26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Divadlo Na druhom brehu

26.01.2019 Autor: Claudinka, Foto: djp.sk
Termín: 28.01.2019 Mesto:Trnava Čas:19.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
na druhom brehu

Zdroj: djp.sk

28.01.2019 o 19.00 hod., Veľká sála Divadla Jána Palárika v Trnave
Predstavenie pre mládež a dospelých
Trvanie: 1 hod. 20 min.
Vstupné: 9 €

Raz, na moste medzi dedinami, sa stretli pohľady dvoch ľudí. Chlapec a dievča, súdení jeden pre druhého. No rieka, ktorá ich oddeľuje, sa neustále zväčšuje, až zaplavuje most a oni nenachádzajú cestu k sebe. Po záplave prichádza sucho, požiar, choroby a iné nečakané a nevyspytateľné rany prírody. Avšak všetkými katastrofami trpí len jedna z dedín. „Prečo akurát my?“ Pýtajú sa dedinčania a dovolávajú sa spravodlivosti osudu. No keď je osud nespravodlivý a nebesá mlčia, jedinou nádejou na pomoc zostávajú ľudia. Ako sa zachovajú ľudia z druhej dediny?
 
Hra Rolanda Schimmelpfenniga je dramatickou básňou a podobenstvom o súcite, obetavosti a všetkom, čo nazývame „ľudskosťou“. Na druhej strane rieky nie je len príbehom dvoch dedín zmietaných prírodnými živlami, či príbehom mocnej lásky, ale i metaforou na súčasné dianie vo svete. Má naša schopnosť pomáhať nejaké hranice?  

Účinkujú:
Kamil Mikulčík, Vladimír Jedľovský, Tibor Vokoun, Tomáš Vravník, Tomáš Mosný, Petra Blesáková, Ingrida Baginová, Martin Macko, Michal Blaho, Dáša Moderová, Sebastián Ruttkay/ Michal Nvota a členovia Folklórneho súboru Trnafčan

Napíšte komentár