30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Športuj, Slovensko na Donovaloch

22.06.2022 Autor: MS, PR správa
Termín: 23.07.2022 Mesto:Donovaly Zdroj:stránka organizátora

sportujzadarmo

Užívajú si aj vaše ratolesti pohyb na čerstvom vzduchu a súťaženie s kamarátmi? Alebo by rady vyskúšali niečo nové a zábavné? Či už sú vaše deti neposedné šidlá alebo sú ich záľuby skôr nenáročné, vezmite ich na Donovaly na ďalšie z podujatí v rámci projektu Športuj, Slovensko. Počas štvrtej júlovej soboty sa obľúbené stredoslovenské stredisko premení na arénu plnú športu, pohybu a zábavy, v ktorej sa vybláznia malí aj veľkí.

Sportuj 1

Zdroj: sportujslovensko.sk

Disciplíny od výmyslu sveta

Športuj, Slovensko sa presúva na Donovaly, kde to celé „vypukne“ v sobotu 23. júla. Deti do 15 rokov si môžu na megaihrisku zasúťažiť v bežeckých a cyklistických pretekoch Olympijského dňa. Na víťazov pritom čakajú hodnotné ceny – každý malý športovec dostane medailu a tričko s logom projektu Športuj, Slovensko, a pre jedného vyžrebovaného je pripravený aj bicykel. Na súťaže v behu a na bicykli je potrebné sa zaregistrovať, a to veľmi jednoducho na webstránke www.sportujslovensko.sk. Účasť na podujatí je pre všetkých bezplatná.

Po skončení hlavného programu sa na Donovaloch uskutoční tradičný a obľúbený nočný beh na čerstvom horskom vzduchu, na ktorý je rovnako vyžadovaná registrácia vopred.

V rámci ďalšieho športového programu si môžu deti aj ich rodičia na centrálnom donovalskom parkovisku vyskúšať viac ako 10 športov, či už tímových alebo individuálnych. Zahrajú si futbal, basketbal alebo florbal, zručnosti si preveria na volejbalovom ihrisku a kto rád beháva, toho určite potešia atletické disciplíny. Fanúšikovia tiež môžu získať autogram od obľúbených slovenských športovcov, ktorí sa radi odfotia s malými i veľkými. Účasť na tretej edícii Športuj, Slovensko už potvrdila Nasťa Kuzminová, naša bývalá biatlonistka, ktorá si odniesla zlaté medaily z olympijských hier vo Vancouveri 2010, Soči 2014 a Pchjongčchangu 2018. Návštevníci sa takisto môžu stretnúť s Dankou Bartekovou, slovenskou reprezentantkou v streleckej disciplíne skeet, držiteľkou svetového rekordu a bronzovou medailistkou z olympijských hier v Londýne. Futbalovú scénu zastúpi Róbert Vittek, dnes už slovenská legenda v tomto loptovom športe, ktorá je vzorom pre mnohých malých futbalistov. Na podujatí nebudú chýbať ani lyžiari, bratia Adam a Andreas Žampovci, ktorí si pripravili aj súťaž tímov v preťahovaní sa lanom.

Program Donovaly

  • 08:00 Registrácia a prevzatie športových balíčkov
  • 09:00 Otvorenie Megaihriska Športuj Slovensko
  • 09:30 Slávnostné otvorenie
  • 10:00 Beh olympijského dňa
  • 11:15 Vyhlásenie výsledkov - Beh olympijského dňa
  • 11:40 Bicykel olympijského dňa
  • 13:00 Vyhlásenie výsledkov - Bicykel olympijského dňa
  • 13:30 Autogramiáda olympionikov
  • 14:00 Koncert skupiny, alebo animačný program podľa mesta konania
  • 15:00 Ukončenie podujatia
Sportuj 4 1

Zdroj: sportujslovensko.sk

Zábava s BILLA

Na podujatí Športuj, Slovensko na Donovaloch nebude chýbať ani pestrý kultúrny program a obľúbené aktivity pre najmenších, akými sú tvorivé dielne, workshopy či skákací hrad. Zdravé potraviny a zábavné súťaže so skvelými vecnými cenami ponúkne stánok spoločnosti BILLA, ktorá dlhodobo podporuje pravidelný pohyb a vyváženú životosprávu svojich zákazníkov. Šport majú „v krvi“ aj samotní zamestnanci BILLA, preto spolu radi absolvujú splavy riek, zimné lyžovačky či horskú turistiku. Partnerstvo so SOŠV a projektom Športuj, Slovensko je pre spoločnosť BILLA prirodzenou súčasťou aktivít, ktorými inšpiruje dospelých urobiť niečo pre svoje telo a deti motivuje zábavnou formou k pohybu.

„Sme veľmi radi, že na májových podujatiach projektu Športuj, Slovensko v Prešove a na Štrbskom Plese sa zúčastnili tisícky návštevníkov, ktorí spolu vytvorili fantastickú atmosféru. Veríme, že praskať vo švíkoch to bude aj na Donovaloch, ktoré rovnako ponúknu bohatý športový program. Všetkých pozývame do nášho BILLA stánku, kde si deti zasúťažia a zabavia sa,“ uviedla Jana Gregorovičová, senior CSR špecialistka BILLA.

Okrem júlového podujatia na Donovaloch sa športoví nadšenci môžu tešiť aj na vyvrcholenie celého projektu Športuj, Slovensko, ktoré sa bude konať v sobotu 3. septembra pri Eurovei v Bratislave.

Koniec pandemickému leňošeniu – Športuj, Slovensko je späť

Projekt Športuj, Slovensko, za ktorým stojí Slovenský olympijský a športový výbor spolu (SOŠV) spolu s generálnym partnerom, sieťou supermarketov BILLA sa vracia po dvojročnej prestávke do viacerých slovenských miest. Keďže deti mali počas pandémie koronavírusu obmedzené možnosti pohybu, cieľom projektu je pripomenúť im, aký vie byť šport zábavný, napínavý a hlavne prospešný pre zdravie. „Pravidelný pohyb je pre deti veľmi dôležitý, pretože prispieva k správnemu telesnému vývinu aj k pozitívnemu duševnému zdraviu. Deťom počas pandémie športovanie veľmi chýbalo, preto je teraz ideálny čas rozhýbať sa a tráviť voľný čas aktívne,“ povedala J. Gregorovičová.

Napíšte komentár