20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Koncert pre deti: Pánko

26.07.2022 Autor: Lenka Čechvalová, Foto: starlib.sk
Miesto:Letná čitáreň Medická záhrada Termín: 27.07.2022 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
fb e panko

Zdroj: starlib.sk

Hudobná skupina Pánko pôsobí na scéne od roku 2015, kedy sa im vďaka crowdfundingovej kampani podarilo vydať prvé CD Išiel Pánko. 

Pánko nie je klasickým príkladom hudobnej tvorby pre deti - jedná sa totiž o rodinný projekt, ktorého cieľom je zabaviť všetky vekové kategórie (od škôlkára až po starého otca). 

Na albume Išiel Pánko sa dajú nájsť ukážky rôznych hudobných žánrov ako swing, bosanova, jazz, rock alebo aj skladby okorenené orientálnymi vplyvmi. Texty piesní sú inšpirované zážitkami vlastných detí – buď sú to ich vlastné príbehy alebo zachytávajú udalosti doma. Niektoré texty sú prevzaté aj z detských ľudových piesní. K singlu Išiel Pánko napísal text Tadeáš (vtedy ešte 8 ročný) a za pomoci kamarátov sa podarilo natočiť animovaný klip.

Skupina naživo vystupuje ako trojčlenná kapela v zložení: Julián „Pánko“ Ratica – gitara, klávesy a spev; Marek "Kvído" Križan – basová gitara, vokály a perkusie (občas ho nahrádza Michal "Ježko" Ježek) a Robo "Segi" Szegény - bicie nástroje. 

Súčasťou vystúpenia je aj interaktívny hudobný mini workshop. V rámci koncertu naučia deti hrať na rôzne rytmické nástroje - budú tak mať možnosť zahrať si priamo s kapelou.

Podujatie organizuje Staromestská knižnica v spolupráci so združením Milujem knihy/Amo libris, s finančnou podporou mestská časť Bratislava-Staré Mesto.

______________________________

Čo ponúka Letná čitáreň Medická záhrada:

Letná čitáreň je otvorená od 13. 6. do 31. 8. 2022, v pracovné dni od 10.00 do 18.00 a v sobotu od 10.00 do 14.00. Vchod z Poľnej ulice.6

0 titulov novín a časopisov v slovenskom a cudzom jazyku (pre dospelých aj pre deti)

Bezplatné požičiavanie kníh v Staromestskom knižnom kolotoči. Knižky budú pravidelne doplňované do knižného domčeka.

Príjemný relax v tieni stromov a bohatý kultúrny program.

Služby sú bezplatné a vstup na podujatia je voľný

Napíšte komentár