29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Súkromná materská škola Pramienok: Pozývame rodičov aj deti na deň otvorených dverí online

13.04.2021 Autor: Claudinka, PR správa
Termín: 14.04.2021 Mesto:Bratislava Čas:17.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
Pramienok2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Virtuálna prehliadka či možnosť pýtať sa priamo môžu byť pomocnou rukou v rozhodovaní.

Koniec rodičovskej dovolenky prináša so sebou hneď niekoľko zmien. Prvou je výber vhodnej škôlky pre dieťa a návrat rodiča do zamestnania, ďalším krokom úspešné zvládnutie nástupu a nastavenie nového režimu v rodine. Adaptačný proces, kvalitný vzdelávací program, vnímavé pani učiteľky, zdravú stravu aj rozsiahly útulný interiér a dvor so záhradkou a ihriskom nájdete v súkromnej materskej škole Pramienok v Petržalke. Ako jedna z mála organizuje aj deň otvorených dverí online, kde sa rodičia môžu pýtať na všetko, čo ich zaujíma.

Zápis na školský rok 2021/2022 je spustený!

Materská škola Pramienok spustila zápis detí na školský rok 2021/2022 koncom marca, avšak počet miest je limitovaný. Pre pandémiu zriadila aj virtuálnu prehliadku, predsa len je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť.

Dievcatka s kocarikom2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Materská škola ako partner vo výchove a vzdelávaní

Súkromná materská škola Pramienok v Petržalke vznikla z iniciatívy rodičov a patrí medzi vyše 500 školských zariadení v 60 krajinách sveta, postavených na úspešnej spolupráci rodičov a učiteľov. Vzdelávací program je zameraný na komplexný rozvoj poznania a myslenia prostredníctvom hier, experimentov a zážitkových foriem. „Využívame moderné pedagogické poznatky ako raná stimulácia metódou Glenna Domana, osem inteligencií podľa Gardnera, Hejného matematika, metóda fonematického uvedomovania podľa Eľkonina, hry v anglickom jazyku aj zdravotné cvičenia. Naše deti  obľubujú najmä  pokusy a aktivity v kruhu, stávajú sa hrdinami pri projektoch zameraných na pomoc slabším aj pri ochrane životného prostredia,“ hovorí Andrea Pisárčiková, riaditeľka materskej školy Pramienok.

JAP 6944 2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Vnímavý a individuálny prístup

Nástup do škôlky je pre dieťa veľkým životným krokom. Odlúčenie od rodičov, nové tváre/noví kamaráti, pravidlá, priestor – oporou okrem rodičov vedia byť aj vnímavé pani učiteľky s individuálnym prístupom a láskavým slovom. Adaptačný proces funguje v Pramienku úspešne už ôsmy rok. „Spolupráca rodičov a učiteľov je pre nás kľúčová. Ku každému dieťaťu pristupujeme individuálne, rozvíjame jeho pozitívne charakterové vlastnosti a učíme sa spoločne rásť vo všetkých oblastiach. S deťmi a rodinami  organizujeme spoločné aktivity, pomáhame chrániť životné prostredie a podporujeme slabších. Vďaka tútorskému programu máme otvorený vzťah s rodičmi, pravidelne s nimi komunikujeme  o napredovaní dieťaťa, čo vedie k jeho harmonickému vývoju,“ vysvetľuje Katarína Rácz, projektová manažérka materskej školy.

Deticky hojdacka2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Na hodnotách záleží

Jedným z pilierov súkromnej materskej školy je okrem výchovy a vzdelávania aj osobnostný a duchovný rozvoj detí – úcta k sebe samému, úcta k druhým, rešpektujúce správanie, vnímanie potrieb druhých a sociálne cítenie. Aktivity na čerstvom vzduchu, zdravá strava z kvalitných surovín, denný prísun ovocia a zeleniny sú v Pramienku samozrejmosťou.

JAP 7062 2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Deň otvorených dverí online

Pre rodičov, ktorí hľadajú pre troj- až šesťročné dieťa v Bratislave kvalitné predškolské vzdelávanie založené na kresťanských hodnotách, pripravujú v Pramienku deň otvorených dverí online. Už 14. apríla 2021 o 17.00 h sa môžu rodičia spolu s deťmi z pohodlia svojho domova spýtať na všetko, čo ich zaujíma. Online stretnutiu predchádza registrácia.

Dievcatko2

Zdroj: SMŠ Pramienok

Napíšte komentár