26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Koniec roka s Matkou roka

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com, V spolupráci

3

Vianoce u nás nie sú len obdobím lásky a pokoja, ale aj zdrojom mnohých vtipných situácií. Počnúc mojim očakávaním a realitou pri zdobení perníkov a končiac "prekvapením" pri rozbaľovaní darčekov, keď mi manžel s láskou v očiach dáva balík so slovami: "Stále hovoríš, aby som si Ťa viac vážil..." Tak celá natešená rozbalím darček a tam osobná váha navyše aj s permanentkou do fitka!!! Je pravda, že každý rok si v decembri dávam predsavzatie, že v novom roku konečne zmením životný štýl a schudnem, ale nemusel to vziať tak doslova?! Nevadí, permanentku určite využijem...hlavne ako škrabku na okná auta pri námraze. 
Pre nás to boli doslova veselé Vianoce, inému sa môže zdať, že to bol jeden veľký trapas, no záleží ako to chcete vidieť, lebo šťastie je vecou rozhodnutia. Vianočný pobyt v krásnom romantickom prostredí padol, prekvapila zato nečakaná návšteva svokrovcov. Stromček nám zdemoloval kocúr, darčeky prišli až po sviatkoch a niektoré zas kompletne nesadli a vraciame ich späť...no bolo veselo a môj vajčák všetkým chutil :)
Prajem vám aby rok 2022 bol najšťastnejším rokom vášho života a len tak medzi nami ženami...pocit šťastia navodzuje aj nakupovanie ;)


Príprava kávy je rituál

1Ako najľahšie prežiť sviatky? Predsa s dobrou kávou. Bez nej by som ten celý predvianočný, medzisviatočný ani koncoročný stres určite nezvládla. Tá pohodička a chvíľka pre seba so šálkou v ruke je na nezaplatenie. Tú moju si pripravujem  v pákovom espresso kávovare Orava. Má krásny moderný dizajn. Pod tlakom 15 barov pripraví absolútne lahodné espresso a vďaka antikorovej dýze aj kapučíno s napenenou krémovou mliečnou penou. Aj svokra si pochvaľovala :)

Kúpite na orava.eu


Detská séria od autorky svetového bestsellera Hry o život

4Vymyslieť darček pre moju neter - puberťáčku je pre mňa ako za trest. Preto, keď mi brat povedal, že jej mám kúpiť knižku, aby sa aspoň na pár minút denne odlepila od mobilu, veľmi som sa potešila. Hovorím si, to bude hračka, keďže som veľká knihomiľka. Ale po chvíli mi to docvaklo...Zohnať knižku pre puberťáčku, ktorú knihy absolútne nebavia a všetok čas je iba na mobile, je nemožné. V duchu som si hovorila - kľud to zvládneš. Sadla som si k počítaču a začala som hľadať na internete. Hľadala som knižku s napínavým dejom, čo by tú moju neterku doslova vcucla do deja. Až som objavila knižku Gregor a svet v podzemí. Je to jednoduchý príbeh o svete v podzemí, ktorý vás hneď vtiahne do deja. Je tam akcia, napätie, prekvapenie aj zaujímavá zápletka. Napísala ju známa autorka svetového bestsellera Hry o život! Keďže knižka mala všetko, čo som od nej očakávala, neváhala som ani sekundu a knižku som okamžite objednala.

Kúpite na albatrosmedia.sk


Omladzujúci reštart pleti na konci roka

3Potrebujete po Silvestri poriadnu vzpruhu pre organizmus? Mali ste tento rok papučovú párty, od 20.00 hod. pekne doma či ste si vyhodili z kopýtka a išli s PCR testom do hotelu či penziónu? My sme tento rok mali zase domácu pohodu. Rovnaké vtipy, chlebíčky, jednohubky, pečenie pagáčikov, spisovanie predsavzatí na ďalší rok, rekapitulovanie toho starého.. vždy pri tom zažijeme veľa zábavy a zvykneme si čítať aj zápisky z predošlých rokov. Máme tiež zvyk obvolať cez videohovor 1. januára všetkých starších členov rodiny. A každý rok si ja napíšem niečo nové, čo budem dodržiavať budúci rok. Tento rok som sa rozhodla, že to nebude o chudnutí (to je už trápne, aj tak to nedodržím), ale vybrala som si niečo, čo by som možno dodržať aj mohla. Budem používať anti-age krém. Zoberte si príklad! Stačí pár kvapiek tohto "zázračného séra", pretože zloženie je vysoko koncentrované.

Viac info na nivea.sk


Na tváričku pre našich drobcov v zime

2Určite chodievate s deťmi von aj počas zimy, však? Treba myslieť aj na ich pokožku, najmä tváričky, ktorú jedinú vystavujú zime a počasiu. Treba na to pamätať, o pokožku je nutné sa starať trošku viac v zime ako v lete. A aj počas týchto dní treba dodržiavať pitný režim – klišé, ale pravdivé, vekom to už vidím aj ja, spravte si do termosky čajík a doma pite veľa vody. V zime sme sa naučili používať tento zázračný krém na detskú pokožku. Veľa krémikov deťom nevonia, či sa ťažšie rozotierajú. S týmto krémikom sme takýto problém vôbec nemali. S deťmi zbožňujeme chodiť sánkovať či na dlhé prechádzky, veľa času trávime vonku aj v zime a zima nám vôbec nevadí, práve naopak. Užívame si ju. A krémik nám k tej pohode pomáha.

Viac info na nivea.sk


Darček od mojich detí

Vychytavky VZOR2 5

Vianočné darčeky, aj tie pre seba, si posledné roky kupujem sama, nakoľko som typ nerozhodný a do posledného momentu aj samu seba presviedčam, či mi to naozaj treba ... Keďže deti sú už vo veku, kedy už vedia, kto nosí darčeky, pribudla im milá povinnosť zaobstarať darčeky aj pre nás rodičov. Už týždeň pred Vianocami sondujú, že čo také mi chýba a čo nutne potrebujem. Po posledných darčekoch typu tyčinky do uší či vatové tampóny si na to, čo odpoviem, dávam poriadny pozor. Tento rok to však zvládli super. Dostala som priesvitný lak na nechty a darčekový set od zn. babylove so sprchovacím gélom a telovým maslom s vôňou medových kvetov.  Kozmetika ma vždy poteší. Nevadí, že darčekový set je určený pre budúce mamičky. Asi mi chceli niečo naznačiť..:)

Kúpite na mojadm.sk


Svetielka na každom rohu

4Nejako ma to pominulé roky obišlo a tak až tento rok som objavila vianočné svetielka, ktoré netreba zapínať do zástrčky, ale sú na baterky alebo dokonca USB. A tak u nás boli svetielka na každom kroku. Toto nadšenie však nezdieľal môj muž, ktorý chodil za mnou a všetky svetielka postupne vypínal...že načo tam budú svietiť, keď tam nikto nie je...:)

Kúpite na 4home.sk


Vlastný pohár pre návštevu

5Tento rok sme sa konečne celá rodina stretli pri jednom stole. Všetci testovaní, očkovaní a niektorí aj prekonaní. Aby všetko bolo ok, každý mal svoj pohár označený takýmito milými prísoskami a tak bolo pri stole aj veľa zábavy. Len svokrovi bolo treba neustále opakovať, že jeho pohár je ten so sloníkom, nie s palmičkou :)

Kúpite na internete alebo v domácich potrebách.

Napíšte komentár