28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Kam s deťmi na koncoročný školský výlet?

Autor: Simona
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

1

Koncoročný školský výlet je dôležitou súčasťou školského roka, ktorý deti poteší a zároveň sa niečo nové naučia. Už tradične býva veľká diskusia medzi rodičmi, či pani učiteľkami o tom, ktorá destinácia je vhodná a kam sa s deťmi vyberú. 

Vybrali sme niektoré zaujímavé a overené tipy na koncoročné výlety, ktoré určite stoja za zváženie. 

1. Medolandia

Miesto: Dolná Krupá (Trnavský kraj)

kolaz medolandia

Zdroj: Medolandia Apimed

Počas exkurzie v Medolandii žiaci spoznajú svet včiel a ich úžitok pre človeka: ukážu im časti tela včely na nadrozmernej včele, v krátkom filme uvidia všetky činnosti, ktoré počas svojho života včely vykonávajú a určite ich nadchne 6-metrová kvapka medu v Medovej veži. Deti môžu vidieť, ovoňať a ochutnať včelie produkty. Počas prehliadky spoznajú historické aj súčasné úle a včelie plásty na rámiku z včelnice a v tvorivých dielňach si vyrobia sviečku. Dozvedia sa tiež niečo o ružovej grófke, M. H. Chotekovej, ktorá tu vybudovala jedno z najväčších rozárií v strednej Európe. V areáli s viac ako 2500 ružami, bylinkami a medonosnými rastlinami si môžu deti zahrať zábavno-náučnú hru a v závere exkurzie dostanú darček. V areáli je aj Včelársky náučný chodník s pohybovými aktivitami. K exkurzii je možnosť objednať obed v reštaurácii. Cena exkurzie 4 €/dieťa, tvorivé dielne 2 €/dieťa.

Viac info >>


2. Učenie hrou alebo história na dosah na hrade Beckov

Mesto: Beckov (Trenčiansky kraj)

beckov

Zdroj: hrad-beckov.sk

Malebná ruina gotického hradu je fotogenickou dominantou stredného Považia, ktorá školám a škôlkam ponúka mnoho aktivít pre všetky ročníky.

Ak chcete na vlastnej koži pocítiť váhu rytierskych cností či stredovekého luku, okúsiť každodenný hradný život a poznať odpovede na otázky – Umývali sa beckovskí páni? Prečo sa toľko korenilo? Mali v 14. stor. rozvod či manželstvo z lásky? – príďte na hrad Beckov, miesto, kde sa môžete dotknúť histórie.

Zábavno-vzdelávacie programy:

  • Malí hradčania: program pre najmenších 
  • Detský okruh: dejiny každodennosti
  • Rytiersky turnaj: o turnajoch a rytieroch 
  • Legendami opradený hrad: humorne o historických nezmysloch 
  • Sakrálna cesta: náboženské dejiny Beckova 
  • Hradné legendy: interaktívna výstava o hradných povestiach 
  • Hradná herňa s dobovými doskovkami

Viac info >>


3. Múzeum tradičných remesiel Bencovje grunt 

Mesto: Bojnice (Trenčiansky kraj)

Top dovolenky 700x400 px bencovje

Zdroj: bencovjegrunt.sk

Ako sa kedysi žilo na grunte? To sa dozviete, ak navštívite Bencovje grunt - gazdovstvo Štefana Bencu, ktorý sa narodil v roku 1878. Vzdelávací interaktívny program (cca 75 minút) je určený pre žiakov 3. až 6. ročníka ZŠ (je možné ho prispôsobiť aj žiakom iných ročníkov podľa potrieb pedagógov). Cieľom programu je „preniesť“ žiakov pútavou formou do obdobia pred 100 až 150 rokmi, aby si vedeli predstaviť život na hospodárstve - typickom grunte drobného remeselníka či gazdu v časoch monarchie Rakúsko-Uhorska. Žiaci sa interaktívnou formou pod vedením lektora zoznámia so spôsobom života, zvykmi a obyčajmi, stravovaním i obliekaním, ktoré boli každodennou súčasťou rodiny Štefana Bencu. Program zároveň zaujímavou formou rozvíja vlastnú kreativitu, tímovú spoluprácu a názor žiakov.

