28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Vychytávky a darčeky, ktoré potešia starých rodičov

Autor: Zuzka, V spolupráci

Vychytavky sprievodny

Čím obdarovať niekoho, kto má zdanlivo všetko a trvá na tom, že nič nepotrebuje?  Väčšina seniorov ocení praktickosť a funkčnosť, ale ocenia aj darček, ktorý má pre nich sentimentálnu hodnotu. Ak sa vám podarí vymyslieť niečo, čo im uľahčí, ozdraví alebo spríjemní život, môžete im vyčariť úsmev na tvári. 

Vsaďte na retro

Vychytavky 2023 vzor 20

Ticho síce lieči, nie však celý deň. Naši starkí radi počúvajú rozhlas a piesne ich mladosti. Nie sú však technicky zdatní, aby obsluhovali hifi alebo počúvali podcasty. Preto ma veľmi potešilo, keď som objavila staré dobré rádio od slovenskej značky Orava. Retro rádio zaujme elegantným dreveným prevedením v štýle minulého storočia a prekvapí jasným, zreteľným a dobre počuteľným zvukom bez šumov s vysokou hlasitosťou vďaka širokopásmovému reproduktoru, zvukovému výkonu 3,5 W (RMS) a teleskopickej anténe. Veľmi oceňujem veľké ovládacie prvky, ktoré zvládne obsluhovať dedko aj babka. Pozor, zákruta!, Hráme našim jubilantom či Rádiožurnál znejú starkým počas relaxu, aj keď sa venujú svojim obľúbeným činnostiam. Pre tých technicky zdatných nechýba na rádiu ani AUX vstup na pripojenie mobilu či slúchadiel.

Retro rádio značky Orava kúpite na www.orava.eu


Vychytávka nielen na cestovanie

2

Keď som uvidela túto vychytávku, hneď som sa mi vybavilo detstvo a slová, ktoré mi mamina často prízvukovala "neseď na chladnej zemi!"  Teraz sa situácia obrátila  a tento praktický podsedák, som jej darovala s rovnakými slovami :). So skladacím podsedákom JAMADE sú pre ňu cestovanie, turistika alebo výlety v chladnejšom počasí oveľa príjemnejšie. Ak si potrebuje sadnúť na studenú, alebo špinavú zem žiaden problém. Využije nielen na výlety, ale aj na opekačky, do studenej čakárne k lekárovi, na výlety a vlastne všade kde chcete sedieť na čistom a teplom. Podsedák vďaka tomu, že je skladací nezaberie v taške alebo batohu veľa miesta a môže ho tak mať stále pri sebe. Má dokonca karabínku, čiže môže si ho zavesiť na batoh a  ísť kamkoľvek. Je z nepremokavého materiálu, termo vložky.

Kúpite v JAMADE


Relax s vôňou perníčkov1

Moja mamina je už niekoľnásobnou babičkou a stále je to aktívna, trendy žena, ktorá sa o seba stará a rada sa rozmanáva. Kozmetike sa vie vždy potešiť. Musí sa však jednať o prírodnu kozmetiku v TOP kvalite, ideálne vyrábanú na Slovensku. Všetky tieto požiadavky spĺňa značka Cyprianus, kde nakupujeme často.  Tentokrát som zvolila úžasne voňavý balíček do kúpeľa v darčekovom balení - Perníček. Miluje túto vôňu a všetko čo pripomína Vianoce. :)
Naša starká si tak môže relaxovať v rozprávkovom perníčkovom kúpeli a naladiť sa na vianočnú atmosféru, ktorú má tak rada. 

Jungle Vianočnú kazetu perníček kúpite na cyprianus.sk


Vitamíny pre starých rodičov 

Vychytavky 2023 vzor 7

Keď sa pýtame našich starkých, čo potrebujú, že im radi dovezieme, počujeme len: "Jój, veď nám nič netreba, všetko máme. Len vy príďte!" No vždy kúpim aspoň nejaké vitamíny či zmrzlinu a ich to poteší. Nemusia tak míňať svoj dôchodok na veci z lekárne a my sme radi, že im urobíme radosť a donesieme niečo užitočné. 

Kapsuly Mivolis Premium Curcuma predstavujú výživový doplnok s vitamínom C, vitamínom D3 a výťažkom z kurkumovníka dlhého.  Obsiahnuté látky - vitamín C a D prispievajú k normálnemu fungovaniu imunitného systému, pričom vitamín C prispieva k správnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii chrupaviek. 

