25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Vychytávky sdeťmi.com partičky za mesiac júl

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

vychytavky logoKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Inšpirujte sa aj vy, "ochutnajte", vyskúšajte, neoľutujete. :) 

Tešíme sa na vaše komentáre.


1. Nanuky v tvare ovocia

Počas leta sme celá rodina závislí na zmrzline a nanukoch. Tieto sú pre nás absolútna topka. Zvonka šťavnatá ovocná vrstva a vo vnútri smotanová vanilková zmrzlina. Úplná mňamka. Naviac sú v tvare ovocia danej príchute, takže detičky si samé ľahko vyberú, či majú chuť na jahôdku, banán, jabĺčko alebo hrušku. :)

IMG 8659


2. UV - overal pre deti

Na našej tohtoročnej dovolenke mi totálne učarovala táto fantastická vychytávka. UV-overal pre deti má ochranný faktor UPF až 50+ a čo je ale najdôležitejšie, nemusela im pod neho natierať opaľovací krém. Iba som jednoducho obliekla a vyrazili sme na pláž. Maximálne praktické a ušetrili sme kopec času aj kriku pri natieraní. :)

smilingshark top right


3. Drevený domček pre hmyz

Cez prázdniny deťom doma stále vymýšľam nejaký zaujímavý program a tak vkuse niečo tvoríme a majstrujeme. No a pred pár dňami sme vyrobili hmyzí hotel pre všetky chrobáčiky z okolia. Kostru sme si kúpili, jednoducho poskladali a jednotlivé miestnosti naplnili vetvičkami, slamou, hlinou, pieskom a listami. Teraz deti každý deň sledujú, aký nový obyvateľ sa doň zasa nasťahoval. :)

301065 Dreveny domcek pre hmyz zavesny Haba od 6 rokov a


4. Sladučká slovenská zeleninka

Na desiatu a olovrant zvyknem deťom robievať zeleninové tyčinky, ktoré si so sebou v miske berieme kamkoľvek ideme. Na prázdninách u dedka detičky ochutnali domácu zeleninku a teraz už ani inú nechcú papať. No a keďže doma nemáme záhradku, tak som hľadala, kde takú kúpiť. A našla som tú pravú, čerstvo odtrhnutú, chutnú, sladučkú, plnú vitamínov, priamo zo slovenskej farmy a dokonca ľahko dostupnú v supermarkete. :) Zatiaľ sme ochutnali mrkvičku, kukuricu a papriku a už sa teším, keď vyskúšame ďalšiu.

Farmarka s mrkvou


5. Cestovná chladnička Orava

Každé leto riešim prenášanie nákupov z obchodu domov, keďže je veľmi teplo a bojím sa, aby sa mi chladené potraviny nepokazili. Tento mesiac manžel konečne kúpil cestovnú chladničku Orava TF-240 s termoelektrickým chladiacim boxom. Má objem až 24 litrov a vďaka sieťovej šnúre ju v aute pohodlne pripojím k 12 V auto konektoru, takže funguje aj v kufri. Je tichučká a naviac dokáže jedlo aj ohrievať, takže si môžem domov priniesť uvarené jedlo od babičky. :)

image 6483441


6. Gerda

Na odporúčanie kamarátok som deťom kúpila na večerné čítanie knižku Gerda od Albatros Media. A musím povedať, že aj ja som ňou uchvátená. Je to krásny príbeh putovania malej veľryby Gerdy, ktorá sa plaví šírym oceánom a hľadá svoj domov. Cestou stretáva veľa nových kamarátov, ktorí jej prezrádzajú zaujímavosti o svojom živote a o oceáne, v ktorom všetci spolu žijú. Detičky sa nevedia dočkať pokračovania a samé dobrovoľne skáču do pyžama a čakajú ma v postieľkach. :)

36378423 10157382743348765 3207119377765761024 n

 

7. Puzzle Cestuj a spoznávaj Zem

Môjho Robina začala veľmi baviť geografia. Neustále sa ma pýta na krajiny, mestá, planéty. Taký hlad po vedomostiach samozrejme nesmiem nechať len tak a tak sme si spoločne poskladali fantastické tematické puzzle, zalepili ho a zavesili ho na stenu. Teraz precestujeme celý svet ľavou zadnou, kedykoľvek na to máme chuť a v priloženej knižke sa dozvieme všetko o kontinentoch, ľuďoch a zvieratách, ktoré na nich žijú.

cestuj a spoznavaj zem6


8. Probiotiká Jamieson

Nedávno sa mi na detskom festivale dostali do rúk probiotiká Jamieson a ostala som nimi veľmi milo prekvapená. Chutia ako jahodové cukríky a nemusia sa skladovať v chladničke, takže sa jednoducho prenášajú kamkoľvek ideme. Ideálna prvá pomoc aj prevencia pri všetkých tráviacich problémoch pre mňa aj mojich malých nezbedníkov. :)

probio


9. Knižka Ako vzniká dážď

Moje deti milujú okienkové knižky. Je to také tajomné, záhadné a interaktívne, takže pri nich vedia tráviť hodiny. V tejto si čítame a učíme sa o počasí. Kniha odpovedá na zložité detské otázky ako napríklad Ako vzniká dážď? Kedy sa objavuje dúha? Prečo fúka vietor? Prečo blesky svietia a hromy hučia? Ako a z čoho vzniká sneh? Takže sa vlastne niečo nové stále dozviem aj ja. :)

IMG 5711


10. Weleda opaľovacie mlieko

Prikrývka hlavy a poriadny opaľovací krém sú momentálne povinnou letnou výbavou mojej kabelky. Už tradične sa snažím pre detičky vyberať prírodnú kozmetiku a naozaj dlho som hľadala opaľovák bez chemických prídavkov. Ten z Weledy je úplne ideálny, pretože obsahuje len minerálne UV filtre. Má ochranný faktor 30 a je vodeodolný. Dokonalá kombinácia pre mňa aj mojich drobcov.

sun product still ch cluster 01 rgb lpr

Článok podlieha autorským právam. Kopírovanie obrázkov, textu alebo akejkoľvek jeho časti je povolené len so súhlasom autora.

Napíšte komentár