19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Najlepšie inšpirácie na vianočné darčeky pre deti

Autor: Petula , Foto: stránky jednotlivých produktov

darceky v3Milí rodičia, babičky, deduškovia, tetušky, ujovia, opäť sa nám blížia Vianoce ♥.

Už sa na ne veľmi tešíme. Aj vy? Sú to sviatky o vďačnosti, radosti, o rodine, priateľstvách a voňavej čarovnej atmosfére, ktorá sa nesie okolo nás. Každý sa snažíme na chvíľu spomaliť a užiť si jeden druhého. Detičky okrem nasávania atmosféry s nádejou dúfajú, že si pod rozžiareným stromčekom nájdu darček. My rodičia, starí rodičia, tety, ujovia, kamaráti hľadáme pre ne taký, ktorý poteší ich srdiečka. Sme veľmi rady, že už štvrtý rok vytvárame pre vás tento článok s tipmi na vianočné darčeky, ktorí radi sledujete.


5. TÝŽDEŇ

Zlatá stieracia mapa: Poďme za dobrodružstvom!

Odporúčaný vek: od 8 rokov
Určené pre: dievčatá, chlapcov aj ich rodičov

Na zlatej mape je 137 stieracích zón, 21 najväčších miest na Slovensku s nápisom na zvitku a 160 historických pamiatok, prírodných úkazov a iných zaujímavostí. Cieľom je motivovať ľudí poznávať okolie, stierať zlatú vrstvu a odhaliť maľovanú mapu až do poslednej pamiatky. Mapa je reálne vyobrazená, každá pamiatka je nakreslená podľa skutočnosti, čo dodáva mape finálny punc krásy.


Kvalitná kozmetika pre najmenších

5 bupi2

Zdroj: Bupi

Odporúčaný vek: od narodenia
Určené pre: chlapcov aj dievčatá

Darčekové balenia od Bupi potešia všetky ratolesti! Bez parafínu, bez alkoholu, s obsahom šetrných látok. Rozprávková dievčenská kazeta Bupi KIDS v ružovom a kazeta pre chlapcov v modrom prevedení sú vhodné od troch rokov a skrývajú voňavé a jemné umývacie prípravky. Pre bábätká je kazeta Bupi BABY s extra šetrným zložením už od narodenia.


LEU Brain Stimulator

5 leu brain stimulator

Zdroj: Leu Brain Stimulator

Odporúčaný vek: 4 - 104
Určené pre: dievčatá aj chlapcov

LEU Brain Stimulator je zábavná a napínavá hra s veľkou pedagogickou hodnotou pre ľudí od 4 do 104 rokov. Celkom 960 rôznych 2D a 3D úloh v 10 na seba nadväzujúcich úrovniach obtiažnosti. Viac než neuveriteľných 404-tisíc možností riešení. Výzva na celý život a nikdy Vás neprestane baviť. 4 hracie plochy pre viac zábavy a napätia.


 

Bábkové divadlo Marionetino - 30 rôznych bábok

marionetti

Zdroj: Marionetino

Odporúčaný vek: 3+
Určené pre: dievčatá aj chlapcov

Skladacie bábkové divadlo je skladné, jednoduché, pevné, ideálne ako vianočný darček pre kreatívne deti i rodičov. Ľahký materiál príjemný na dotyk, určené pre akúkoľvek rozprávku. Veľkosť vhodná pre rodiny či materské školy. Veľká sada obsahuje tieto rozprávky: Červená Čiapočka, Janko a Marienka, Vlk a kozliatka, Budulínek, Domček, domček, kto v tebe býva?, Pampúšik a ďalšie rozprávky. 


 dennik


 

4. TÝŽDEŇ

Nenásytná húsenička 

Odporúčaný vek: 0-5 rokov
Určené pre: chlapcov a dievčatá

Nenásytná húsenička ľahko naučí vaše batoľa kopu zaujímavých vecí: počítať, dni v týždni, názvy ovocia, že z pažravosti vás rozbolí bruško a napokon aj ako sa tenká húsenička premení na prekrásneho motýľa. Môže cez dierky v knihe prevliekať šnúrku a tým trénovať jemnú motoriku. Kniha na čítanie aj hranie. Nenásytná húsenička tento rok oslavuje 50. výročie.


