24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Festival chutí nitrianskeho kraja a Jahodová Nitra

09.04.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 02.06.2018 Mesto:Nitra Čas:10:00 Zdroj:stránka organizátora

festival chuti

Už po štvrtý krát sa v Nitre koná atraktívna gastronomická akcia s názvom Festival chutí Nitrianskeho kraja, ktorého súčasťou je Jahodová Nitra, spájajúca gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v tomto kraji.


Tento rok sa presunie na Starý rínok. Predstavia sa Vám nielen regionálne špeciality a pestovatelia, ale aj viac ako 7 kamenných reštaurácií, ktoré prídu „von“ za labužníkmi a ponúknu svoje chuťovky. Opäť budú prítomné aj stánky so streetfoodom a pribudne aj hosťovská zóna, kde Vám prinesieme ochutnať chuťovky mimo nášho kraja. Zmenou miesta sa zmení aj usporiadanie festivalového areálu. Na Starom rínku nájdete všetky gastronomické prevádzky, stany a sedenie budú na Svätoplukovom námestí, aby ste si mohli užiť pripravený program.

Organizátori vybrali len prevádzky z Nitrianskeho kraja, ktoré si udržujú stabilnú úroveň a ponúkajú výnimočné delikatesy. Pozvali len priamych producentov a menšie značky.

Tento rok podporia jahodovú tému veľkým pečením jahodovej bublaniny, z ktorej sa vyskladá 10 metrový nápis Nitra. Navyše sa podporí aj dobrá vec, výťažok z predaja tejto bublaniny bude venovaný na charitatívne účely.

Umenie kuchárov doplní bohatý sprievodný program v rámci Osláv dňa sv. Urbana: príjemná swingová hudba pri degustácii najlepších regionálnych vín vo vínnom stane či jazzové korzo pri gastronomických prevádzkach. Na svoje si prídu aj milovníci bubnov, rytmu a južanského temperamentu. Súčasťou festivalu bude Medzinárodný festival bubnov a perkusií drumpoint Slovakia 2018 sprevádzaný krásnymi tanečnicami. Návštevníci si budú môcť oddýchnuť pod živou zeleňou, pre deti bude pripravený kútik s hrami a o tieň sa im postarajú prestrešené stánky aj slnečníky. Večer nás všetkých čaká nefalšovaná Fiesta pod Zoborom. Kubánska kapela, sambové tanečníčky a bubeníci.

Vstup je voľný!


Program:

SVÄTOPLUKOVO NÁMESTIE

  • 10.00 Deň otvorených dverí a Deň detí v Divadle Andreja Bagara: autogramiádu hereckého súboru, bohaté tvorivé aktivity a dielne, inscenovaná prehliadka Nepovolaným vstup zakázaný, obľúbené piesne z inscenácií

STARÝ RÍNOK

  • 13.00 – 23.00 Jahodová Nitra: gastrofestival, ochutnávky gastronomických špecialít a najlepších ročníkových vín, odhaľovanie tajomstiev šéfkuchárov, „street food“ zóna, minipivovary

DEŇ SV. URBANA

  • 15.00 Vitajte na festivale, vychutnajte si gastronómiu, kvalitné vína, najkrajšie destinácie a program
  • 19.30 Veľký bubenícky sprievod

PEŠIA ZÓNA

  • 15.00 drumpoint Slovakia 4. ročník medzinárodného festivalu bubnov a perkusií
  • 19.30 bubenícky sprievod: Bubenícke skupiny z Európy. Podvečer sa Nitra zmení na malé Rio de Janeiro vďaka sprievodu plnému bubeníkov, tanečníc, chodúliarov a maskotov.

jahodovanitra termin 1

Napíšte komentár