29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Deň otvorených dverí v SND

11.07.2017 Autor: Maria Bodnarova, Foto: snd.sk
Termín: 09.09.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

21125464 10154590560687245 5529932149302185084 o

Odhaľte tajomstvá divadelného sveta a využite jedinečnú možnosť spoznať čaro divadla inak ako z komfortného miesta v hľadisku!


Aby bol vstup do novej divadelnej sezóny zaujímavý, príťažlivý, iný... Jednoducho, aby pred návštevníkmi opäť odhalil nečakané divadelné tajomstvá, o to sa postará v sobotu 9. 9. DOD – Deň otvorených dverí v novej budove SND a v divadelných Umelecko-dekoračných dielňach.

Už samotný dátum je inšpirujúci a ukrýva v sebe isté tajomstvo... Viete napríklad, ako dlho sa zmýva divadelný mejkap? O čom sa v zákulisí najviac klebetí? Čo jedia účinkujúci na javisku pri predstieranej opulentnej hostine? Ako dlho sa herci učia texty a ako dlho si ich pamätajú? Alebo kde vám v SND naservírujú najlepšiu kávu?

Program DOD bude aj tento rok plný zaujímavých aktivít, nebude chýbať autogramiáda osobností či návšteva zákulisia. Navyše dobrodružstvo odhaľovania vecí nevídaných pripravuje na pravé poludnie pre malých i veľkých putovanie rozprávkovým svetom Z opery do opery. A keďže „opera nehryzie“, o čom sa presvedčil drobizg zo zaujímavej knižky Martina Vaneka, isto sa s ním všetci opäť radi stretnú naživo. Baletný súbor pripravil na DOD „hit“ – titul, ktorý býva vždy vypredaný, Čajkovského Labutie jazero, a Činohra SND dve z hier, Elity a Mercedes Benz, ktoré boli v uplynulej sezóne napísané na objednávku súboru a je o ne mimoriadny záujem.

Čakáme vás 9. 9. od 10.00 hod. v novej budove SND (Pribinova ulica) a v Umelecko-dekoračných dielňach SND.

Na čo sa môžete tešiť?

- autogramiáda vašich obľúbených hercov, tanečníkov a spevákov
- premiéra predstavenia pre deti Z opery do opery s Martinom Vanekom
- exkurzie po zákulisí a priestoroch novej budovy SND
- otvorenie Umelecko-dekoračných dielní SND na Mliekárenskej ulici 6, tento rok pre všetkých
- zaujímavé workshopy

A navyše, skvelá správa pre všetkých - v priebehu DOD budete mať možnosť zakúpiť si vstupenky na vybrané predstavenia Opery, Činohry a Baletu SND za zvýhodnené ceny!

Príďte a odhaľte divadelné tajomstvá!

DOD 2017 A4 11

Napíšte komentár