07. 05. 2024 Monika 23°C Prehánky, búrky

Kreatívne popoludnie s Uletencami pre najmenších

08.04.2019 Autor: Externý prispievateľ, Foto: pexels.com / Liga za ľudské práva, o.z.
Termín: 11.05.2019 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
Fb cover photo

Zdroj: pexels.com / Liga za ľudské práva, o.z.

Tieto príbehy sú vyrozprávané pútavou kreslenou formou, ktorej detskí čitatelia ľahko porozumejú. Práve pre nich sme pripravili kreatívne popoludnie, na ktorom si budú môcť s autorkami knižky čítať úryvky z komiksu, vymýšľať vlastné pokračovanie pre jednotlivé príbehy, dopĺňať texty do prázdnych bublín, kresliť vlastné komiksové políčka či vyfarbovať čiernobiele obrázky farebnými fixkami.

Podujatie je vhodné pre deti od 5 do 15 rokov. Okrem autoriek komiksu sa budete môcť zoznámiť aj s Faisalom – mladým chlapcom z Afganistanu, ktorý už niekoľko rokov žije a študuje v Bratislave, a ktorý vám rád vyrozpráva svoj životný príbeh.

Kvôli obmedzenej kapacite sa prosím registrujte cez email daniela.krajcova@gmail.com.

Tešíme sa na vás v sobotu 11. mája o 13:00 v priestoroch Art Books Coffee, Baštová 6.

Aký odkaz chceme príbehmi odovzdať mladej generácii? Veselé, trochu trpké a pritom poetické príhody poukazujú na kultúrne odlišnosti, a zároveň na to, že túžby a potreby ľudí zo vzdialených krajín sú podobné našim, napríklad spoločnou túžbou mať priateľov, študovať a stať sa užitočným v spoločnosti. Sprostredkujú myšlienku, že domov a prítomnosť rodiny nie sú samozrejmosťou. Ukazujú, že niektorí ľudia musia o svoje zázemie bojovať, a že to nejde bez pomoci druhých. Komiks môže slúžiť ako nástroj na scitlivovanie detí v danej téme, dialóg a učenie k tolerancii. 

Táto aktivita je podporená v rámci projektu Migračný kompas operačného programu Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Napíšte komentár