12. 06. 2024 Zlatko

Noc múzeí a galérií v Múzeu Spiša

16.05.2024 Autor: Zuzka
Termín: 18.05.2024 Mesto:Spišská Nová Ves Čas:17.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
img dba2c5c53f95ecba5213d0a933064f57

Zdroj: Galéria umelcov Spiša

Kedy: 18. 5. 2024, 17:00 hod.
Kde: Múzeum Spiša, Letná 50, Spišská Nová Ves

Vstupné: 1 € 

Program Múzea Spiša v Spišskej Novej Vsi

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi vás v rámci podujatia Noc múzeí a galérií 2024 pozýva na prehliadky expozícií v netradičnom čase 17:00 - 21:00 hod. V expozícii História Spiša spoznáte Provinčný dom a jeho históriu, nahliadnete do života v stredoveku a stanete sa zákazníkom fotoateliéru Matz. Zažijete tiež virtuálnu realitu a vyskúšajte si prácu archeológa. V novej expozícii Príroda Spiša zase objavíte všetky zákutia – interaktívne prvky. Vyrobíte si herbár, preskúmate mäkkýše a otestuje vlastnosti minerálov a hornín.

Pri príležitosti nášho sviatku bude platiť zvýhodnené jednotné vstupné 1 € do všetkých expozícií, vrátane tvorivých ateliérov. Navyše deti a študenti do 15 rokov vrátane majú vstup na prehliadky úplne zadarmo.

ATELIÉR MATZ a SPOL.

Kreatívny, historický, fotografický ateliér zo Spiša. Príbeh jedného ateliéru nám predstaví významný fotoateliér Gusztava Matza vo virtuálnej realite a s kreatívnymi animáciami. Návštevník sa pomocou špeciálnych okuliarov s virtuálnou realitou prenesie do 19. storočia a bude súčasťou fotenia v historickom prostredí fotoateliéru. Ateliér poskytne návštevníkom možnosť vyhotoviť si vlastné fotografie (s použitím rekvizít, historických odevov...) priamo v historickom ateliéri a tak upevní jedinečný zážitok z prehliadky jednej časti Stálej expozície histórie Spiša.

ATELIÉR PRÍRODY

Objavte všetky zákutia a interaktívne prvky v novej expozícii Príroda Spiša. Vyrobte si herbár, preskúmajte mäkkýše a otestujte vlastnosti minerálov a hornín.

ATELIÉR ARCHEOLÓGIE

Spoznajte krásu, ktorá hreje. Vďaka reštaurovaniu sa podarilo vrátiť pôvodný vzhľad desiatkam unikátnych kachlíc z kartuziánskeho kláštora na Kláštorisku. Vedeli by ste aj vy poskladať kachlicu z malých úlomkov? Spoznáte obľúbené stredoveké motívy a ich význam?


Napíšte komentár