28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Vegánsky piknik

10.06.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 29.06.2019 Mesto:Bratislava Čas:16.30 - 20.00 Zdroj:stránka organizátora
vegansky

Zdroj: FB Slovenská Vegánska Spoločnosť

Pozývame vás na prvý tohtoročný vegánsky piknik, ktorý sa uskutoční 29. 06. 2019 v bratislavskom Sade Janka Kráľa!

Vítaný je každý, kto sa chce inšpirovať novými chuťami, zdieľať svoje obľúbené vegánske recepty s ostatnými a spoznať príjemných nových ľudí! Pokojne zoberte aj frajera či frajerku, rodičov, štvornohých či iných kamošov.

Čo si treba priniesť?
niečo vegánske pod zub (ak žiadne vegánske recepty a jedlá nepoznáte, nezúfajte - orieškami, surovým či sušeným ovocím alebo zeleninou nič nepokazíte. Inšpirujete sa, spoznáte nových ľudí a nabudúce sa možno sa odvážite aj čosi uvariť)
niečo pod zadok (deku / karimatku)
niečo z čoho budete jesť (miska / tanier / príbor)

Aké jedlo je Vegánske?
Vegánske jedlo neobsahuje mäso, ryby a živočíšne zložky (mlieko, syr, vajcia, med či živočíšne E-čka). Môžete napr. upiecť koláč, pripraviť raw zákusok, spraviť jednoduchú pomazánku či niečo dobré navariť. Priniesť však môžete aj sušené alebo surové ovocie či zeleninu, príp. nejaké vegánske maškrty z obchodu (sušienky, cukríky, čokoláda a pod). Určite poteší aj niečo na spláchnutie hrdla: domáca limonáda, minerálka, čaj, čerstvý fresh či obyčajný kupovaný džús. :)


Ak prinesiete vlastné jedlo, napíšte na papierik zloženie, prípadne aspoň zoznam alergénov. Túto informáciu ocenia najmä alergici.

Nezabudnite si priniesť vlastný riad: misku/tanierik a príbor, no nie jednorazové!

Napíšte komentár