:30 hod.)
V novembri prichádzame s novým kurzom pre deti. V utorok 22.11. budeme spolu s lektorkou Katkou vytvárať unikátnu potlač technikou linorytu. Na kurze si deti navrhnú vlastný dizajn, ktorý vyryjú do lina a vytvoria si vlastnú pečiatku, ktorou budú potláčať tričko (na kurz je možnosť priniesť si vlastné tričko, ktorému chcete dať nové využitie a ozvláštniť  ho potlačou, alebo nejaké nájdeme v našom reuse centre). Okrem hotového výrobku si deti z kurzu odnesú aj novú zručnosť, ktorú môžu ďalej rozvíjať. Príďte spolu s nimi stráviť doobedie do priestorov komunitnej Zdieľanej dielne a naučiť sa niečo nové.
Cena: 15 €
Kapacita kurzu je obmedzená, preto s prihlásením neváhajte.
Kurz je vhodný pre deti od 10 rokov.
V cene kurzu je zahrnuté: lektorné, pitný režim a všetky pomôcky potrebné na výrobu.
Na kurze sa bude pracovať s rydlami, za dieťa nesie počas podujatia zodpovednosť sprevádzajúca osoba. 

22.11.-26.11. Týždeň vianočných dekorácií
Poznáte to, vianočné dekorácie nás obklopujú na každom kroku už od začiatku novembra. Ligotavé a pre oko vábivé veci však tvoria nemalý odpad, ktorý zaťažuje naše životné prostredie. Urobme tieto Vianoce o niečo udržateľnejšie a dajme šancu vianočným dekoráciám z druhej ruky. Takýmto spôsobom šetríme nielen prírodné zdroje, ale aj tie vlastné. Počas tohto týždňa nájdete v priestoroch nášho reuse centra rôzne predmety, ktorými si skrášlite vaše príbytky počas blížiacich sa sviatkov. Osvojiť si ich budete môcť za symbolické príspevky. Rovnako aj vy môžete priniesť na výmenu stále použiteľné a kompletné dekorácie v množstve max 15 ks (väčší počet z dôvodu obmedzených kapacít neprijímame).

26.11. SWAP vianočných dekorácií (10:00 - 12:00 hod.)
V sobotu 26.11. bude v priestoroch reuse centra pre vás pripravená rozšírená ponuka vianočných dekorácií z druhej ruky za symbolické príspevky, ktoré putujú na podporu a činnosť nášho občianskeho združenie SaUvedom. Príďte dať šancu rôznym ozdobám, prestieraniam či sviečkam z druhej ruky a šetriť tak nielen prírodné zdroje, ale aj vlastné financie.
Vstupné: 0 €, hradia sa odnesené veci 1 ks/1 - 3 €.

Všetky naše podujatia budú prebiehať podľa aktuálnych opatrení. Viac sa o našich podujatiach a aktivitách dozviete na stránke www.baterkaren.sk v sekcii Program.

 

Napíšte komentár