28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Tipy na darčeky pre bábätká

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Sponzorovaný obsah

Zaobstarať správnu hračku pre bábätko môže byť náročné keďže nám nevie povedať, čo by ho potešilo. Poradíme vám, čo vybrať, aby sa rozžiarili aj tie najmenšie očká.

Pre dobrý spánok

Mojkáčik, maznáčik či muchláčik – každý ho volá inak. Ide o hebkú a mäkkú látkovú bábiku. Dieťa si ju môže privinúť a cíti sa s ňou v bezpečí. Muchláčik plameniak od Kikadu je navyše vyrobený z látky, ktorá zachytáva vôňu dychu bábätka a matky. Vďaka tomu pôsobí na detičky upokojujúco. Ak ju vaša ratolesť ešte nemá, jednu jej kúpte. Alebo radšej rovno dve, lebo strata muchláčika, to je veľká rodinná tragédia.

Pre najmenších, ktorí trávia veľa času v postieľke, je určený bambuľkový kolotoč od Kikadu. Jeho jasné farby vyvolajú u bábätka záujem a farebná kombinácia bambuliek rozvíja jeho umelecký talent a tvorivosť.

muchlacik

Zdroj: babyknihy.sk

Pre spoločné chvíle

Vychutnávajte si jeden druhého spolu s knižkou. Pamätajte, že obrázky by mali byť kontrastné a na každej strane len jeden. Vyskúšajte látkové knihy „Baby’s first soft book: Friendly faces in the wild“ alebo „Friendly faces in the garden“. Sú čierno-biele a prvá strana šuchoce. V každej sú tváre 6 zvieratiek. Vašu knižnicu rozšírte aj o knihu Aha, mami! Domov.  Je čierno-biela, z druhej strany sú obrázky doplnené o farebný detail. Boli vytvorené v súlade s metódou Montessori a podporujú dieťa zotrvať v polohe na brušku.

ahamami

Zdroj: babyknihy.sk

Ak vyberáte hračku, zvoľte takú, ktorá sa dá dobre uchopiť, preložiť z ruky do ruky a zároveň vydáva zvuk.

Hračkou rozvíjajúcou viaceré zmysly dieťatka je drevený krúžok – hrkálka s malými krúžkami. Drevo je ošetrené včelím voskom, je hladké na dotyk a je s ním bezpečná manipulácia. Krúžok vydáva príjemný zvuk, rozvíja zrak, sluch aj hmat bábätka. 

kruzok

Zdroj: babyknihy.sk

 

Napíšte komentár