Viac info >>


4. Múzeum praveku 

Mesto: Bojnice (Trenčiansky kraj)

Top dovolenky 700x400 px 1

Zdroj: muzeumpraveku.sk

Praveký svet neandertálcov môžete objaviť v Bojniciach - na mieste, kde kedysi skutočne žili. V Múzeu praveku zažijete originálny vzdelávací program v dĺžke 75 minút pod názvom Praveké tvorivé dielne, ktorý je určený žiakom 5. a 6. ročníka ZŠ (program je možné prispôsobiť aj iným ročníkom podľa potrieb pedagógov). Deti sa ocitnú v období staršej doby kamennej, stanú sa neandertálcami a prežijú časť ich života. Hlavný dôraz je kladený na  spoluprácu so žiakmi, ich aktívne zapojenie do obsahu programu (riešenie rôznych praktických „pravekých“ úloh, práca v skupinkách - „neandertálskych tlupách“). Počas celého programu sú žiaci v interaktívnej komunikácii a činnosti tak, aby bol vytvorený priestor k využitiu a prezentácii ich doterajších poznatkov, možnosti získať mnohé nové vedomosti zaujímavou formou a zároveň bola rozvíjaná ich vlastná kreativita a názor.

Viac info >>


5. Donovalkovo – hlavné mesto detí

Mesto: Donovaly (Banskobystrický kraj)

foto kolaz 1Zdroj: donovalkovo.sk

Viete, že na Slovensku sa nachádza hlavné mesto detí? Donovalkovo - mestečko s 23 zmenšenými domčekmi, veľkým dopravným ihriskom, stavebnou zónou a minifarmou s miniatúrnymi zvieratkami nájdete na Donovaloch. Interaktívny areál je navrhnutý tak, aby dokonale zapadol do detského sveta, v ktorom deti môžu byť policajtom, doktorkou, bankárom či princeznou. Všetko je len o detskej predstavivosti. Počas celého leta je pripravený bohatý animačný program a taktiež Pas občana Donovalkova, kde získavate splnením rôznych úloh pečiatky, ktoré môžete vymeniť za vecné ceny. Novinkou letnej sezóny 2024 je sezónny lístok s neobmedzeným vstupom do Donovalkova s množstvom zliav a benefitov. Okrem toho môžete potešiť detičky k sviatkom, vďaka darčekovým poukážkam, ktoré viete zakúpiť vopred online na stránke Donovalkova.

Viac info >>


6. Zábavné galérie vo Vysokých Tatrách 

Mesto:Starý Smokovec (Prešovský  kraj)

Vylet Baner 07 01 2

Zdroj: Poliankovo.sk

Užite si školský výlet vo Vysokých Tatrách! 
Navštívte dve alebo tri galérie v Tatrách a získajte COMBO zľavu. Ponuka platí pre galériu Tricklandia, Poliankovo a Dobrá Hračka.
Tricklandia - je miesto plné optických ilúzií a trikov. Súčasťou Tricklandie je aj najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe. 
Poliankovo - digitálna galéria, ktorá je unikátom v celej  strednej Európe. Tento krásny projekt umožní návštevníkom vďaka digitálnej technológii byť účastníkmi veľkolepých výprav po celom svete. Vodopád Salto Angel, Severný pól, ale aj naša jakyňa Domica. Chcete to zažiť? Galéria Poliankovo ponúka možnosť precítiť nikým neprebádané miesta, ktoré vo svete zdolali iba špičkoví horolezci a skutoční dobrodruhovia. 
Galéria Dobrá hračka v Tatranskej Lomnici - je miesto, kde na ploche viac ako 500m2 nájdete množstvo hier a atrakcií, v herni si vyskúšate hlavolamy, IQ puzzle, hudobné hračky i kreatívne hračky – teda samé dobré hračky

Viac info >>


7. Malkia Park

Mesto: Orechová Potôň (Trnavský kraj - okres Dunajská Streda)

malkia park kolaz

Zdroj: MALKIA

Pri obci Orechová Potôň sa rozprestiera MALKIA PARK, prvá súkromná ZOO na Slovensku. Zrodila sa z myšlienky poskytnúť mačkovitým šelmám, zachráneným z nedôstojných podmienok cirkusov, zookútikov alebo súkromných chovov, čo najdôstojnejší život. MALKIA PARK nie je len obyčajnou zoologickou záhradou, je to miesto, kde môžete zažiť neopakovateľné chvíle blízkosti so zvieratami. Je domovom pre vyše 260 jedincov (75 druhov zvierat), vrátane medveďov, opíc, papagájov, vlkov, tiav... Návštevníci môžu okrem tradičných prehliadok zvierat zažiť aj komentované kŕmenie, zážitkové kŕmenie pod dohľadom ošetrovateľa alebo safari jazdu. Spoznajte život a biológiu divokých šeliem - vzdelávacie plagáty a infografiky o najobávanejších predátoroch oživia školský výlet. Organizované výlety sú od apríla do októbra a školy majú možnosť si objednať sprievod po parku alebo obed v bistre.