Kufor plný hračiek   to je stavebnica PONY

4 pony Mile

Zdroj: MILE Obchod

Odporúčaný vek: od 4 rokov
Určené pre: chlapcov aj dievčatá

PONY je originálna česká drevená stavebnica. Jednoduchým spájaním drevených dielov si postavíte čokoľvek Vás napadne. Hračky nie sú len na ozdobu, ale všetky sú funkčné a deti na nich môžu jazdiť. PONY je vyrobená z kvalitného bukového dreva, rozvíja u detí zručnosť, predstavivosť,  logické myslenie, fantáziu, sústredenie, samostatnosť a vytrvalosť. Z jedného kufra si postavíte minimálne 16 hračiek.


Neschnúca modelovacia hmota Mad Mattr, ktorá tečie aj drží tvar!

Odporúčaný vek: od 3 rokov
Určené pre: dievčatá aj chlapcov

Modelovacia hmota Mad Mattr je veľmi poddajná a rozťahuje sa do jemnej štruktúry. Napriek tomu všetky vymodelované tvary zachovávajú svoj tvar. Mad Mattr nevyschne ani po mesiacoch, hmotu tak nemusíte stále vymieňať. Mad Mattr neobsahuje glutén, nie je lepkavá či mastná a nezanecháva po sebe žiadne stopy.


Baldachýn

4 baldachyny

Zdroj: Topankovo

Odporúčaný vek: od 0 rokov
Určené pre: dievčatá a chlapcov

Nádherný baldachýn dodá ten správny šmrnc každej detskej postieľke. Vďaka baldachýnu vyčarujete okúzľujúci nielen spací, ale aj hrací kútik. Balenie obsahuje baldachýn, kovovú konštrukciu a pri niektorých typoch aj dekoračnú zlatú korunku..   Skvelý darček pre každú romantickú dušičku :)


Zážitok s Hurricane Factory

4 huriccane

Zdroj: Hurricane Factory

Odporúčaný vek: od 5 rokov
Určené pre: dievčatá a chlapcov

Čo takto darovať výnimočný darček v podobe zážitku? Veď najkrajšie darčeky sú predsa zážitky. Vzrušujúcu, ale bezpečnú zábavu ponúka Hurricane Factory Tatralandia. Deti si môžu vyskúšať pocit voľného pádu a to za neustáleho dozoru profesionálnych inštruktorov. Teraz nájdete v ponuke aj detské vianočné balíčky s fotografiami a videom z lietania grátis. Váš darček bude jedinečný a nezabudnuteľný!


dennik


3. TÝŽDEŇ

Obliečky pre všetky princezničky

3dorotka

Zdroj: Veseladorotka.sk

Odporúčaný vek: 4+ (na veľkú posteľ)
Určené pre: dievčatká

Kvalitné obliečky na "veľkú posteľ " potešia všetky malé - veľké princezničky. Príjemný materiál z bavlny a krásny motív ich bude sprevádzať do ríše snov. Po otočení na druhú stranu sa razom obliečky zmenia. Tak si jednoducho dcérka vyberie, aký motív sa jej práve páči. Zapínanie na zips.


Aktivity učiaca veža Levík

3 uciaca veza2

Zdroj: Zoody.sk

Odporúčaný vek: Od 10 mesiacov
Určené pre Dievčatá aj chlapci

Polohovateľná učiaca veža Levík, je ideálnym darčekom pre detičky a mamičky zároveň. Prirodzenou a hravou formou sa deti môžu zapájať do činností v domácnosti a vďaka magnetickej kriedovej tabuli na jednej strane a drevenému počítadlu na druhej, sa z malého pomocníka razom stane umelec, či veľký počtár.


Saubär darčekový set

dm kol

Zdroj: dm drogerie markt

Odporúčaný vek: 3 +
Určené pre: chlapcov

Doprajte svojim deťom po náročnom futbalovom zápase dobrú sprchu či kúpeľ a zábavu s mäkkou futbalovou loptičkou. SauBär sprchovací gél & šampón, 250 ml jemne vyčistí telo aj vlasy a pokožku zanechá hodvábne hebkú. O relaxačný kúpeľ sa postará prísada do kúpeľa v podobe perličiek, ktorá príjemne vonia a zaujímavo zafarbí vodu.


