28. 04. 2024 Jarmila 20°C Polooblačno

Spišské folklórne slávnosti

14.06.2023 Autor: Zuzka
Termín: 25.06.2023 a ďalšie Mesto:Spišské Podhradie Zdroj:stránka organizátora

spisske folklorne slavnosti 2 podujatie 15181 upload full

Tento rok oslavujeme už 49. ročník našich obľúbených slávností a vy pri tom nemôžete chýbať! Uskutočnia sa 24. – 25. júna 2023 v krásnom prostredí Spišského salaša v Spišskom Podhradí.

Počas soboty sa Vám predstaví množstvo vynikajúcich kolektívov, sólistov spevákov, tanečníkov a inštrumentalistov z regiónu Spiš, pričom večer vyvrcholí programom, v ktorom budú účinkovať Nogaband, skupina kapelníka Michala Nogu, ŽSSK Ulijanky z Nitry a FS Čerhovčan z Bardejova. Nebude chýbať ani večerné pálenie vatry, jánske piesne a tancovačka pri muzike.

V nedeľu budú prebiehať programy, v ktorých sa predstavia DFS Kornička a Škrupinka z Trenčína, Folklórny súbor Ilosvai z Veľkej Idy, Júlia Kozáková s jej debutovým albumom Manuša.

Súčasťou festivalu budú aj divadelné predstavenia pre deti, tvorivé dielne a drotárske workshopy, školy tanca, spevu a výstava historických fotografií z tohto regiónu. Atmosféru krásneho prostredia s výhľadom na Spišský hrad doplní remeselná ulička plná majstrov svojho kumštu, gastro zóna, v ktorej si budete môcť vychutnať napr. aj obľúbené a známe podpecníky a iné lakocinky.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Lístky na festival si budete môcť zakúpiť priamo na mieste.

  • dospelý 6 €/ deň
  • dieťa do 6 r. vstup voľný,
  • žiak, študent 6 – 19 r., dôchodca, ZŤP 3 €/ deň

Napíšte komentár