28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Hraško na krídlach Babku

26.10.2019 Autor: Laura , Foto: bibiana.sk
Termín: 26.10.2019 Mesto:Bratislava Čas:17.00 Zdroj:stránka organizátora
Clip 12

Zdroj: bibiana.sk

Miroslava Hraška sme už v Bratislave predstavili v minulých rokoch dva razy. Srdečne si Vás dovoľujeme pozvať na v poradí už tretiu výstavu Miroslava Hraška, no tentoraz po prvý raz bude Miroslav Hraško súčasťou medzinárodnej výstavy Bienále ilustrácií Bratislava 2019 pod záštitou Bibiany.

Jedinečný štýl, ktorý si autor zo slovenskej menšiny v srbskej Vojvodine zvolil, nazývame tzv. insitným minimalizmom. Štýl Miroslava Hraška sa vymyká všetkému, čo v súvislosti s insitným slovenským maliarstvom z Vojvodiny poznáte. Zvolil si vlastnú cestu jemných, ľahkých ťahov bez prikrášľovania. Jeho ruka zachytáva svet v jednoduchosti, ktorých obsah je neuveriteľne bohatý a môžeme v nich vidieť zachytené tradície, prostredie, jednoducho život slovenskej menšiny vo Vojvodine, aký si Miro pamätá aj zo svojho detstva.

Miroslav Hraško prijal pozvanie vydavateľstva Buvik a v minulom roku vyšla kniha o Jankovi Hraškovi, ktorú ilustroval pod názvom Chlapček z hrášku (alebo Miro Hraško maľuje Janka Hraška). Tu za svoje ilustrácie dosiahol veľké uznanie aj od Miroslava Cipára.

Výstavu Miroslava Hraška v rámci BIB 2019 uvedemie tentoraz v netradičnom čase v sobotu 26. októbra o 17.00 v priestoroch Kalab na Zámockej 5 v Bratislave. Výstava s názvom Hraško na krídlach Babku uvedie do života samotný autor Miroslav Hraško s kurátorom výstavy Pavlom Babkom.

R.S.V.P.: Prosíme Vás o potvrdenie Vašej účasti do soboty 26. októbra na mail krajanskyinstitut@gmail.com.
Ďakujeme.

Napíšte komentár