Detská piano podložka

3piano1

Zdroj: Dobrahracka.sk

Odporúčaný vek: od 3 rokov
Určené pre: chlapcov aj dievčatá

Piano podložka od Rainbow Colours je vhodná pre malých aj veľkých muzikantov. Vďaka dúhovej metodike sa deti naučia hrať jednoduché aj zložitejšie melódie už za pár minút.  Podložka umožňuje nahrať a opätovne prehrať melódiu, možnosť pridať či stlmiť hlasitosť a ponúka 8 zvukov hudobných nástrojov ako napr.  klavír, harfa, gitara a ďalšie.


Pamätná tabuľa pre dieťatko

3 inspio tabulka

Zdroj: Inspio


Odporúčaný vek: od narodenia
Určené pre: chlapcov aj dievčatá

Inspio tabuľka je personalizovaný darček pre dieťatko. Sami si vyberáte texty, farbu, typ písma a je možné pridať aj fotku. Je to obraz so všetkými informáciami o dieťatku : meno, váha, dĺžka, miesto a čas narodenia. Dekorácia do detskej izbičky a zároveň pamiatka, ktorá dieťatku v neskoršom veku pripomenie, že prišlo na svet očakávané a z lásky. 

2. TÝŽDEŇ

Gerda: Strach má veľké oči

2gerdicka1 edit

Zdroj: Albatrosmedia

Odporúčaný vek: od 3 rokov
Určené pre: detičky aj ich rodičov

Talentovaný slovenský ilustrátor Adrián Macho prichádza s ďalším napínavým dobrodružstvom najobľúbenejšej veľryby Gerdy. Tentoraz Gerda a jej braček Lars hľadajú pokračovanie ich obľúbenej uspávanky. Staručká veľryba Lisbet im totiž prezradila, že ich piesni chýba koniec. Mala pravdu alebo im len natárala báchorky?


Drevený vlak z kociek Neo s menom a údajmi dieťatka

2 dreveny vlacik inspio

Zdroj: Inspio

Odporúčaný vek: od 12 mesiacov
Určené pre:  chlapcov aj dievčatá

Vláčik v krásnom drevenom prevedení  s menom a údajmi o dieťatku. Vláčik tvorí lokomotíva s dvoma odpojiteľnými vagónmi a kockami. Dieťa sa môže hrať s vláčikom,  ale aj samostatne s kockami, kde si rozvíja detskú motoriku.  V ponuke aj iné drevené hračky značky Little Dutch a Kids koncept, ktoré Vám v INSPIO radi personalizujú :-)


Drevené pexeso učíme sa ABECEDU

2abeceda stvorce 2

Zdroj: Šikulkovo

Odporúčaný vek: pre všetky deti, ktoré sa začínajú zaujímať o písmená a abecedu (4+)
Určené pre: dievčatá aj chlapcov

Jedinečné drevené pexeso s komplexným využitím. Deti si hravou formou osvoja základné písmenká abecedy, rôzne typy písma (tlačené, písané, veľké i malé).Zábavná spoločenská hra pexeso pre malých aj veľkých! Precvičte si pamäť a postreh s našimi krásnymi ilustráciami. Obsahuje 52 ks drevených dielikov. Vyrobené na Slovensku.


Balea Girls darčekový set

Balea Kids Girls darcekovy set

Zdroj: dm drogerie markt


Odporúčaný vek: 3 +
Určené pre: dievčatá

Obdarujte malé princezné darčekovou súpravou v krásnej plyšovej kozmetickej taštičke Balea Little Princess. V hebkej taške sa ukrývajú výrobky, ktoré sa postarajú o malé slečny od hlavy po päty. Obsahuje sprchovací gél, šampón a balzam na pery. Balea Kids Girls kozmetická taška poteší vďaka svojej plyšovej jemnosti každú parádnicu.


Set náušničiek pre matku a dcéru

2set cutie nausniciek pre matku a dceru bile zlato

Zdroj: Cutie kids

Odporúčaný vek: 0 až 50 rokov :)
Určené pre: dievčatá

Vyberte si spolu so svojim dievčatkom rovnaké náušnice z našej kolekcie pre mamičku a dcéru a vytvorte nerozlučný tím. Originálne zlaté náušnice v tvare srdca sú vyrobené zo 14k bieleho zlata a vykladané bielymi zirkónmi.


dennik


 

1. TÝŽDEŇ 

Kvapky na kameni: 50 príbehov českých a slovenských rebeliek

1kvapky na kameni edit2jpeg

Zdroj: Albatrosmedia

Odporúčaný vek: od 8 rokov
Určené pre: dievčatá, chlapcov aj ich rodičov

Výnimočná kniha o výnimočných ženách od výnimočných autoriek. Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovali za práva žien, snažili sa uplatniť v umení, športe alebo vo vede. Niektoré z nich používali aj naozajstné zbrane, no väčšina z nich len svoj hlas, um, vytrvalosť či lásku k umeniu, k ľuďom, ku svojej krajine.


