29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Vianočný koncert 2017

15.11.2017 Autor: Danka, Foto: bkis.sk
Termín: 26.12.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

vianocny

Po roku opäť prichádzajú umelecké telesá Adoremus a Warchalovci do Bratislavy a to v utorok 26. decembra 2017 o 16.00 hod., tentokrát do Veľkého evanjelického kostola(Panenská 28, Bratislava), aby Vám svojim tradičným koncertom priniesli hudobné stvárnenie tajomstva Vianoc.


Koncert predstavuje Pastorálnu omšu zo zbierky  Andreja Kmeťa "Prostonárodné vianočné piesne", z 19. storočia. Vzácna zbierka je významným hudobno-literárnym prameňom a právom jej možno pripísať hodnotu národnej kultúrnej pamiatky. Ako pozoruhodná antológia slovenského vianočného repertoáru ostala dokladom ojedinelého zberateľského činu, ktorý nemá na Slovensku obdobu.

Pastorálna omša  zaznie v úprave  Dušana Billa pre miešaný zbor a orchester. Príbeh príchodu Kráľa ľudských sŕdc v mnohorakej a rozmanitej podobe zvestujú vianočné koledy. V programe koncertu nebude chýbať ani inštrumentálne dielo, ktoré svojim naturelom zdôrazňuje a sprítomňuje atmosféru Vianoc – známe Giuseppe  Torelli - Concerto Grosso Op.8 no.6 in g minor ''Christmas Concerto''.

Návštevníci koncertu sa môžu tešiť aj výberu piesní z vianočného slovenského klenotu – Vianočnej omše Radostná zvesť Jozefa Halmu. Neopakovateľnú atmosféru koncertu umocní v závere obľúbená Gruberova Tichá noc.

Vianočná hudba interpretované v autentickom, monumentálnom sakrálnom priestore ponúka nevšedný, jedinečný umelecký zážitok a zaiste obohatí Vaše prežívanie sviatočného dňa.

Účinkujú:

  • Slovenský spevácky zbor ADOREMUS
  • Členovia Slovenského komorného orchestra Bohdana Warchala
  • Tomáš Šelc / barytón
  • Dušan Bill / zbormajster
  • Ewald Danel / dirigent

Program: 

  1. Pastorálna omša zo zbierky  Andreja Kmeťa "Prostonárodné vianočné piesne" v úprave Dušana Billa pre zbor a orcheter
  2. Giuseppe  Torelli - Concerto Grosso Op.8 no.6 in g minor ''Christmas Concerto''
  3. Jozef Halmo – Vianočná omša Radostná zvesť / výber
  4. Vianočná omša Radostná zvesť / výber
  5. Vianočné koledy 

Vstupné: 7 €

Kúpiť lístok

Napíšte komentár