Viac info >>


8. Zveropark

Mesto: Revištské Podzámčie (Banskobystrický kraj)

zveroparkvylet

Zdroj: zveropark.sk

Radosť a vedomosti deťom! Navštívte Zveropark v Revištskom Podzámčí! Miesto plné zážitkov a zábavy, ktoré si vaše deti budú pamätať celý život. V Zveroparku deti odložia mobily a radšej pohladkajú niektoré zvieratká a poriadne sa ‘‘vyšantia‘‘ v skákacom centre. Zveropark je oddychový park v obklopení prírody, krásnej ako z rozprávky, s jazerom plným rýb, zurčiacim vodopádom a zároveň s množstvom atrakcií, trampolín, tubingovej dráhy, hasičského trenažéra a mnoho iného. V Zveroparku žije viac ako 40 druhov zvieratiek. Hlavnou dominantou sú losy európske, no uvidíte tu aj zvieratká, ktoré žijú v našich lesoch ako jeleň sika, diviak lesný, líšky, veveričky, rôzne druhy vtáctva, ale aj zvieratká, ktoré v našich lesoch bežne nenájdete ako medvedíky čistotné, bizóny, kozorožce a mnohé ďalšie. Na aktívne strávenie voľného času disponujeme aj hladkacím kútikom, kde detičky môžu pohladkať a nakŕmiť zvieratká, jazdou Zverokukom, a pre najmenších ‘‘chrobáčikov‘‘ je pripravená aj jazda za dobrodružstvom v drevených chrobákoch.

Viac info >>


9.  Jump Fun

Miesto: Bratislava (Bratislavský kraj)

Jump Fun kolaz 2

Zdroj: Jump Fun

Pohyb, zábava, bezpečnosť - najlepší školský výlet je v Jump Fun! Jump Fun to je športová zábava pre vašich žiakov aj študentov v dvoch centrách v Bratislave.
Jump Fun Pri letisku, pôvodne KidsHouse, Jump Arena a Laser Zone, ponúka kompletnú zábavu pre
najširšiu vekovú skupinu žiakov a študentov. Nájdete tu 3 samostatné priestory:

  • KidsHouse: interiérové ihrisko plné atrakcií a preliezok
  • Jump Arena: trampolínový park
  • Laser Zone: laser tag aréna

Adresa: Ivánska cesta 30/D, 821 04 Bratislava

Jump Fun Nivy je najnovšie centrum, vytvorené tak, aby prepojilo trampolínové športové centrum a
detské zábavné centrum, je ideálne pre širokú vekovú skupinu školákov. Jump Fun Nivy nájdete
v nákupnom centre Nivy.
Adresa: Mlynské Nivy 5A, 821 09 Bratislava

Naša filozofia je postavená na bezpečnosti, hygiene, zdravom životnom štýle a pohybe detí
a tínedžerov. Pre školy ponúkame špeciálnu zľavu, učitelia majú vstup, kávu a citronádu zadarmo.

Viac info >>


10. Rozprávková dedinka Habakuky

Mesto: Donovaly (Banskobystrický kraj)

habakuk24

Zdroj: habakuky.eu

Sme čarovná dedinka, ktorú tvoria domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry na motívy rozprávok z pera Pavla Emanuela Dobšinského.Už šestnástu sezónu radi privítame pedagógov a žiakov v rozprávkovej dedinke plnej čarovných príbehov a rozprávkových bytostí, neporaziteľných hrdinov, či remeselníkov, ktorým ide všetko od ruky. Vedomostný kvíz spojený s koncertom a dve interaktívne divadelné predstavenia vás vtiahnu do atmosféry príbehov hrdinov zo stránok detských kníh a predstáv. Už len čakáte, aký hrdina či nebodaj sám rozprávkar Dobšinský na vás vykukne spoza rohu. Prehliadka rozprávkovej dedinky, múzeum Svetozára Stračinu a Dobšinského rozprávok, hojdačky, preliezačky, kaviareň a predajňa suvenírov v Kurník Shopa Center i množstvo ďalších prekvapení na vás čaká v malebnej dedinke Habakuky na Donovaloch. Tešíme sa na vás!

Viac info >> 

Napíšte komentár