Nálepka - pudrový macko s menom dieťatka a hviezdami

Odporúčaný vek: 0 rokov
Určené pre: dievčatká aj chlapcov

Vyčarujte  deťom roztomilú detskú izbičku s nálepkou macka a hviezdami. Vyrobíme nálepku s menom Vášho dieťatka a to vo farbách pre dievčatko,ale aj chlapčeka. Nálepky sú úmývateľné, ľahko udržiavateľné, vyrobené z  polyesterovej tkanej fólie, ktorá na dotyk pripomína látku. Táto samolepka je ideálnou voľbou na oživenie a zútulnenie každej detskej izbičky. 


Detské personalizované knihy na mieru

Odporúčaný vek: 4 – 9 rokov
Určené pre: dievčatá aj chlapcov

Jedinečné detské knihy tvorené na mieru. Hlavným hrdinom knižného príbehu je konkrétne dieťa, ktoré knihu dostane a číta tak príbeh o sebe, svojej rodine, kamarátoch a ďalších viac ako 20 informáciách z reálneho života. Nechýba fotka dieťaťa a venovanie. Personalizovaný príbeh dopĺňajú farebné ilustrácie a rôzne zaujímavé úlohy a cvičenia.


Kvietok na spoznávanie farieb

Odporúčaný vek: Odkedy sa vaše detičky zaujímajú o farby :) Súčasťou sady sú aj malé guľôčky, a tak odporúčame byť v prítomnosti dieťaťa počas práce s kvietkom. V opačnom prípade je pomôcka vhodná pre deti 3+
Určené pre: chlapcov a dievčatá

Kvietok je výborná pomôcka k učeniu sa farieb, rozoznávaniu ich odtieňov a precvičovaniu jemnej motoriky. Úlohou dieťaťa je priradiť správnu guľôčku do správneho farebného otvoru. Súčasťou setu je 20 drevených guľôčok na hranie, drevená lyžička a klieštiky, oboje navrhnuté priamo do malej detskej rúčky.


Detská drevená kuchynka Janod My Style s vlastným dizajnom

1 Detska drevena kuchynka Janod MyStyle

Zdroj: Kidmania

Odporúčaný vek:  1-5 rokov
Určené pre:  dievčatá aj chlapcov

Vyrobte si vlastnú drevenú kuchynku pre dievčatá aj chlapcov Janod My Style. Balenie obsahuje 2 druhy nálepiek pre vytvorenie kuchynky podľa vlastných požiadaviek. Otočné gombíky so zvukom, 2 poličky, trúba , vešiak na varešky a skrinka na riady pre radosť z hry. Vhodné pre deti od 1 roka.

 


cd 1030x200

Každý týždeň v sobotu od 9. novembra sa môžete tešiť na nové inšpirácie, ktoré v článku pribudnú pre deti rôznych vekových kategórií. Sledujte nás na Facebooku, v newslettri alebo si článok uložte a nechajte sa inšpirovať. Krásne darčeky, ktoré hravo vybavíte z pohodlia domova, bez stresov a dlhých rád v obchodoch. Tak budete mať viac času na to dôležité a to deti, partnera, priateľov a samých seba.

Ak darček už poznáte a máte doma, pridajte komentár, ako sa vašim deťom páči. Určite ho ocenia všetci, ktorí článok čítajú.

Jeden z milých momentov, na ktorý sa deti tešia je aj písanie Ježiškovi. LIST JEŽIŠKOVI si môžete stiahnuť a spoločne vyplniť ;), napríklad aj ako jednu z predvianočných aktivít.

Krásne inšpiratívne čítanie a nakupovanie prajeme my maminky z redakcie sdetmi.com ♥
Peťula, Maťka, Claudinka, Danka, Lucka, Majka, Monika, Anka, Zuzka, Katka a Peťka

Napíšte komentár