27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

15 animovaných seriálov nášho detstva, na ktoré si s úsmevom spomenieme

Autor: Petula , Foto: YoutTube

Kreslené seriály, na ktoré sa nedá zabudnúť. Mnohé majú už niekoľko rokov a stále vedia vzbudiť záujem či emócie. Zaspomínajte si s nami. Ktorý bol váš najobľúbenejší?

 

Bol raz jeden... život

Screenshot 2020 05 16 Valka s toxiny Byl jednou jeden TelevizeSeznam cz2

Zdroj: YouTube

Kto by si nespomínal na seriál Bol raz jeden... život, ktorý sme sledovali ako malé deti? Pútavá zvučka a príbeh malých krviniek, ktoré putujú ľudským telom. S napätím sme sledovali boj protilátok s vírusmi či baktériami zvedaví, ako ten súboj dopadne a kto vyhrá. Bol raz jeden... život vznikol v roku 1987 a patril medzi najúspešnejšie z francúzskej série náučných seriálov Bol raz jeden..., ktoré vznikli.

 

 

Gumkáči

Screenshot 2020 07 21 12 Gumkaci Gummi Bears Slovakia HD1080p Remastered YouTube

Zdroj: YouTube

Čarovný gumidžús, vďaka ktorému skákaním malí Gumkáči neraz unikli zlým obrom a kniežaťu Igorovi. Títo malí tvoria sa schovávajú pred ľudmi pod zemou a jediným ľudským kamarátom je Klára z kráľovskej rodiny a jej kamarát Krištof. Už v roku 1985 sa deti mohli tešiť z ich dobrodružstiev.

 

 

Káčerovo

Screenshot 2020 07 31 27 Kacei pibhy Kacerovo Zlata husa 1 cast YouTube

Zdroj: YouTube

Kto by si nespomínal na lakomého, večne ušomraného káčera Držgroša milujúceho nadovšetko svoje peniaze a najšťastnejšieho, keď sa v nich môže prehrabávať a kúpať. Jeho synovci Lui, Dui a Hui zažívajú veľa dobrodružstiev nielen pri boji proti zlým podliakom, ale aj pri hľadaní ďalšieho pokladu. Káčerovo má už vyše 30 rokov a prvýkrát sa objavilo v roku 1987.

 

 

Rýchla rota

Screenshot 2020 07 22 13 Rychla Rota prvni ceska znlka TOP HD Stereo czech YouTube

Zdroj: YouTube

Tím malých hlodavcov rieši rôzne záhady a zachraňuje svet. Mozog a vynálezkyňa Gadgetka, syrový maniak Monty a dve veselé kopy bez ktorých by to nebolo ono - Chip a Dale. Nečudo, že si tento milý seriál našiel svojich priaznivcov a niekoľko rokov od vydania v 1989 zažíval úspechy u sledovateľov.

 

 

Šmolkovia

Screenshot 2020 07 22 12 Smolkovia Krkovicka official music video YouTube

Zdroj: YouTube

Ďalšia z úspešných rozprávok, ktorá pretrvala dodnes aj vďaka ďalším dielom, ktoré boli natočené. Prvú sme si mohli pozrieť v roku 1981. Títo malí modrí škriatkovia s dobrým srdcom vedení tatkom Šmolkom si získali srdcia mnohých malých aj veľkých.

 

 

Tom a Jerry

Screenshot 2020 07 22 13 Tom y Jerry en Latino Delicioso WB Kids YouTube

Zdroj: YouTube

 

Nerozlučná dvojica, ktorá roky zabáva divákov pred televíziou od roku 1940. Hoci malý Jerry, ale vždy chytro zvíťazí nad veľkým, ale nie až tak múdrym Tomom. Nikdy nekončiaca naháňačka Toma a Jerry, kde sa napokon aj tak udobria vždy na záver.

 

 

Simpsonovci

Screenshot 2020 07 31 Simpsonovi Ceska Hadej kdo nepijde na vecei clip1

Zdroj: YouTube

Žltá rodinka Simpsonovsov a ich obyčajné životy si získali divákov po celom svete. Lenivý, grgajúci Homer, starostlivá Marge, inteligentná Líza, večné nezbedný Bart a bábätko Maggie žijúci v americkom mestečku Spriengfield získavajú na popularite u starších detí a dospelých od roku 1989.

