19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Liečivá sila cibule

Autor: Petra, Foto: redakcia sdetmi.com

Liečivá sila cibule

Je Vaše malé dieťatko choré? Skolila ho nádcha? Ja vždy najprv zvolím prírodnú cestu, kým ešte choroba nenaberie na svojej sile. Prinášam Vám dva zaručené babské recepty, ktoré si môžete urobiť ihneď keď to prepukne. Cibuľu máme doma predsa vždy :) 

Zapchatý noštek a dusivý kašeľ? Rozkrájajte si cibuľu...

Na upchatý noštek, sťažené dýchanie a dusivý kašeľ zaručene pomôže rozkrojiť na menšie kusy jednu väčšiu cibuľu a misku s takto rozkrájanou cibuľou položiť blízko miesta, kde dieťatko spinká. Samozrejme, dostatočne ďaleko na to, aby si na nej náhodou v noci nemohlo dieťatko pochutnať :) Cibuľa obsahuje špeciálne látky, ktoré po uvoľnení akoby zvlhčia vzduch a pôsobia priaznivo na dýchacie cesty. Vrelo odporúčam skúsiť túto domácu vychytávku.

Cibuľový sirup na detský suchý kašlík

Čo potrebujeme:

  • jednu väčšiu cibuľu (prípadne podľa potreby aj viac)
  • med (hnedý cukor)

Postup:

Vezmete si väčšiu cibuľu alebo aj dve tri... rozkrájate na menšie kusy, zalejete medom (prípadne zasypete hnedým cukrom), na pár sekúnd pomiešate na sporáku, kým sa trošku med neohreje a cibuľa začne púšťať vôňu, následne odstavíte. Uskladníte v nádobe a necháte na tmavom mieste postáť aspoň pol dňa, prípadne na noc, najlepšie na celý deň. Scedíte z cibule a uskladníte v mištičke alebo sklenenej nádobke. Deťom podávame viackrát denne 2-3 čajové lyžičky. Dospelým aspoň jednu polievkovú lyžicu niekoľkokrát denne. 

Cibuľa pustí šťavu, zmieša sa s liečivým medíkom a dokonalý prírodný sirup pre detičky je na svete. Vždy to v začiatkoch kašľa skúsime a obyčajne nemusíme siahať po liekoch z lekárne. Naozaj tento receptík treba vyskúšať. Nám zaručene pomáha.

Prajem skoré uzdravenie ;-)

moja cibula

 

 

 

Napíšte komentár