19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Detský lesný chodníček

Autor: Annie, Foto: sdetmicom
Adresa:Staré Hory Telefón:+421903561232 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

"Nech vôňa lesa a spev vtákov vdýchne do nás to čaro hôr...
Nech deti cítia, že správne je zviera pohladiť, nie zastúpiť...
Nech si vieme vážiť ten najvzácnejší dar...
Tak si tento chodník chráň a k prírode sa tak stavaj..."

Lesný náučný chodníček sa nachádza v peknom horskom prostredí obce Staré Hory. Vstupnú bránu nájdete priamo za hotelom Altenberg resp. z opačnej strany nad základnou školou, je na vás kde začnete. Na malých návštevníkov tu čaká množstvo zvieratiek z plastu alebo dreva, hríbikov, zvonkohra, bludisko či drevený domček na stračej nôžke.

detskychodnik23

Zdroj: sdetmi.com

detskychodnik01

Zdroj: sdetmi.com

 

detskychodnik07

Zdroj: sdetmi.com

Nachádzajú sa tu aj náučné panely a tabuľky, z ktorých sa deti dozvedia množstvo zaujímavých informácií o lese a jeho obyvateľoch. V bludisku hľadáte odpovede na otázky, čo zabaví aj väčšie deti. Pri domčeku na stračej nôžke nájdete veľký altánok s množstvom pníkov na sedenie. Hoci má chodníček len približne jeden kilometer bez problémov tu viete s deťmi stráviť aj pol dňa. Interaktívne prvky a tabuľky zaujmú nielen deti, ale aj rodičov. 

detskychodnik19

Zdroj: sdetmi.com

Pravidlá chodníčka:

  • smeti patria do koša, nie do lesa,
  • opekať a grilovať prosíme doma na záhrade,
  • atrakcie slúžia na ukážky a učenie hrou,
  • rodič zodpovedá za seba aj za svoje deti,
  • na chodníček vstupujte na vlastnú zodpovednosť.

Trasa je nenáročná, cca 1 km, vhodná aj pre najmenších. Od hotela to zvládnete aj s kočíkom, popod chodníček vedie z časti asfaltová cesta neskôr lesná. Bezplatné parkovanie je možné rovnako pri škole ako aj pri hoteli, kde sa nachádza veľké pekné ihrisko. Pekný nenáročný výlet pre celé rodiny.

Mapa: N 48° 50′ 17″ E 19° 6′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Petra 25.06.2023, 21:59

    Na tento vylet sme sa tesili vsetvi hlavne dcera. Chodnik sa da prejst aj s kocikom za co je to za mna plus no velke minus davam sa otrhnute exponaty a bolo ich naozaj vela ktore chybali….
    Chybalo my trocha viac oznacenia ktorou cestou sa vydat a co tam najdeme…
    Ako vylet super krasna priroda a aktrakvie pre deti len zial exponaty zvierat chybaju

  • ZKM 01.12.2022, 23:04

    Veľmi pekné miesto pre rodinný výlet aj s malými deťmi. Naše deti boli nadšené. Niektoré úseky by som asi s kočíkom nechcela absolvovať, ale ak je pre niekoho kočík nutnosťou, tak sa mnohé dá pohodlne prejsť aj s ním. :)

  • Nika 03.01.2022, 11:29

    Krásna atrakcia blízko Banskej bystrice, chodník je nenáročný, ale plný zaujímavých aktivít, informácií a hravých prvkov.

  • Vik Vik 24.12.2021, 14:32

    Turistika aj pre deti, pekna priroda

  • Zuzana 27.11.2021, 23:04

    Práve tu na www.sdetmi.com som objavila tento rok Detský lesný chodníček a stálo za to tam ísť. Veľmi sa nám páčil. Je to nenáročná trasa aj pre malé deti. Nám sa páčilo všetko od drevených zvieratiek cez bludisko s otázkami, ktoré zaujali aj nás dospelých, domček na stračej nôžke,...

  • Lujza Jančová 04.07.2021, 18:50

    Návrh tam ísť, bol vlastne od môjho kolegu, moje deti tam spoznávali krásy prírody a pôjdeme tam určite ešte raz. Hlavne my z rodinou obdivujeme krásne sochy zvierat, ktoré sa tam nachádzajú. Odporúčam, ak ste prišli unavený z dovolenky a cestovania. A chcete ísť do prírody na druhý deň tak choďte spoznávať lesy na Detský lesný chodníček v Starých Horách.☺️

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár