24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Swap hračiek a detských kníh

28.01.2020 Autor: Laura , Foto: Materské Centrum Budatko
Termín: 06.02.2020 Mesto:Bratislava Čas:16.30-18.00 Zdroj:stránka organizátora
82846493 2702519153196219 6576842351887515648 o

Zdroj: Materské Centrum Budatko

Pozývame Vás na druhé stretnutie bez peňazí, na ktorom si nájde miesto každá hračka, kde môžete odovzdať plne funkčné hračky, ktoré vaše deti nezaujali, nie sú pre ne vhodné, či už skrátka stratili na svojej popularite a vymeňte ich na niečo iné, zaujímavejšie či vhodnejšie.  Tri dni pred swapom bude možné v časoch otvorenia herne priniesť Vaše hračky vopred a tak nám umožniť swap lepšie pripraviť.

Rovnako sa potešíme dobrovoľníkom, ktorí nám chcú vypomôcť, ste srdečne vítaní, prosím, napíšte nám email na mcbudatko@gmail.com, aby sme si dohodli postup. Vopred ďakujeme! 

ČO JE SWAP HRAČIEK A DETSKÝCH KNIŽIEK?
Ide o dobrovoľnú komunitnú akciu – výmenu hračiek a detských knižiek. Robíme ju s nadšením, nezištne a ako to v rámci naších rodín a možností zvládame.

PREČO PRÍSŤ?
Cieľom je dostať čo najviac hračiek, s ktorými sa už vaše deti nehrajú a detských knižiek, ktoré už prečítali späť do obehu. Takýmto spôsobom nielen šetríte svoje financie, ale najmä znižujete dopyt po novom tovare a teda objem výroby, ktorá zaťažuje planétu a prispieva ku klimatickej zmene.

AKO TO FUNGUJE?
Na swape vymieňame hračky a detské knižky v takom stave, v akom by ste sa nehanbili ich dať svojmu dieťatku. Doniesť a odniesť si môžete neobmedzené množstvo vecí. Pri výbere však myslite zodpovedne a domov si vezmite len to, čo naozaj využijete.

AKÉ HRAČKY A DETSKÉ KNIŽKY NA SWAP NEPATRIA?

  • Nefunkčné, nekompletne, pokazené hračky
  • Výraznejšie roztrhané či obliate knižky
  • Detské cumlíky a hryzatká
  • Plyšové hračky
  • Detské kostýmy a doplnky na karneval
  • Detský makeup, šperky
  • Detské kuchynky a iné veľké hračky
  • Bicykle, odrážadlá, kolobežky, skateboardy
  • Doplnky do detskej izby

Ak máte otázky, napíšte nám, radi vám poradíme. Veci, ktoré zostanú po ukončení swapu budú darované sociálne slabším rodinám.
Swap bude vyzerať tak, ako si ho spravíme - aké veci donesieme, také si tam nájdeme.Počas swapu bude hernička zatvorená.

Počas swapu sa bude konať i zbierka hračiek a sladkostí pre sociálne slabšie rodiny. Ak máte záujem zapojiť sa, oslovte na mieste dobrovoľníčku, pôjdu tam i všetky nerozdeléné hračky, ktoré ostanú po swape.

 

Vstup voľný.

Napíšte komentár