19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Slnečné jazerá Senec

Autor: Claudinka, Foto: slnecnejazera.eu
Adresa:903 01 Senec Telefón:0245923324 E-mail:scr@slnecnejazera.eu www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Slnečné jazerá v Senci sú jedným z najznámejších a najnavštevovanejších  letných stredísk cestovného ruchu na Slovensku. Areál Slnečných jazier ohraničuje mesto  Senec z východu.  Rozsah vodnej plochy je vyše 100 ha, dĺžka 2200 m, priemerná šírka 400 m.

Celý areál Slnečných jazier spravuje Správa cestovného ruchu Senec s.r.o. Tá zabezpečuje  celý chod a fungovanie jazier nie len počas letnej turistickej sezóny. Toto rekreačné stredisko sa nachádza na hlavnom jazdnom ťahu Bratislava – Trnava, približne 25 km od Bratislavy (prístupové cesty: E571, 61  alebo diaľnica D1 ). Vzhľadom na veľkosť areálu, pre lepšiu orientáciu, je areál rozdelený podľa svetových strán na južnú a severnú stranu.

Bohaté možnosti ubytovania, stravovania a ďalších služieb priamo v areáli jazier, bohaté možnosti vodných športov, rybolovu, umožňujú prežiť nezabudnuteľné chvíle na zelených plážach a volajú po návrate do tohto raja pre turistov. Ubytovanie je zabezpečené v zariadeniach s rôznou kvalitatívnou úrovňou, počnúc od hotelov, cez penzióny a väčšie chaty, až po ubytovanie v chatkách a v zariadeniach zodpovedajúcich turistickej triedy. Väčšina z týchto ubytovacích zariadení má v ponuke možnosť  stravovania (či už formou raňajok, polpenzie, plnej penzie alebo vlastného varenia) a športového vyžitia.

Priamo v areáli sa nachádzajú detské ihriská, volejbalové plážové ihriská, tenisové kurty, požičovňa športových potrieb ( člny, vodné bicykle ), tobogany (severná strana), nové futbalové ihrisko s umelým povrchom na južnej strane i vodný futbal na severnej strane. Tým najmenším je každoročne k dispozícii i „Kútik detských radostí“ s profesionálnym pedagogickým dozorom.

Počas letnej turistickej sezóny sa konajú v areáli jazier  pravidelné diskotéky rôzneho charakteru. Spestrením pobytu, ale i lákadlom pre mnohých návštevníkov jazier sú i hudobno – zábavné podujatia, organizované v areáli jazier. V rámci hotelových komplexov je možné zahrať si tenis, squash, bowling, kolky, biliard, minigolf, šípky, stolný tenis. K dispozícii sú v ponuke za poplatok masáže, bazény (vírivá masážna vaňa jakuza, bazén s protiprúdom), sauny, posilňovne. Na severnej strane Slnečných jazier sa nachádza Aquapark so širokým spektrom možností dostupných po celý rok. V areáli Aquaparku takisto nájdete plážové a detské ihrisko.

Cenník

Denné vstupy a permanentky(júl - august, jún, september – iba počas víkendov v prípade pekného počasia) 8.00 - 18.00 h, po 16:00- všetci za 1€

Denné vstupy

  • dospelá osoba – 3,00 €
  • deti (6 - 15 r.), dôchodcovia, ZŤP – 2 €
  • jednotné vstupné (16:00-18:00) – 1,00 €
  • auto – 3,00 €
  • Vstup so psom je povolený- zakázané je vodiť psov na pláž a do vody. ( na severe a na juhu je vyhradená pláž pre psov)

Permanentky

  • senčan dospelá osoba – 10,00 €
  • nesenčania - 20,00 €
  • deti (6 - 15 r.), dôchodcovia, ZŤP – 5,00 €
  • celosezónna auto – 30,00€
  • celosezónna bez auta – 16,00 €
  • podnikové chaty – 26,00 €
  • služobné preukazy – 20,00 €
  • týždenná - dospelá osoba – 8,00 €
  • týždenná - deti (6 - 15 r.), dôchodcovia, ZŤP – 5,00 €

Predaj: Od 1. júla bude možné kúpiť si permanentky aj na hlavných recepciách Slnečných jazier.

Klimatické podmienky: Prírodné podmienky jazier sú mimoriadne priaznivé pre letnú turistiku. Mierne podnebie, teplá voda s priemerom 25 stupňov Celzia, slnečný svit vyše 2.200 hodín za rok.

Zdravotná služba na Slnečných jazerách počas letnej turistickej sezóny: Počas letnej turistickej sezóny Správa cestovného ruchu zabezpečuje zdravotnú starostlivosť  prostredníctvom Záchrannej zdravotnej služby a Vodnej záchrannej služby. Túto službu využívajú rekreanti, denní návštevníci, ako i návštevníci súkromných a podnikových chát nachádzajúcich sa v areáli jazier. Služby sú poskytované na vysokej profesionálnej úrovni. Zdravotná služba (počas letnej sezóny) sídli na južnej strane Slnečných jazier v budove prevádzky.

Niečo z histórie: Vznik jazier sa datuje do roku 1845, kedy tu prebiehalo bagrovanie štrku na výstavbu železnice Bratislava-Galanta. Pôvodne to bolo 5 samostatných jazier, ktoré sa neskôr zlúčili do jedného, čím vzniklo jazero s rozlohou 80 ha a s hĺbkou až 12 metrov. Jazero sa ako prírodné kúpalisko začalo používať v roku 1919, vtedy pod názvom Slovenské Tahiti. Nový názov Slnečné jazerá dostal areál v roku 1960. 

 

Mapa: N 48° 13′ 3″ E 17° 25′ 20″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Zuziq 30.11.2013, 23:35

    Mna Slnecne jazera sklamali /bola som tam toto leto prvykrat/, prislo mi to take nejake chaoticke, zanedbane, neesteticke..Akoby si kazdy staval, co chcel a nebol brany ohlad na priestor ako celok..Pozitivom je siroka skala sportovych aktivit.

  • Zuzana 30.11.2013, 09:30

    ideálne na letnú dovolenku, ale ak vám nebude priať počasie, tak tam nie je príliš čo roniť s deťmi. Za pekné počasie super.

  • Lucia 30.11.2013, 00:09

    Voda, promenada, langose,pecena rykba :) idelane leto v Senci

  • Alexandra Saxova 29.11.2013, 22:31

    Idealne miesto na "slovensku" dovolenku. Prijemny areal, vela moznosti pre deti aj pre dospelych, pocas dna aj na vecerne prechadzky pri jazere.

  • Lucia 29.11.2013, 21:50

    Tohtoročnú letnú dovolenku sme strávili na Slnečných jazerách v Senci. Voda bola príjemná a počasie nám vyšlo, takže sme vyskúšali čo najviac atrakcií, ktoré táto lokalita ponúka. Veľmi sa nám páčilo v aquaparku, ktorý je vhodne prispôsobený pre najnáročnejšiu klientelu- našich najmenších. Taktiež sme sa previezli vláčikom, čo bol najväčší zážitok pre nášho synčeka.
    Jediným negatívom boli dosť vysoké ceny, ale ani to nám nepokazilo krásnu rodinnú dovolenku.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár