27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

7 tipov, ako urobiť záhradu zábavnou pre všetky vekové kategórie

Autor: MS, PR správa
3d rendered fire pit with string light 1

Zdroj: vidaxl.sk

Možnosti vašej záhrady by ste mali využiť naplno. Nie je to len miesto na oddych alebo pestovanie rastlín. Môže sa stať priestorom pre zábavu všetkých vekových kategórií a všetkých členov rodiny. Ako urobiť zo záhrady priestranstvo, v ktorom si nájde aktivity úplne každý? Využite našich 7 tipov a vytvorte v záhrade oázu relaxu i aktívneho oddychu.

1. Basketbalový stojan so sieťkou

Zaujíma vás atletika a všetky druhy športu? Kúpte do záhrady basketbalový stojan. Basketbal je zábavný šport, ktorý si môžete zahrať so susedmi, deťmi alebo aj samostatne. Basketbalové stojany so sieťkami sa dajú umiestniť nielen do záhrady, ale tiež pred garáž a na priestranstvo pred domom. Výhodou je možnosť variabilného a komfortného premiestňovania vďaka vstavaným kolieskam. Koho basketbal zabaví? Všetkých bez rozdielu veku! Hra si vás ihneď získa a prinesie vám hodiny zábavy i pohybu na čerstvom vzduchu.

2. Záhradné krby a ohniská

Existuje niečo príjemnejšie ako posedenie s rodinou a priateľmi pri dobrom jedle? Letné grilovačky majú atmosféru. Pre vytvorenie tejto atmosféry vám stačí do záhrady kúpiť záhradné krby, prípadne ohniská. Vôňa grilovaného mäsa a zeleniny navodí príjemné pocity plné rodinnej pohody. Navyše krby neslúžia len na prípravu hostiny. Dajú sa využiť aj počas zimných dní, kedy túžite stráviť čas v kruhu vašich milovaných v exteriéri. Vyberte si záhradné krby a ohniská z kameňa, tehly alebo kovu podľa vášho vkusu a štýlu. Ide o doplnok záhrady, ktorý budú zbožňovať všetci členovia rodiny.

3. Futbalová brána so stenou

Ako zabaviť najmenších? Zabudnite na počítačové hry a mobilné telefóny. Veďte svojich drobcov k láske k športu už od útleho veku. Pre malých športovcov, ktorí milujú kopanie do lopty, je futbalová brána so stenou skvelým doplnkom záhrady. Futbalová brána so stenou je konštrukcia, ktorá kombinuje futbalovú bránu s pevnou stenou s pútavými motívmi. Táto kombinácia zvyšuje atraktivitu hry.  

4. Nafukovací bazén

Nemáte v záhrade priestor pre vstavaný bazén? Kúpte si nafukovací variant. Keď je horúco a potrebujete sa osviežiť, nafukovací bazén je rýchlym a jednoduchým riešením. Nafukovací bazén stačí nahustiť a naplniť vodou. Behom pár minút máte pripravený bazén na plávanie či schladenie. Po sezóne oceníte skladnosť bazéna, ktorý nezaberie veľa miesta. Nafukovací bazén budú milovať deti, teenageri i dospelý.

5. Záhradný domček pre kutilov

Keď ženy relaxujú, páni radi vymýšľajú a majstrujú. Ak nechcete mať doma neporiadok z kutilských činností vášho partnera, kúpte do záhrady záhradný domček. Ten nemusí slúžiť len na uskladnenie sezónneho nábytku. V závislosti od modelu domčeka a jeho veľkosti dokážete z tejto malej záhradnej stavby vykúzliť plne zariadenú dielňu. Spravte manželovi radosť a nájdite v záhrade miesto pre malý záhradný domček.

6. Skleník pre vášnivých záhradkárov

Ak ste milovníkmi rastlín a chcete pestovať zeleninu či kvety, skleník je nevyhnutnou súčasťou vašej záhrady. Táto záhradná konštrukcia chráni rastliny pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami, škodcami alebo chorobami. V skleníku môžete vytvoriť optimálne podmienky pre rast a vývoj rastlín. Tejto malej záhradnej stavbe sa potešíte vy i starí rodičia.

7. Záhradná hojdačka

Relax a oddych v záhrade dosiahnete pomocou záhradnej hojdačky. Záhradná hojdačka je obľúbeným prvkom každej záhrady. Môžete ju umiestniť voľne do záhrady, pod altánok či na terasu. Jej možnosti si plne vychutnáte aj pri bazéne či ohnisku. Hojdanie pri čítaní knihy, počúvaní hudby či klebetní si obľúbia všetci vo vašej domácnosti od malých detí až po vašich rodičov. Záhradná hojdačka vám prinesie pocit pohody a radosti.

 

Napíšte komentár