 

 

Bob a Bobek

Screenshot 2020 07 31 27 Bob Bobek Ve skole sportu YouTube

Zdroj: YouTube

Úspešný československý animovaný seriál, ktorý uzrel svetlo sveta v roku 1979. Dvaja králici, Bob a Bobek, žijú v lietajúcom klobúku kúzelníka a cestujú v ňom po celom svete. Každá časť začína notoricky známou vetou "Vstávať a cvičiť", kedy Bob volá lenivého Bobka von a začína sa ich nové dobrodružstvo.

 

 

Krtko

Screenshot 2020 07 22 13 Krtek a muzika YouTube

Zdroj: YouTube

Absolútna domáca klasika. Československý animovaný seriál, ktorý vďaka svojej jednoduchosti a milým príhodám malého Krtka získava svojich najmenších fanúšikov od roku 1957. Tento seriál je dôkazom, že v jednoduchosti je krása.

 

 

Pat a Mat

Screenshot 2020 07 31 A je to Pat a Mat I part 1 15

Zdroj: YouTube

Nezabudnuteľná dvojica dvoch priateľov, ktorí stále premýšľajú, ako by si veci uľahčili alebo niečo opravili a popritom zbúrajú dom alebo zničia všetko naokolo. Ich neskutočné nápady pobavili už v roku 1976 a bavia aj dodnes, aj vďaka návratu po 40 rokoch na obrazovky v podobe filmov.

 

 

Miazgovci

Screenshot 2020 07 31 A je to Pat a Mat I part 1 151

Zdroj: YouTube

Asi žiadny maďarský seriál nepútal toľko pozornosti ako práve Miazgovci, ktorí sa objavovali na obrazovkách od roku 1969. Obyčajná budapeštianska rodina sa vďaka naviazaniu kontaktu so svojim potomkom razom stáva neobyčajnou. Ten im pomáha riešiť ich problémy vďaka rôznym vynálezom, ktoré im posiela.

 

 

Mach a Šebestová

Screenshot 2020 07 31 Mach a Sebestova na prazdninach 01 Jak Mach a Sebestova jeli na prazdniny2

Zdroj: YouTube

Československý seriál o dvoch školákoch tešil deti a dospelých už od roku 1976. Mach a Šebestová a pes Jonatán boli nerozlučná partia. Na pomoc pri riešení ich problémov a otázok využili zázračné slúchadlo, ktoré im splnilo všetky priania a tak sa diváci mohli tešiť stále z nových vtipných a milých príbehov tejto trojice.

 

 

Včielka Maja

Screenshot 2020 07 21 12 01 VcielkaMaja AkoSaMajaNarodila Slovensky YouTube

Zdroj: YouTube

Malú odvážnu včielku Maju a jej večne hladného a unaveného kamaráta Vilka asi netreba bližšie predstavovať, keďže série s dobrodružstvami vznikali aj posledné roky. Zvučku tohto seriálu naspieval legendárny Karel Gott a prvýkrát vyšiel na obrazovkách v roku 1975.

 

 

Ferdo Mravec

Screenshot 2020 07 31 27 Jarna slavnost Ferdo Mravec 18 YouTube

Zdroj: YouTube

Nemecký seriál o mravcovi menom Ferdo a jeho priateľoch - chrobákovi Truhlíkovi a lienke Gvendolíne. Príbeh o odvážnom mravcovi, ktorý je vždy ochotný pomôcť iným a jeho dobrodružstvách. Prví diváci si ho mohli pozrieť už v roku 1984.

 

 

Príšerky z Lochnesského jazera

Screenshot 2020 07 31 A je to Pat a Mat I part 1 152

Zdroj: YouTube

Príbeh príšeriek rodiny Nessových, ktorí žijú v Lochnesskom jazere a skrývajú sa pred ľuďmi. Nájdu však medzi nimi dvoch, súrodencov Mateja a Pavlínku, s ktorými sa skamarátia a zažívajú spolu veľa dobrodružstiev na obrazovkách od roku 1984.

 


Ktorý animovaný seriál ste mali najradšej?

 

Napíšte komentár