29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Na Hlavnom námestí osadili vianočný strom

Autor: Laura , Foto: BKIS
d41742f5 4ac2 4fbb 9747 74352308e91a

Zdroj: BKIS

Tento rok 2023 bude hlavnou hviezdou Vianoc v Bratislave 14-metrový smrek pichľavý s obvodom kmeňa 119 cm. Vianočný stromček daroval Bratislavčankám a Bratislavčanom darca z Karlovej Vsi.

Odhadom mal 40 rokov, pričom prerástol výšku elektrického stožiaru a výšku pouličného osvetlenia. Koreňová sústava začala vytláčať oporný múrik, čím sa strom stal rizikom pre svoje okolie a bolo potrebné ho odstrániť. Teší nás, že sme takto spojili príjemné s užitočným a ešte aj bezpečným, a tento vianočný smrek nám bude aj vďaka lesníkom z Mestské lesy v Bratislave v predvianočnom období všetkým robiť radosť!

Stromček tak, ako každý rok, osádzame o niečo skôr. Deje sa tak preto, že neskôr by sa na námestie už ťažká technika nezmestila, keďže sa blíži čas stavania vianočných trhov.

A čoskoro pribudnú aj ozdoby. Bude prevládať guľová výzdoba kombinovaná s drevenými ozdobami v červenej, zelenej a bielej farbe. Ozdoby budú nové aj znovuvyužité z minulých rokov. Samozrejme, nebude chýbať veľa svetielok v teplej farbe. Slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka prebehne počas otvorenia trhov, o ktorom sa už onedlho dozviete viac.

Napíšte komentár