Kapsuly Mivolis Premium Curcuma kúpite na www.mojadm.sk


SOS senior hodinky

Vychytavky 2023 vzor 14

Moji starí rodičia už majú svoj vek a ani zdravotne to už nie je to, čo za mlada a tak sme mali prirodzene o nich obavy. Objavili sme náramok pre seniorov WowME Senior SOS Band a za nás je to TOP vychytávka. Náramok má dve veľké tlačidlá - červené a zelené.  Červené tlačidlo SOS sa používa na tiesňové volania, kde sa stlačením tlačidla aktivuje SOS signál, ktorý spustí hovor a odošle mi SMS. Zelené tlačidlo slúži na volanie. Vďaka vloženej karte SIM, môžu starkí volať aj prijímať hovory ako s klasickým telefónom. Naviac vďaka zabudovanému systému GPS vždy viem, kde sa nachádzajú. Náramok ich chráni aj pred podvodnými hovormi, keďže prijímať a uskutočňovať hovory je možné len s číslami  uvedenými  v kontaktoch. Hodinky môžu nosiť celý deň, nemusia si ich skladať ani pri umývaní rúk, baterka vydrží na jedno nabitie až 4 dni. A majú ešte jednu funkciu a to diaľkové monitorovanie srdcovej frekvencie a krvného tlaku.

Kúpite tu


Kúpte dedovi kozmetiku

brada fuzy tvar

Máte starého otca drsňáka? Aj ten najtvrdší chlap môže mať citlivú pleť, o ktorú sa musí starať. V každom veku sa zíde ošetrujúci balzam. Má šikovné balenie s pumpičkou, s ktorým vie pracovať každý. Balzam sa jednoducho
používa a rýchlo sa vstrebáva. 95 % ingrediencií je prírodného pôvodu. A v neposlednom rade nádherne vonia! Odporúčame používať v pravidelnom intervale a jemne vmasírovať do fúzov a pleti na lícach aj krku.

Viac na nivea.sk


Pre aktívnych seniorov 

Vychytavky 2023 vzor 2

Moji rodičia sú napriek svojmu veku veľmi aktívny. Veľmi radi trávia čas v prírode, na prechádzkach, či turistike. A tak nápad darovať im palice na turistiku Spokey EKVILIBRO  bol skvelý. Pri chôdzi im poskytujú dostatočnú a  výrazne odľahčujú namáhaným bedrám a kĺbom. Naviac sú vybavené systémom Anti-Shock, ktorý účinne tlmí nárazy. Palice je možné zložiť, čo uľahčuje ich prepravu a skladovanie. Po rozložení je zase možné nastaviť ich výšku. Rodičia si ich pochvaľujú a bez palíc už neabsolvujú žiaden výlet v prírode. 

Kúpite tu


Vsaďte na kolagén

serum

Zdroj: NIVEA

 

Chcete potešiť starú mamu? Kúpte jej omladzujúce sérum a dodajte jej pleti potrebnú výživu. Vrásky vyzerajú na starých ľuďoch pekne, ale kolagén je určite potrebný, nielen v tomto staršom veku. Zabezpečuje pružnosť a pevnosť kĺbov a šliach. Nie je to síce úplne originálny darček, lebo kozmetiku a bonboniéry sa dávajú ľuďom, ktorým neviete, čo dať, ale je to darček, ktorý neurazí a ešte aj poteší. Čiže ak máte babku štramáčku, skúste jej kúpiť tento produkt a uvidíte, či jej na pleť sadne.

Viac na nivea.sk


 

Nohy pekne v teplúčku

Vychytavky 2023 vzor 3


Starší ľudia pociťujú zimu inak než mladší. Pri rozhodovaní,  čím potešiť starého otca sme nemuseli dlho premýšľať a rozhodnutie  padlo na vyhrievaciu papuču. Vyberali sme z viacerých značiek, ale nakoniec sme sa rozhodli pre Beurer FW20, pretože je vhodná aj pre väčšie nohy, čiže aj pre chlapov.:)  Nemusíme sa obávať, že starký pri je používaní zaspí, pretože papučka je bezpečná a po 90 min. sa sama vypne. 
Pre starkú plánujeme vyhrievaciu deku a tak si môžu dlhé zimné večery vychutnávať pekne v teplúčku. 

Kúpite tu

 

Napíšte komentár