28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Hravý piknik na hrade

13.07.2020 Autor: Annie
Termín: 18.07.2020 Mesto:Kremnica Zdroj:stránka organizátora
Piknik na hrade 2020 poster web

Zdroj: .muzeumkremnica.sk

Leto je tým správnym časom pre dobrodružstvá pod šírou oblohou. NBS - Múzeum mincí a medailí Kremnica ponúka svojim návštevníkom možnosť spojiť dobrodružstvo poznávania s príjemnou zábavou a letným osviežením. V sobotu 18. júla 2020 sa v areáli Mestského hradu v Kremnici uskutoční HRAVÝ PIKNIK NA HRADE, ktorý opäť prinesie pestrý program pre celú rodinu.

Do sveta zábavy návštevníkov uvedie obľúbený historický Šaško Fjodor, ktorý svojím umom, vtipom a schopnosťami rozveselí a zabaví všetkých okoloidúcich tak, že sa z nich razom, ani nevedia ako, stanú okolostojaci a sem - tam aj účinkujúci. Svoju zručnosť ukáže šaško počas kaukliarskej šou. Pre všetky hravé nátury bude pripravený petangue a kolky. Okrem toho piknik ponúkne ďalšie obľúbené aktivity tak pre malých, ako aj veľkých návštevníkov: lukostreľbu, razbu mincí, či tvorivú dielňu na výrobu loptičiek na žonglovanie. Pre malých umelcov bude pred hodinovou vežou pripravená letná škola maľby na klasické plátno.

Zaujímavé zákutia Mestského hradu vytvoria príjemnú kulisu na letný piknik. Popri oddychu na piknikovej deke si budú môcť návštevníci prezrieť aj expozície Mestského hradu. Atmosféru dotvoria lektorované prehliadky Kostola sv. Kataríny v historických kostýmoch. Neopakovateľnú panorámu historickej Kremnice a okolitých hôr zasa po zdolaní 127 schodov ponúkne vyhliadka z veže Kostola sv. Kataríny.

Počas podujatia budú k dispozícii na zapožičanie piknikové deky. Piknikové občerstvenie si návštevníci môžu doniesť so sebou, alebo zakúpiť priamo na Mestskom hrade. Letné osvieženie ponúkne improvizovaná čajovňa s ponukou čajov, kávy a nealko nápojov. V ďalšej ponuke tiež nebudú chýbať rôzne jedlá zdravej kuchyne, koláčiky, slané pečivo, či sladké medovníčky.

Z programu:

  •         historický Šaško Fjodor - Na Hran(i)e - kaukliarska šou / 10.00, 12.00, 14.00 h
  •         Šašo Krak z Iglova - predstavenie Kaukliar hľadá ženu / 11.00, 13.00, 15.00 h
  •         dielňa žonglovania a balansu
  •         fotenie pri stredovekej fotostene
  •         antikvariát - bazár kníh
  •         malé všeličo a prekvapenia, drobné kresby, hračky...

Program bude prebiehať počas celého trvania podujatia v čase od 10:00 do 16:00 hod.
Zmena programu vyhradená.

Vstupné:

  • 4,50 € dospelí
  • 2 € deti, študenti, seniori, ZŤP
  • deti do 5 rokov vstup zdarma

Napíšte komentár