28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Nedajte jesenným „depkám“ šancu! 5 tipov, ako s nimi účinne zatočiť

Autor: MS, PR správa

Letné dni pomaly končia, dni sa skracujú, noci sa predlžujú a počasie je každým dňom horšie a horšie, rovnako ako aj naša nálada. Práve s týmto obdobím bývajú spojené depresie. Ako si užiť toto obdobie, tak aby chmúry nemali šancu?

Slniečko je liek

Slnko je tým najlepším zdrojom vitamínu D, dobrej nálady a hlavne energie. Nezatvárajte sa doma a využite to, keď slniečko zrovna prežiari studené jesenné dni. Stačí 15 minút denne, aby sme získali potrebnou dávku „déčka,“ ktoré posilňuje imunitný systém a pomáha bojovať s infekciami a vírusmi útočiacimi práve v tomto období viac než kedykoľvek inokedy.

Posteľ ako najlepší priateľ človeka

Keď slniečko štrajkuje, vsaďte na spánok. Ten je prirodzený liek na jesennú zlú náladu a únavu. Kvalitný spánok je dôležitý nielen pre našu fyzickú, ale tiež psychickú kondíciu. Základom zdravého spánku je správne zvolený matrac, preto by sme jeho výber nemali podceniť a mali by sme sa radšej poradiť s odborníkmi. Ak si chcete vybrať nielen zo širokej ponuky, ale mať k dispozícii aj profesionálne poradenstvo, navštívte niektorú z predajní PreSpánok. Vybrať ten pravý matrac bez pomoci špecialistov sa môže zdať ako nadľudská úloha, keďže existuje množstvo aspektov, podľa ktorých je nutné sa riadiť. Patrí medzi nich napríklad vek, hmotnosť či preferencie spánkovej polohy. Najdôležitejší je však váš pocit, preto sa vyplatí matrac pred samotnou kúpou vyskúšať. „Okrem matracu sa zamerajte tiež na lôžkoviny. Do chladnejších dní sú ideálne prikrývky s vyššou gramážou náplne, napríklad tie z prachového peria,“ vraví Ondřej Bacík zo spoločnosti PreSpánok, ktorá sa zameriava na zdravý a kvalitný spánok.

Vyspite sa do ružova

Zmena počasia sa často podpisuje aj na spánkovom režime, ktorý sa môže s prvými sychravými dňami zhoršiť. „Pre navodenie príjemných a jemných tónov v spálni siahnite po izbovej vôni. Vo forme vonného difuzéru máte zaistené pozvoľné uvoľňovanie s veľmi prirodzenou arómou,“ odporúča Ondřej Bacík. Ak so zhoršujúcim sa počasím pociťujete, že spíte stále horšie, vsaďte tiež na zmenu životného štýlu. Jedzte zdravšie, vyhýbajte sa alkoholu, neprejedajte sa a nezabúdajte na vitamíny.

Vyrazte na prechádzku alebo si zacvičte jógu

Nikomu z nás sa počas upršaných dní nechce obúvať tenisky a vybiehať von do parku. Avšak pohyb na čerstvom vzduchu prospeje nielen telu, ale aj psychike, skúste preto vystúpiť z komfortnej zóny, obliecť si pršiplášť a ísť sa prejsť do lesa. Ak si chcete utriediť myšlienky, ale dávate prednosť interiéru, navštívte lekciu jógy či meditáciu. Naopak „zničiť“ sa môžete klasickým kruhovým tréningom či tabatou. Je len na vás, čomu dáte prednosť.

Nebuďte sami

Už naši predkovia vedeli, že človek je tvor spoločenský. Preto vás asi neprekvapí, že jedným z najúčinnejších liekov na zlú náladu je stretnutie sa s priateľmi. A je jedno, ak dávate prednosť  teplu domova alebo radšej vyrazíte do dobrej reštaurácie či kaviarne. Verte, že spoločné chvíle plné smiechu a času stráveného s kamarátmi vás dobije energiou kľudne aj na niekoľko dní dopredu!

Povleceni Klinmam 1

Zdroj: prespanok.sk

Tip: Ako vonia spánok?

Pre kľudný spánok nie je dôležitá len vybavenosť postele, ale tiež celková atmosféra v spálni, ktorá pomôže telo uvoľniť nielen pred spánkom, ale aj po prebudení. Môžete ju navodiť napríklad príjemnou vôňou. Na stránkach alebo v kamenných predajniach spoločnosti Prespánok, nájdete aj voňavé difuzéry neobsahujúce alkohol a vybrať si môžete z 6 vôní v luxusnom prevedení. Či už si zvolíte vôňu čerstvo vypranej bielizne, citrusových tónov alebo mäty, buďte si istí, že nešliapnete vedľa.

Aroma difuzér Cocodor Black Edition Reed Pure Cotton s vôňou čistej bavlny 200 ml je dostupný na e-shope www.prespanok.sk za 21 €.

Tip: Pohodlie a kvalita v jednoduchom dizajne

Ak chcete zaspávať ako na obláčiku, navštívte predajne alebo e-shop Prespánok, kde nájdete kvalitné a zároveň príjemné obliečky. Či už s nimi chcete potešiť seba alebo svojich blízkych z luxusných obliečok v tlmených farbách si určite vyberiete. Univerzálnou klasikou je čisto biela s jemným povrchom a leskom. Obliečky sú vyrobené z najjemnejšej česanej egyptskej bavlny. Vďaka svojej priedušnosti sa vyznačujú perfektnými hygienickými vlastnosťami, okrem toho skvele odvádzajú pot z tela, zachovávajú si svoj tvar aj farbu a vyznačujú sa aj dlhou životnosťou.

Biele bavlnené obliečky vo veľkosti 140x200 cm + 70x90 cmsú dostupné v sietí predajní PreSpánok a na e-shope www.prespanok.sk za cenu 94 €.

 

Napíšte komentár