25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Rozprávkový domček vo Švancarovej doline

Autor: Simona, Foto: Rozprávkový domček
Adresa:Rozprávkový dom Švancarova dolina 906 21 Jablonka Telefón:0904 519 571 E-mail:viliam.wachsmuth@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Určite slovenský unikát. Možno aj svetový. Nachádza sa neďaleko Myjavy v katastri obce Jablonka. Je to jedinečné dielo pána Viliama Wachsmutha, rodeného Trnavčana. Ten ho prerobil z polorozpadnutej opustenej stodoly. Zmenil ju na nepoznanie, na príťažlivý architektonický skvost. Vchod do domčeka sa ukrýva za farebnou plastikou organických tvarov. Všetko je doslova a do písmena vymodelované – kuchynskou lyžicou. Biele útvary s množstvom rozmanitých tvarov vyrastajú zo všetkých strán. Pripomínajú ľadovú jaskyňu, koralový ostrov, tvary z parožia - perlovanie, vnútro orechového jadra, ľudský mozog, vnútro mraveniska....Všetko dokopy. Sú kombinované s kamennými plochami a dlaždicami. Všetko je dokonale premyslené, vysoko účelné a originálne – stoly, kreslá, svetlá, úložné priestory, schody, krb, pivničky, ploty, brána..... To sa nedá opísať, to treba vidieť.

P3080075

Táto atrakcia je sprístupnená verejnosti po celý rok. Navštevujú ju i zahraniční turisti. Televízia tu natáčala program a CD pre deti „Spievankovo“, dvakrát reláciu Reflex, Tip na výlet a upútavky do Televíznych novín. Domček so sprievodným slovom majiteľa sľubuje nezabudnuteľný estetický zážitok pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. Doporučená dĺžka návštevy je minimálne 30 minút. Ideálna 60 minút.

Otváracie hodiny:
Pondelok: Zatvorené
Utorok: Zatvorené
Streda: 10:00-18:00
Štvrtok: 10:00-18:00
Piatok: 10:00-18:00
Sobota: 10:00-18:00
Nedeľa: 10:00-18:00
Počas leta aj dlhšie.

Otvorené každý deň okrem pondelka minimálne do 18.hodiny.V prípade návštevy aj dlhšie,podľa potreby návštevníkov. KAŽDÝ SVIATOK SAMOZREJME OTVORENÉ.



Za možnosť ezoterického zážitku platí vstupné: Deti- 3€ Dospelí- 3,50€

Ako sa sem dostanete?
Orientačným bodom je obec Babulicov vrch. Od Myjavy sa odbočuje do Švancarovej doliny pred Babulicovým vrchom doprava, zo smeru Kostolné a Krajné za Babulicovým vrchom doľava okolo murovanej autobusovej zastávky pomaľovanej farebným pútačom „Rozprávkový domček“. Parkovisko je hneď za zastávkou. Do domčeka sa ide asi 15 minút pešo stále dole za nosom po asfaltke.

 






Mapa: N 48° 44′ 19″ E 17° 38′ 53″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár