29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Otvorenie jesennej sezóny v Abelande

06.09.2017 Autor: Claudinka, Foto: Abeland
Termín: 09.09.2017 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora

abeland bilboard 636x424

Po letných prázdninách vás pozývame znova do Gazdovskej dedinky Abeland v Lozorne.

Pôjdeme spolu s našimi a vašimi deťmi do nového mlyna mlieť múku z nášho zlatého zrna a ukážeme vám, ako pečieme kváskový chlieb. Tento si aj s inými produktami môžte vypýtať za dobrovoľný príspevok v našom bio-kútiku. Okrem chleba budeme ponúkať z našej nadprodukcie Hokaidy, med a včelie produkty pána Ráca zo Stupavy a vínko nášho zaťa Miška Bažalíka. Realizovať náš nápad s mlynom a pečením kváskového chleba zo starých odrôd zrna nám pomohol VÚC cez novú schému BRDS a predaj sme vyriešili cez malé množstvá prvotne spracovaných rastlinných produktov. Vďaka všetkým za pomoc, aj tým nanenápadnejším ako Občianske združenie Dobrý pastier pána farára Vlada Masláka, ktorí majú vlastnú pekáreň.

V sobotu začneme o 10. hodine a skončíme skôr okolo 15.30 hod. kvôli poslednej letnej uzavretej akcii. Ospravedlňujeme sa vám, ale z niečoho musíme budovať Gazdovstvo. Veď prídite pozrieť, teraz je u nás prekrásne a celú jeseň sa budeme venovať isto len nám a Vám...

Ak chcete niečo dobré priniesť ovečkám, kozičkám a krave, tak odporúčame jablká,mrkvu a malé množstvo starého pečiva a mangaliciam čokolvek.

Tešíme sa na vás, Abelovci

Abeland - gazdovská dedinka

Napíšte komentár